Hoe krijg je een glowy huid? Skincare en huidverzorgingstips!

(Last Updated On: March 26, 2023)

Hoe krijg je een glowy huid? Glowy skin is een van de allergrootste skincare trends of huidverzorgingstrends in 2023, wist je dat?

Dit artikel geeft je alle ins en outs om een glowy huid te krijgen met verzorgingsproducten, supplementen en gezichtsverzorging. In een ander artikel vertel ik je graag welke make-upproducten je kan gebruiken om een glowy skin te krijgen, maar hier ligt de nadruk op niet-make-up-tips!

glowy-huid-tips
glowy-huid-tips

Hoe krijg je een glowy skin met skincare?

Hier zijn wat tips om een glowy huid te krijgen:

1. Drink voldoende water:

Hydratatie is de sleutel tot het behoud van een gezonde, stralende huid. Drink minstens 8 glazen water per dag en blijf de hele dag gehydrateerd. Dit helpt je huid haar natuurlijke vocht vast te houden en houdt haar fris en gezond.

Koffie telt trouwens niet mee, dat onttrekt zelfs vocht! Het is natuurlijk het beste als je gefilterd water drinkt, en niet kiest voor 8 glazen frisdrank (ook al is het met zoetstoffen in de plaats van suiker, die dingen zijn ook niet goed voor je). 

2. Zorg voor uw huid volgens uw huidtype:

Niet alle huidverzorgingsproducten zijn geschikt voor alle huidtypes. Om een stralende huid te krijgen, is het belangrijk dat je producten kiest op basis van je eigen individuele behoeften.

Het is daarom heel erg belangrijk om te weten wat jouw huidtype is. Doe zeker eens een test om dat te ontdekken, maar pin jezelf niet vast: je huidtype verandert ook met de seizoenen en met je leeftijd. 

glowy-skin-tips
glowy-skin-tips

3. Vermijd te hete douches of baden:

Het nemen van lange, hete douches of baden kan de natuurlijke oliën van het oppervlak van je de huid voelt droog en trekkerig aan. Kies in plaats daarvan voor warm of lauw water.

Ik weet het… niet de leukste tip, maar het doet wel echt wonderen voor je huid! 

4. Gebruik milde reinigers:

Dit is een andere manier om ervoor te zorgen dat je je huid niet ontdoet van haar natuurlijke oliën. Kies een zachte reiniger die niet te hard is voor je huid en gebruik hem slechts twee keer per dag.

Het liefst van al gebruik je zelfs alleen maar water, maar als je make-up draagt of veel in vervuilde omgevingen komt, raad ik je wel aan om een zachte cleanser te gebruiken om al het vuil van je huid te krijgen. 

5. Neem vitamine C:

Vitamine C helpt je huid te beschermen tegen schade door het milieu, UV-straling en andere externe factoren die vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken.

Het nemen van een vitamine C-supplement is een gemakkelijke manier om voldoende van deze belangrijke voedingsstof binnen te krijgen.

glowy-huid-vitamine-C
glowy-huid-vitamine-C

Lipsomale vitamine C is een type citamine C dat gemakkelijker opgenomen wordt door ons lichaam.

6. Masseer je gezicht:

Je gezicht masseren met ronddraaiende bewegingen stimuleert de circulatie en moedigt lymfe aan drainage. Dit bevordert een gezonde gloed en kan zelfs wallen in het gezicht helpen verminderen.

Je kan een tool gebruiken zoals een gua sha om je huid te masseren, of misschien heb je thuis wel een Foreo liggen? In ieder geval: zorg er ook altijd voor dat je je tools desinfecteert of als je masseert met je vingers, dat je handen kraakschoon gewassen zijn! 

7. Blijf van je gezicht af:

Vermijd het aanraken van je gezicht met je handen, omdat dit bacteriën kan overbrengen en puistjes kan veroorzaken.

Ik vind dit zelf bijvoorbeeld een moeilijke tip om me aan te houden, omdat ik de hele dag door helemaal onbewust aan mijn gezicht zit. Daarom desinfecteer ik mijn handen regelmatig én was ik mijn handen vaak tijdens de dag. 

glowy-huid-verzorging
glowy-huid-verzorging

8. Volg niet zomaar TikTok huidverzorgingstrends:

Het is belangrijk om sceptisch te zijn over de nieuwste huidverzorgingstrends. Ze zijn niet allemaal goed voor je huid, dus doe je best je eigen onderzoek voor je iets nieuws probeert.

Dit gaat weer terug op mijn tip over alleen maar aangepaste skincare te gebruiken die ook écht bij jouw huidtype past. Een trendy product op TikTok, wil niet zeggen dat het goed zal zijn voor jouw huid. 

9. Neem collageen:

Collageen helpt je huid stevig en glad te houden met zijn hoge eiwitgehalte. Een dagelijks supplement kan je helpen een jeugdige gloed te krijgen door een gezonde celvernieuwing en regeneratie te bevorderen.

hoe-krijg-je-glowy-huid
hoe-krijg-je-glowy-huid

10. Gebruik een serum

Serums zijn geconcentreerde huidverzorgingsproducten die diep in de huid doordringen en actieve ingrediënten afgeven om specifieke huidproblemen aan te pakken. Zoek naar hydraterende formules als je een stralende huid wilt.

Ook hier geldt weer: kijk naar een serum dat past bij jouw huidtype! 

11. Slaap voldoende

Slaap is belangrijk voor je algemene gezondheid, ook voor je huid. Voldoende rust helpt uw huid herstellen en genezen, en geeft uw teint een gezonde gloed.

12. Gebruik een dagcrème

Gebruik elke ochtend een lichtgewicht dagcrème met SPF-bescherming om je huid te beschermen tegen UV-stralen en haar de hele dag gehydrateerd te houden.

skincare-glowy-huid
skincare-glowy-huid

13. Beschermen tegen UVA en UVB-stralen

Het dagelijks dragen van een breedspectrum zonnebrandcrème is essentieel voor een gezonde, stralende huid.

Kies een formule met een SPF van minstens 30 en breng deze om de twee uur opnieuw aan als je buiten bent.

Ben jij iemand wiens huid snel verbrandt? Dan moet je waarschijnlijk je SPF wat sneller bijwerken. Breng ook zeker genoeg aan, een van de meest gemaakte fouten als het gaan om het aanbrengen van SPF, is dat we er veel te weinig van aanbrengen. 

14. Was je gezicht twee keer per dag met water

Was je gezicht zowel ‘s ochtends als ‘s avonds altijd met lauw water. Dit helpt onzuiverheden en verontreinigingen te verwijderen die uw huid kunnen beschadigen.

Je kan je gezicht ook met speciale reinigers wassen, maar kies ervoor om dan hele milde reinigers te gebruiken zodat je huid niet té erg gestript wordt van de natuurlijke oliën die erin zitten.

15. Eet gezonde vetten

Het eten van voedsel met veel gezonde vetten zoals olijfolie, noten, vis en avocado’s kan helpen om je huid gehydrateerd en glad te houden.

Deze vetten bevorderen ook de celvernieuwing en regeneratie voor een levendigere teint.

Als je deze tips volgt, kunt u een gezonde, stralende huid krijgen! Met een beetje moeite en toewijding aan je huidverzorgingsroutine zal je teint je in een mum van tijd dankbaar zijn. Veel succes!