Goedkoop je kantoor inrichten, hoe doe je dat?

(Last Updated On: July 26, 2022)

Sinds mijn vriend en ik samenwonen en onze verbouwing boven helemaal klaar is, heb ik een heel leuk kantoortje gekregen: eerst was deze vooral om in te knutselen, maar tegenwoordig is het echt het hoofdkwartier van Glamourista geworden! 

Aangezien ik zo veel tijd doorbreng op mijn kantoor, is het voor mij heel erg belangrijk dat ik een leuke omgeving heb. Dat vond ik altijd zo storend bij mijn vorige jobs: ik heb een heel creatieve omgeving nodig!

hoe-je-kantoor-inrichten
hoe-je-kantoor-inrichten

Goedkoop je kantoor inrichten

Hoe kan je je kantoor leuk inrichten, maar niet te veel geld eraan uitgeven? Ik wilde bijvoorbeeld wel mijn eigen stijl op kantoor hebben, maar er niet te veel geld voor moeten betalen. 

Gelukkig zijn er een hoop goedkope webshops waar je leuke meubels kan kopen en ik heb over de jaren enkele verschillende nieuwe stuks gekocht die de basis zijn. Zodra ik de basis in orde had, heb ik eens gekeken naar leuke decoratie om nog veel meer sfeer op mijn kantoortje te krijgen. 

Maar goed, hoe doe je dit exact? 

Wat zijn jouw noden? 

Shop goedkope, maar nog redelijk kwalitatieve meubels. Voor mij als professioneel blogger en copywriter zijn er andere dingen belangrijk, dan als je bijvoorbeeld een yoga-instructrice bent. 

bureau-inrichten
bureau-inrichten

Voor mijn Youtubekanalen heb ik ook weer heel aparte noden. Voorlopig heb ik een hoekje van mijn kantoor ingericht met een leuke bank en een tafel waar mijn videospullen op staan (een extra lamp, houders voor mijn smartphone en mijn camera,…) zodat ik snel een video kan opnemen als ik wil. 

youtube-setup-in-mijn-kantoor
youtube-setup-in-mijn-kantoor

Ik wilde er eerst graag een hoekbank zetten, maar ik had echt geen plaats in mijn kantoor om van hoekbanken te dromen, haha! 

Een hele werkdag in dezelfde houding werken, is funest voor je rug en slecht voor je gezondheid. Daarom is het fijn om verschillende werkhoekjes in je kantoor te hebben (als dat kan, tenminste) waar je op verschillende stoelen/ banken in een wat andere houding kan werken. Daarom is een bank in je kantoor echt ideaal. Even met je benen gestrekt in de sofa doorwerken op je laptop! 

je-kantoor-gezellig-inrichten
je-kantoor-gezellig-inrichten

Dus, in mijn geval: 

  • vitrage om direct zonlicht tegen te houden
  • genoeg opbergruimte (ik moet eens een nieuwe commode erbij kopen want ik heb niet genoeg opbergruimte)
  • een tafel die groot genoeg is om mijn laptop, extra scherm en nog extra spullen op te zetten
  • een lekker zacht tapijt
  • een sofa om op te bloggen als ik even niet in mijn stoel wil zitten
  • een comfortabele stoel
  • posters voor aan de muur om alles wat op te fleuren
  • droogboeketjes en planten voor groen in de kamer

Posters zijn ideaal

Ik heb het in andere artikels al gezegd: posters zijn ideaal om snel een nieuwe look te geven aan iedere kamer in huis! 

goedkope-kantoorinrichting
goedkope-kantoorinrichting

Zelf vind ik het heel erg leuk om zelf mijn eigen posters te designen en die posters uit te laten printen, maar dit kan je ook prima kant-en-klaar kopen. Kijk ook even online of je geen leuke kortingscode kan vinden om hier nog meer op te besparen. 

Ook heel leuk: maak je eigen artwork voor aan de muren! Ik heb mijn kantoor vol staan met eigen werken (een van mijn Youtubekanalen draait dan ook om acrylgieten voor beginners en andere manieren om met acrylverf te werken), dus ik heb voor mezelf een super inspirerende omgeving gecreëerd! 

Tweedehands kantoormeubels

Als je een klein budget hebt, raad ik je aan om eens te kijken naar tweedehands meubels!