Voordelen van een kloostertafel in huis

(Last Updated On: June 13, 2022)

Een rustieke inrichting is nog nooit zo trendy geweest! Of je nou in het midden van de stad woont, of een boerderijtje hebt op het platteland, een rustiek decor trekt heel wat mensen aan.

Bij een rustiek decor hoort natuurlijk ook een mooie tafel.

De kloostertafel is de laatste jaren dan ook erg populair geworden bij mensen die een rustiek interieur wensen.

In dit artikel bekijken we wat een kloostertafel nou eigenlijk is, wat de voordelen van zo’n kloostertafel zijn en hoe je een kloostertafel best kan combineren in jouw rustieke interieur.

kloostertafel
kloostertafel

Wat is een kloostertafel

Een kloostertafel is een robuuste, lange tafel uit hout die gebruikt kan worden als bureau, eettafel of zelfs als tafel die je buiten laat staan. Oorspronkelijk kwamen kloostertafels uit – ja, je raad het al: kloosters en abdijen.

Aan deze tafel konden nonnen en paters eten en werken. Nu is de kloostertafel echter uitgegroeid tot een echt hebbeding en staat de benaming kloostertafel eerder voor een lange tafel uit massief hout dan een antieke tafel waar jaren geleden nog nonnetjes zaten te eten.

 

Wat zijn de voordelen van een kloostertafel

Indien je eraan denkt om een kloostertafel aan te schaffen maar nog niet helemaal overtuigd bent is het goed om te weten dat er enkele voordelen verbonden zijn aan het kopen van een kloostertafel. We sommen deze voordelen hier alvast even op!

 

Een kloostertafel is gemaakt van massief hout

Een eerste voordeel aan een kloostertafel is dat deze tafels over het algemeen gemaakt zijn van massief hout. Dit wil zeggen dat je tafel erg lang zal meegaan en dat je over het algemeen geen zorgen moet maken over beschadigingen zoals je dat doet met tafels gemaakt van bijvoorbeeld multiplex.

Op die manier zijn kloostertafels een erg goed idee indien je thuis kleine kinderen hebt rondlopen gezien de tafel wel tegen een stootje kan.

 

Aan een kloostertafel kunnen heel wat mensen plaatsnemen

Een kloostertafel is een grote tafel waar heel wat mensen aan kunnen plaatsnemen. De meeste kloostertafels bieden plaats voor wel 8 personen.

Op die manier kun je altijd makkelijk vrienden en familie uitnodigen om te komen eten zonder dat iemand apart moet gaan zitten. Daarnaast maakt dit van kloostertafels ook nog eens de perfecte tafel voor grote gezinnen!

 

Een kloostertafel is multifunctioneel

Wist je dat niet enkel gezinnen en particulieren helemaal verliefd zijn op de kloostertafel? Ook coworking spaces en moderne bedrijven zien baat in het aanschaffen van een mooie en goede kloostertafel.

Gezien meer en meer werknemers op een laptop werken kan men kloostertafels inschakelen als bureaus om er zo hot desking te integreren op de werkvloer.

 

Kloostertafels passen in heel wat verschillende interieurs

Hoewel kloostertafels het vaakst gebruikt wxaorden in rustieke en landelijke interieurs kunnen kloostertafels ook in moderne interieurs geplaatst worden.

Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten kloostertafels verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen en soorten hout.

Op die manier is het altijd een goed idee om eens een kijkje te nemen naar de kloostertafels die momenteel worden aangeboden indien je op zoek bent naar een goede en betrouwbare nieuwe keuken tafel of bureau.