Spotlight: Biotherm en Collistar

(Last Updated On: June 13, 2022)

Je hebt ze vast al eens gespot in een winkel of online, de merken in de spotlight van deze week: Biotherm en Collistar.

Als je net zoals ik soms wat overweldigd bent door alle verzorgingsproducten en beautyproducten moet je deze serie zeker in de gaten houden: ik vertel je alles over de geschiedenis van een bepaald beautymerk, kledingmerk of verzorgingsmerk en zorg ervoor dat jij weet welke producten de grootste aanraders zijn uit het gamma.

Zo hoef je geen tientallen reviews te doorspitten en kan je je tijd bijvoorbeeld gebruiken om nog veel meer hier op Glamourista te lezen 😉

Biotherm

Laten we beginnen met het merk Biotherm: hun grote missie is om verzorgingsproducten te produceren met zeer sterke eigenschappen om je huid te laten herstellen en goed te beschermen.

Hun producten zijn daarom ook rijk aan mineralen en voedende eiwitten.

Daarom zijn hun nachtcrèmes en dagcrèmes zo populair: de huid wordt goed gevoed en herstelt sneller. De huid kan zo ook beter vernieuwen. Omdat ze zo’n uitgebreid gamma hebben, kan je een hele huidverzorgingsroutine samenstellen van dezelfde serie, echt fijn!

 

Geschiedenis van het merk: op zoek naar eeuwige jeugd

De geschiedenis van Biotherm begint in de Pyreneeen, eeuwen geleden. Toen al gingen vrouwen naar de thermale bronnen daar omdat het bekend stond om ‘de eeuwige jeugd’, later bleken de Gallo-Romeinse soldaten dat ook te doen.

Maar waarom was dat thermale water zo goed voor de huid en werd je huid erdoor zachter, gladder en herstelde je huid beter?

Dat werd toevallig ontdekt in de jaren ’50 door Dr. Jos Jullien die – toen de thermale bronnen veranderd werden – ontdekte dat er een substantie aan het oppervlakte van de baden zat: Plancton de Vieâ„¢. Even later starten Dr. Jullien en Jeanine Marissal samen het merk Biotherm.

 

Biotherm lichaamsverzorging

Behalve de huidsverzorgingsproducten, hebben ze bij Biotherm ook veel lichaamsverzorging in het assortiment. Als je bijvoorbeeld graag zelfbruiner gebruikt, zal je ook die van Biotherm eens kunnen testen.

Net zoals je een volledige gezichtsverzorgingsroutine kan samenstellen van hun producten, kan je dat ook met de huidverzorgingsproducten doen met bijvoorbeeld een scrub, zelfbruiner, aftersun, zonnecrème,… De producten van Biotherm zijn niet vegan, noch dierproefvrij en worden getest op dieren.

 

Biotherm Homme

Wist je dat de huid van mannen iets anders is dan die van vrouwen? Dat komt door de verschillende hormonen: het mannelijke testosteron zorgt er namelijk voor dat de huid wat dikker en vettiger is. Toch is het ook als man heel erg belangrijk om je huid goed te verzorgen, het is tenslotte het grootste orgaan van je hele lichaam.

Heb je een huid die wel wat verzorging kan gebruiken? Heb je last van een trekkende huid na het scheren of als je uit bad of de douche komt? Kijk dan zeker eens in het Biotherm homme gamma om je huid beter te kunnen beschermen.

 

Biotherm sun: zonnebescherming

Je moet je huid beschermen tegen de zon, dat weten we ondertussen maar al te goed.

Het is dan ook ongelofelijk belangrijk om je huid iedere dag te beschermen tegen de schadelijke UV-stralingen. In de producten van Biotherm zit Life Planktonâ„¢ om jou daarbij te helpen.

 

Biotherm Aquasource

Heeft jouw huid extra vocht nodig? Dan zou ik je de producten van de Aquasource aanraden: deze zorgen voor 24-uurs hydratatie dankzij celvocht uit het thermale planton. Je huid voelt gelijk zachter en is kalmer.

 

Blue Therapy

Naast het Plancton de Vie worden er in deze serie van Biotherm ook nog andere ingrediënten gebruikt, die ook uit de zee komen: de blauw-groene alg en de goud-gele alg. Deze algen zorgen ervoor dat je huid beter herstelt en zouden huidveroudering tegengaan.

