Deze winterjassen mogen niet in je garderobe ontbreken

(Last Updated On: June 12, 2022)

Het duurt nog enkele weken en dan staat de winter weer voor de deur. Maar welke winterjassen kunnen dit jaar niet ontbreken in jouw kledingkast?

Of je nu kiest voor een capsule wardrobe of graag enkele verschillende jassen in je kast hebt hangen, er zijn veel verschillende soorten winterjassen en mantels om uit te kiezen: ik licht je graag toe welke er zijn.

 

Must-have winterjassen

 

    1. De parka

 

Een heerlijk dikke parka, meer heb je toch niet nodig in de winter? Veel fashionista’s zullen me terecht ongelijk geven, maar oh… wat is een goede parka een heerlijkheid om in de kast te hebben hangen!

 

Een parka is niet alleen heerlijk warm, hij zorgt er ook voor dat je goed beschermd bent tegen alle ongure weersomstandigheden: sneeuw, snijdende koude,… je parka beschermt je heerlijk.

Daarnaast is een parka ook nog eens gemakkelijk te combineren met veel andere outfits en kan je de parka dragen op bijvoorbeeld een paar skinny jeans, hoge laarzen of zelfs met een jurkje en enkellaarsjes.

parka
parka
    1. Een wollen wintermantel

 

Nog zo’n klassieker die echt niet mag ontbreken in je kledingkast: de wollen wintermantel! Deze mantel bestaat in allerlei kleuren en soorten: een getailleerde wintermantel, een double breasted wintermantel, een wollen trenchcoat, wollen mantels met een a-lijn of met een groot rokgedeelte… er is zo veel keuze! 

 

Ook een wollen wintermantel kan leuk gecombineerd worden met de rest van je garderobe.

wollen-mantel
wollen-mantel
    1. Een teddy coat

 

Deze jas is nu enkele jaren bezig aan een grote comeback: de teddy coat! Deze heerlijk knuffelige jas houdt je niet alleen lekker warm als het wat kouder is, maar geeft je ook nog eens een knuffelige look! 

 

    1. Faux fur jassen

 

Ook de faux fur jassen zijn lekker knuffelig, maar staan wat minder kinderlijk. Een faux fur jas geeft je net dat beetje extra cachet en luxe in je uitstraling, maar kan ook weer tegelijkertijd heel casual gedragen worden als je dat leuk vindt.

 

Behalve casual kan je een faux fur jas ook dragen op een stylish manier: combineer de jas met een strakke kokerrok met panty of met je mooiste jurk. Dat geeft je outfit net dat beetje extra. Wil je helemaal deze look verder af maken? Draag er dan een chique tas bij en een paar leren handschoenen.

faux-fur-jas
faux-fur-jas
    1. De gewatteerde jas

 

Nog een jas die ondertussen een klassieker in menig kleerkast hangt: de gewatteerde jas. Deze jassen zien we vaak in de korte variant, maar ook in een langere variant. 

 

Gewatteerde jassen zijn, net zoals parka’s, ideaal om mee te nemen als je een flinke wandeling maakt! Deze jassen zullen je lekker warm houden en tegenwoordig zijn de gewatteerde jassen ook nog eens erg in de mode: je zal dus zeker wel een exemplaar vinden dat je mooi vindt om te dragen. 

gewatteerde-jas
gewatteerde-jas

Mijn persoonlijke favoriete jassen? Ik hou zelf erg van een parka (die kan ik gemakkelijk dragen op de fiets, ik heb een parka gekocht die ik onderaan ook wat kan openritsen, speciaal voor op de fiets) , maar ook van een mooie klassieke wollen jas.

Welke heb jij in je kast hangen? 

Bron foto’s:Bonprix