Geef je tuin een snelle make-over

(Last Updated On: June 12, 2022)

Geef je tuin een snelle make-over -Ben je helemaal uitgekeken op je tuin? Zeker nu we al enkele maanden veel meer thuis geweest zijn dan normaal, zou het wel eens kunnen dat je je tuin ondertussen helemaal binnenstebuiten kent.

Heb je zin om je tuin een make-over te geven, zeker omdat je niet op vakantie gaat en er een staycation van maakt dit jaar? Dit zijn enkele leuke tips & tricks om je tuin een gloednieuwe look te geven!

    1. Zaai een bijen- en vlindermix

Wist je dat bijen het de laatste decennia heel erg moeilijk hebben om te overleven? We planten planten en bloemen die niet inheems zijn en waar onze bijtjes ook niet veel mee kunnen.

Daarom is het heel belangrijk dat steden, dorpen en gemeenten samen met de burgers bijdragen aan een betere fauna en flora. Zaai in je tuin (of in potten op je balkon) een perceeltje vol met bijen- en vlindermix.

Het leuke aan de mixen is dat ze ongeveer in mei beginnen bloeien en je iedere paar weken een heel andere mix van bloemen hebt. Nog een struik waar bijen en vlinders heel enthousiast over worden, is een vlinderstruik.

De onze is behoorlijk uit de kluiten gewassen dit jaar en zoemt volop, heerlijk! Zo krijg je ineens een erg kleurrijke en fleurige tuin.

    1. Een nieuwe tuinset

Heb je een tuinset die dringend aan vervanging toe is? Kan je de tuinset niet meer opgeknapt krijgen? Dan is het tijd om een nieuwe, mooie tuinset aan te schaffen.

Kijk ook zeker naar hoé je die tuinset graag wilt gaan gebruiken: lig je het liefst in de zon met een magazine, of willen jullie graag vrienden ontvangen en uitgebreid kunnen BBQ’en aan de tuintafel? Je kan ook doorheen de tuin enkele bijzondere zitplaatsen maken met verschillende tuinsets en tuinstoelen.

tuin-make-over
tuin-make-over

Photo by Emiel Molenaar on Unsplash

    1. Installeer een buitenkeuken

Heb je genoeg ruimte in je tuin? Kijk dan zeker eens of je een buitenkeuken kan installeren. Versier je terras en zoek uit welke buitenkeuken perfect zou passen. Bij Fonteynkan je alvast veel verschillende exemplaren gaan bekijken.

Wil je graag een erg uitgebreide buitenkeuken of volstaat een BBQ voor jou? Dat ontdek je pas als je ze in het echt ziet én ook goed let op de afmetingen: zo voorkomen je dat je je zithoek moet inkrimpen omdat de buitenkeuken wat te groot is.

  1. Maak een pergola

Bij ons staat het heel hoog op ons lijstje als we eenmaal onze eigen tuin een make-over gaan geven over enkele maanden: een pergola maken.

Ik ben al enkele maanden mooie klimplanten aan het verzamelen en ze aan het opkweken zodat we onze pergola-to-be snel mooi vorm kunnen geven als het eenmaal zover is. Ik kijk hier echt zo naar uit!

Combineer je pergola met mooie lampjes die geschikt zijn voor buitengebruik en je hebt een heerlijke plek in je tuin om je zomeravonden door te brengen of voor heerlijke BBQ’s thuis!

 

Wij kijken er alvast naar uit om onze tuin over enkele maanden aan te gaan pakken en eindelijk al onze planten een vaste plaats te kunnen geven.

Lees ook: plantentrends 2022

Lees ook: Tuintrends 2022

Lees ook: Tuinmeubelen trends 2022