De voordelen van een afvalcontainer tijdens je verbouwing

(Last Updated On: February 3, 2023)

Een afvalcontainer: dan denk je toch al snel aan zo’n grote bak die veel plek inneemt en je handen vol geld kost. Toch is het tegendeel waar.

Een afvalcontainer is juist heel betaalbaar, is in meerdere maten verkrijgbaar en neemt niet te veel plek in. Daarnaast heeft een afvalcontainer ook nog allerlei andere voordelen. We zetten de belangrijkste voordelen hieronder op een rij.

Zelf hebben wij ook tijdens onze verbouwingen op den duur enkele keren een afvalcontainer gehuurd, omdat we veel te veel afval hadden om zelf weg te brengen.

container-verbouwingen
container-verbouwingen

Je bespaart tijd

Wel honderd keer heen en weer rijden om steeds een beetje puin af te voeren? Dat kost een hoop tijd. Tijd die je liever besteedt aan bouwen of het supervisen van je bouwklus.

Je kunt tijd maar één keer besteden, dus wil je graag je tijd efficiënt indelen. Opruimen zien we vaak niet echt als een efficiënte besteding van je tijd.

Aanhangwagens volladen en puin afvoeren naar de milieustraat is niet echt productief. Daarom kun je dat beter overlaten aan bedrijven die erin gespecialiseerd zijn.

Met een afvalcontainer voor de deur stap je drempel over, gooi je je afval weg en ga je weer aan de slag.

Zit de container vol? Dan haalt de verhuurder deze op en legen zij deze. Je hoeft dus niet zelf naar de milieustraat te rijden en te wachten tot je aan de beurt bent. En daarbij kan je 24/7 je afval kwijt. Dat nog eens fijn!

container-steenpuin
container-steenpuin

Meer ruimte om te bouwen

Met een afvalcontainer heb je meer ruimte om te bouwen. Wanneer je gaat klussen of verbouwen komt er altijd veel afval vrij.

Denk aan puin, bouw- en sloopafval of grofvuil. Deze afvalsoorten zijn grof van stuk, waardoor ze veel ruimte innemen. Niet alleen in je aanhangwagen of in je auto, maar ook op de bouwlocatie zelf. Het is niet handig als je telkens over de brokstukken heen moet stappen.

Een afvalcontainer huren is online heel simpel te regelen. Je mag de bak vullen tot twintig centimeter boven de rand. Daar kan dus genoeg afval in.

Zorg er wel voor dat er geen spullen uitvallen. Met een bouwbak die groot genoeg is, heb je geen centje pijn en heb je meer ruimte op de bouwplaats.

Je kunt afvalstromen beter scheiden

Afval scheiden is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor je portemonnee. Hoe beter het afval gescheiden wordt, hoe goedkoper de verwerkingskosten.

Het verwerken van ongesorteerd afval kost namelijk meer tijd, waardoor de verwerkingskosten hoger zijn. Wanneer je afval goed scheidt en op de juiste manier aanbiedt, is het goedkoper te verwerken.

Denk daarom van tevoren na over de afvalstromen die vrijkomen bij de klus.

Zo heb je straks de juiste afvalcontainer(s) voor de deur staan en kun je op een goede manier aan de slag, zonder dat je je druk hoef te maken over kosten die uit de hand lopen.