 

Biosource

Heb je last van een erg droge huid? Dan zijn de producten van de Biosource-lijn iets voor jou: dit zijn reinigingsproducten die geschikt zijn voor een droge huid.

 

Collistar

De make-up en verzorgingsproducten van Collistar worden helemaal gemaakt in Italië. Het merk schenkt veel aandacht aan de kwaliteit van hun producten en ze misstaan ook zeker niet op jouw shelfie in de badkamer!

Het gamma bestaat uit verschillende submerken zoals Collistar Sun, De Linea Uomo voor mannen, Pure Actives met hoge percentages actieve bestanddelen,…

 

De geschiedenis van Collistar

We schrijven 1983 in Milaan, Daniela Sacerdote start het merk Collistar. Eerst vooral in Italië, maar later breidt het merk internationaal uit. Hun stokpaardje: alle producten van Collistar worden 100% gemaakt in Italië (in tegenstelling tot vele andere merken die tot op vandaag beweren dat hun producten 100% ergens gemaakt worden, maar stiekem voor 90% in China gemaakt zijn).

 

Collistar Sun

Bescherm de huid tegen de zon met de volledige zonbeschermingsverzorgingslijn van Collistar. Om hun zonnebescherming staat het merk heel goed bekend: zo worden er ieder jaar honderdduizenden flacons van hun zonneproducten verkocht. De producten ruiken lekker en zijn zacht voor de huid, maar beschermen optimaal tegen de zon.

 

Collistar Self tan Magic drops: bestseller

Een van d̩ bekendste producten van Collistar, zijn de Self Tan Magic Drops: deze druppels hebben een bruine kleur Рdat maakt het een heel stuk gemakkelijker om zelfbruiner aan te brengen, nietwaar?

De kleur is gemakkelijk op te bouwen en de druppels kan je ook heel makkelijk verspreiden over de huid. Wil je graag een heel lichte bruine kleur? Dan raad ik je aan om de druppels te mengen met je favoriete dagcrème en tijdens de dag zijn werk te laten doen.

collistar online kopen
collistar online kopen

Linea Uomo

Linea Uomo is zoals ik hierboven al vermeldde, mannenlijn van Collistar. Deze producten zijn speciaal gemaakt voor de mannenhuid.

 

Pure Actives

De laatste jaren zien we gelukkig dat merken meer moeite doen om meer actieve bestanddelen in hun producten te gebruiken, in plaats van veel vullers. Gelukkig maar: zo krijg je tenminste wat meer waar voor je geld!

De lijn van Pure Actives van Collistar is hier een goed voorbeeld van: de producten zijn vrij van parfum, kleurstoffen en alcohol maar zitten vol met actieve bestanddelen in zuivere vorm zoals hyaluronzuur, vitamine A, vitamine C, Vitamine E, collageen en meer.

Ben je zoals ik heel kritisch op de ingrediënten in je huidverzorging en wil je niet betalen voor voornamelijk water en glycerine in je verzorgingsproducten? Dan raad ik je zeker deze lijn aan!

 

Natura

Nog een grote hype in verzorgingsland: groene producten. Helaas zijn veel van de producten die aangeboden worden, vormen van greenwashing. Daarbij belooft een merk dat hun producten groen en natuurlijk zijn, maar is dat puur en alleen hun marketing: verder hebben ze helemaal geen groene intenties en ze testen ook vaak nog op dieren.

De Collistar Natura lijn is een lijn met producten die voor 95% bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Wél worden alle producten van Collistar nog op dieren getest, ze zijn dus niet dierproefvrij of cruelty free en ook niet vegan.

 

Perfecta Plus

Ben je op zoek naar een goede verzorging en anti-aging producten? Natuurlijk is er helemaal niets mis met rimpels krijgen, maar als je ze toch graag een beetje wilt aanpakken (helemaal weg krijg je het nooit met standaard producten die je overal kan kopen), kan je de Perfecta Plus lijn testen van Collistar.

Collistar make-up

Naast alle huidverzorging, heeft Collistar ook veel make-up in hun gamma.