Hoe kies je een enkelbandje dat bij je past? Hoe enkelbandjes stylen met je outfit?

(Last Updated On: June 23, 2022)

Hoe kies je een enkelbandje dat bij je past?

Een enkelbandje is een prachtig sieraad, dat voornamelijk in de zomer gedragen wordt. Vrouwen dragen in de zomer vaak open schoentjes of lopen lekker op blote voeten. Hoe leuk is het dan om te pronken met een mooi enkelbandje?

Er is tegenwoordig een super groot aanbod in enkelbandjes, dus hoe kies je een enkelbandje dat bij je past?

blauwe-enkelbandjes
blauwe-enkelbandjes

Hoe weet ik hoe groot het enkelbandje moet zijn?

Net als met ringen, zijn er verschillende maten enkelbandjes te verkrijgen. Hoe weet je nou welke maat jij nodig hebt? Het is gelukkig niet zo moeilijk om daarachter te komen.

Om erachter te komen welke maat jij nodig hebt, meet je de omtrek van jouw enkel en je telt hier 2 centimeter bij op.

Als je het breedste punt van je enkel meet, weet je zeker dat je goed zit. Een enkelbandje moet namelijk niet te strak zitten, want dan knel je je huid af en het staat niet mooi.

oranje-goud-enkelbandje
oranje-goud-enkelbandje

Laat je enkelbandje ook niet te los zitten, dan kan het snel stukgaan omdat het achter je sandalen of muiltjes blijft hangen. Een beetje speling is trouwens ook heel erg fijn als je net zoals ik redelijk snel vocht vasthoudt en je enkels wat opzwellen tijdens de dag. 

Welk enkelbandje kiezen?

Er is zoveel keus, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is jouw smaak? Houd je van kleurrijk en opvallend of meer van subtiele enkelbandjes?

Er zijn bijvoorbeeld hele gave Ibiza enkelbandjes, schelpenbandjes, goudkleurig of juist enkelbandjes van zilver. Als je er bijvoorbeeld mee wilt gaan zwemmen, is het handig om voor zilveren enkelbandjes te kiezen.

Deze kunnen tegen water en blijven dus mooi. Je kunt ook een enkelbandje kiezen die bij jouw outfit past, zo ga jij goed gestyled de deur uit.

lotus-enkelbandje
lotus-enkelbandje

Zelf enkelbandjes maken

Wil je een uniek exemplaar en ben je creatief? Dan kun je ook zelf een enkelbandje maken. Helemaal leuk als je dit samen met een aantal vriendinnen doet.

Laat je fantasie maar op de loop en maak zo de mooiste creaties! Als je toch niet zo creatief blijkt, kun je er ook voor kiezen om een workshop te volgen.

Er worden veel verschillende workshops aangeboden, dit soort workshops zijn vaak populair met vrijgezellenfeestjes.

Enkelbandje tatoeëren

Kun je er niet tegen dat er steeds een bandje om je enkels kriebelt, dan kun je ook altijd nog kiezen voor een getatoeëerd exemplaar.

Kies je hiervoor, is het wel raadzaam om heel zeker te weten welk ontwerp jij op je enkel wilt. Je zit er namelijk voor altijd aan vast.

En hou er rekening mee dat het een pijnlijke plek is om te tatoeëren, omdat de huid daar dun is en je op je bot komt.

 

Welke schoenen kan je combineren met een enkelbandje? 

Je kan niet zomaar ieder type schoen combineren met een leuk enkelbandje: met een beetje pech kies je een schoen die – hoewel ‘ie erg leuk staat bij je enkelbandje – constant loopt te schuren tegen je huid. 

Daar heb je natuurlijk helemaal geen zin in, dus laat ik je graag even zien welke schoenen je gemakkelijk kan combineren met je nieuwe enkelbankje! 

Lage sneakers

Lage sneakers kan je heel gemakkelijk combineren: je moet wel even opletten dat je geen al te hoge sneakersokken draagt, dan is het coole effect van je enkelbandje anders helemaal weg. 

Sandalen

Ook met sandalen kan je een enkelbandje heel leuk stylen: kies hier ook voor sandalen die een redelijk lage wreef hebben, om weer zo min mogelijk wrijving tegen de huid te krijgen. 

Teenslippers

Ja, het is misschien niet de meest fashionable optie, maar je kan ze ook dragen met teenslippers. Let dan zeker wel op dat je enkelbandje niet te breed is, want dat kan flink pijn doen als je erop stapt. 

Hoe je enkelbandje stylen met je outfit? 

Zoals je hieronder kan zien, kan je heel leuk je verschillende enkelbandjes layeren: je draagt er dan verschillende tegelijkertijd. Je kan helemaal zelf kiezen welke soorten je allemaal bij elkaar draagt: van schelpenkettingen tot meer delicate en minimalistische bandjes, staat allemaal heel erg leuk samen! 

 Je hoeft ook helemaal niet te kiezen voor een mix & match-stijl, je kan ook kiezen voor verschillende enkelbandjes uit dezelfde kleur of hetzelfde materiaal en die samen dragen

 

Ook leuk: speel een beetje met de kleuren die je leuk vindt: hieronder zie je een voorbeeld van een hele mooie combinatie (oké, het zijn toevallig mijn lievelingskleuren tesamen… dat helpt natuurlijk wel) van geel goud en turquoise. Een superzomerse combi en erg leuk om zo samen te combineren met een andere felle kleur nagellak (deze nagellak laat je bruiner lijken):