Geef je tuin een make-over met deze tips!

(Last Updated On: July 9, 2023)

Ben je toe aan verandering en wil je jouw tuin wat nieuwe energie geven? Zeker in de zomer is het fijn om maximaal te kunnen genieten van je prachtige paradijsje! In dit artikel delen we een aantal eenvoudige tips waarmee je jouw tuin een make-over kunt geven en er weer volledig van kunt genieten. Lees snel verder!

shutterstock_1528377659

Ruim op

Het eerste wat je moet doen voordat je gaat beginnen met de make-over van je tuin is opruimen! Verwijder al het onkruid, snoei de struiken en bomen en maai het gras. Door alle rommel te verwijderen, krijg je een fijne overzichtelijke plek waar je aan de slag kunt met het restylen van je tuin. Zo krijg je ook een beter idee waar je je loungeset neer kunt zetten of natuurlijk je favoriete hangstoel.

Maak een plan

Als je weet wat je wilt veranderen in de tuin, maak dan eerst een plan. Op basis van dat plan kun je bepalen welke planten, bloemen en struiken je wilt planten en waar deze het beste geplaatst kunnen worden. Bedenk ook welke materialen je wilt gebruiken en welke meubels zoals bijvoorbeeld tuinstoelen er moeten komen.

Kies fijne planten en bloemen

Nu wordt het tijd om planten en bloemen te kiezen die bij jouw stijl passen. Ga op zoek naar planten die weinig onderhoud nodig hebben als je daar niet van houdt. Wil je bloemen kiezen, let er dan op dat deze bloemen op verschillende momenten in het seizoen bloeien. Zo heb je het hele jaar door kleur in de tuin!

Zorg voor verlichting

Onmisbaar in een prachtige tuin is natuurlijk goede verlichting. Met sfeervolle verlichting creëer je een romantische en gezellige sfeer in de tuin. Hang bijvoorbeeld lichtsnoeren op onder de veranda, plaats lantaarns langs het tuinpad en verlicht de zithoek met een staande lamp. Zo kan je ook ‘s avonds genieten van de prachtige tuin die je hebt gemaakt.

Meubels en decoratie

De laatste stap is het kiezen van meubels en decoratie voor in de tuin. Ga voor comfortabele stoelen met zachte kussens en maak het extra gezellig met kleurrijke kussens en plaids. Hang schilderijen en spiegels op aan de schutting voor extra sfeer. En wat dacht je van een vuurkorf? Extra gezelligheid en warmte tijdens de koude avonden!

 

Nu je deze tips hebt gelezen, kan je aan de slag om jouw eigen paradijs van je tuin te maken. Dus haal wat frisse lucht, pak je gereedschap en geef je tuin een make-over!