De meest trendy tafels van dit moment

(Last Updated On: March 1, 2022)

Er is geen interieur voor te stellen zonder een tafel. Tafels vormen een essentieel onderdeel van ieder interieur. De eettafel is een plek waar iedereen samen komt om te genieten van een lekkere maaltijd en een goed gesprek. Het is een plek waar je ‘s ochtends de krant kan lezen en ‘s avonds bordspelletjes kan spelen met het hele gezin. Het is belangrijk dat de eettafel een plek is waar iedereen graag bij elkaar komt.

Een tafel kan zowel praktisch en sfeervol zijn. Daarnaast kan je met een tafel een ruimte groter of juist knusser laten lijken. In dit blog zullen we je wat meer vertellen over de tafeltrends van dit moment. Lees dus gauw verder als je meer wil lezen over de meest trendy tafels van dit moment en laat je inspireren.

trendstafels
trendstafels

Photo by Beazy on Unsplash

1. Ronde tafels

Ronde tafels zijn weer helemaal in. Ronde tafels brengen veel voordelen met zich mee. Zo passen ronde tafels thuis in vrijwel iedere ruimte, of je eet- of woonkamer nu klein of groot is. Ronde tafels zorgen daarnaast voor een gevoel van harmonie in de ruimte waarin de tafel zich bevindt. Geen hoeken, enkel een lange ronde lijn.

Ronde tafels zijn ideaal in kleinere ruimtes, je creëert met een ronde tafel namelijk veel meer ruimte dan je met een rechthoekige of vierkante tafel creëert. Als je veel ruimte beschikbaar hebt, kan je kiezen voor een fijne, grote ronde tafel waar je met lekker veel mensen aan kan tafelen.

Samen aan een ronde tafel zitten geeft een gevoel van verbinding. Je kan elkaar allemaal goed aankijken en er is niemand die aan het hoofd van de tafel zit. Samen aan een ronde tafel zitten geeft zo ook een gevoel van saamhorigheid. Ronde tafels passen goed thuis in een interieur met een zachte uitstraling.

2. Ovale tafels

Een leuke variatie op de ronde tafel is de ovalen tafel. De ovalen tafel is ideaal voor degenen die graag aan een ronde tafel willen zitten in een langwerpige ruimte. Ook de ovale tafel heeft geen hoeken en heeft daardoor een zachtere uitstraling dan haar rechthoekige variant.

De ovale tafel biedt alle ruimte om met een groot gezin uitgebreid te tafelen. Je kan de ovale tafel ook goed gebruiken om aan te werken met meerdere personen. Je kan samen aan een ovale tafel zitten en allebei iets anders doen zonder dat je elkaar in de weg zit. De ovale tafel is dus erg multifunctioneel.

De ovale eettafel staat erg chique in de eet- of woonkamer. Als je een ovalen eettafel aanschaft hoef je niet bang te zijn dat deze uit de mode zal gaan. De ovalen tafel heeft een tijdloos model, je kan jarenlang van haar blijven genieten.

3. Tafels met een matrixpoot

Een andere leuke ontwikkeling op het gebied van tafels zijn tafels met een matrixpoot. Tafels met matrixpoten komen voor in verschillende grootten en soorten. Je hebt zowel ronde, als ovale, als rechthoekige tafels met een matrixpoot. Het is dus maar net welke vorm tafel jij het fijnste vindt om aan te zitten.

De matrixpoot geeft een tafel een hippe uitstraling en is een creatief alternatief op de standaard tafelpoten. Deze poten zullen de tafel een blikvanger maken in de eet- of woonkamer. Tafels met een matrixpoot geven je interieur een industriële uitstraling.

De matrixpoot is aan het midden van de tafel gemonteerd. Dit betekent dat je altijd voldoende ruimte onder de tafel hebt om de stoelen rondom de tafel neer te zetten. Aan de hoeken van de tafel staan de poten je niet in de weg en zo creëer je meer zitruimte. De matrixpoot is naast een hippe poot dus ook een praktische poot voor onder een eettafel.

Woon je in de regio van Alkmaar en wil je graag eerst even live de meubeltrends gaan bekijken? Ga dan meubels shoppen in Alkmaar.

4. Boomstamtafels

Natuurlijke materialen in het interieur zijn al jarenlang een trend. Om je interieur een nog natuurlijkere uitstraling te geven is het een goed idee om te kiezen voor een boomstamtafel. Een boomstamtafel heeft een blad die rechtstreeks van een boomstam is afgezaagd. Dit zorgt voor een prachtige en bijzonder tafel.

Een boomstamtafel heeft een mooi, robuuste uitstraling. Het blad is vaak erg dik en daardoor ook super stevig. Je kan kiezen voor een blad die nauwkeurig is geschuurd als je een meer modern interieur hebt of je kan kiezen voor een tafel met een ruwer blad als je wil gaan voor de meest natuurlijke look.

De boomstamtafel is gemaakt om aan te worden geleefd. Maak je een krasje? Dat zal je vrijwel niet kunnen zien op het blad. Het is een tafel met ontzettend veel karakter en en tijdloze uitstraling.

Een boomstamtafel is een investering maar je hebt zonder twijfel super lang plezier van een boomstamtafel. Als je een extra gaaf effect wil creëren kies dan voor stoelen die ook gemaakt zijn van boomstammen. En vergeet je tafel niet te verrijken met mooie groene vriendjes.