Wat doe je sportieve mensen cadeau?

(Last Updated On: July 31, 2023)

Wat doe je sportieve mensen cadeau?

 

Het kan soms best lastig zijn om een goed cadeau voor iemand te bedenken. Wat al helpt? Denk na over de hobby’s en bezigheden. Misschien is de ontvanger van het cadeau bijvoorbeeld wel heel sportief: daar kun je absoluut iets mee. Dít zijn leuke cadeautips voor sportieve mensen.

cadeau-sportieve-mensen
cadeau-sportieve-mensen

Photo by Jannes Glas on Unsplash

Smartwatch accessoires

 

Grote kans dat een sportief persoon een smartwatch draagt, om de beweging en voortgang bij te houden. Weet je welke smartwatch hij of zij draagt? Dan kun je hier een passend accessoire bij geven, zoals een mooi bandje. Ga voor een sportief bandje, van nylon of siliconen. Samsung Galaxy Watch bandjes zijn er bijvoorbeeld in een heleboel mooie looks te vinden, van een felle kleur tot juist een minimalistisch design. En zo is er voor ieder wat wils. Het ligt ook maar net aan het type bandje dat er nodig is. Garmin bandjes zijn nog zo’n populaire keuze, waar allerlei designs voor te vinden zijn. Probeer rekening te houden met de stijl van degene aan wie je het bandje geeft!

 

Gratis sportlesje

 

Wat de sportieve persoon het liefst doet? Lekker bewegen! En vaak staat een sportieveling ook wel open voor het proberen van een nieuwe sport. Doe daarom een sportlesje cadeau. Hij of zij kan dan zelf iets uitkiezen, of je kunt dit alvast bedenken. Misschien heb je zelf wel een leuke sport gevonden en wil je dit samen een keer uitproberen. Dat is een hartstikke gezellig idee. Een enkele les is een optie, of ga meteen voor wat meer lessen. Zo kan de sport immers echt goed worden getest.

 

Sportmat

 

Sport degene die je in de watten wilt leggen ook wel eens thuis? Dan is een sportmat een mooi cadeau. Denk aan een yogamat of een mat voor fitnessoefeningen. Zo’n mat kan ook gewoon worden meegenomen naar de sportschool – dus dat komt vast en zeker van pas.

 

Fitness benodigdheden

 

Voor fitness kun je allerlei benodigdheden geven. Denk aan weerstandsbanden, kettlebells, dumbbells en fitnessballen. Misschien heeft de sportieveling dit nog niet zelf in huis, of is het juist tijd om de set uit te breiden met zwaardere gewichten. Probeer dit te achterhalen, zodat je het perfecte cadeau kiest.

 

Springtouw

 

Een allround sportaccessoire? Dat is een springtouw! Veel sporters gebruiken zo’n touw namelijk graag. Het is goed voor het trainen van de conditie, hoe het reguliere sportschema er ook uitziet. In een vrolijke kleur is zo’n springtouw ook meteen een feest om naar te kijken.

 

Shakebeker of waterfles

 

Van water tot shakes: er moet goed worden gehydrateerd bij het sporten. Een waterfles of shakebeker is dan ook een uitstekend cadeau voor de sportfan. Ga bij een fles idealiter voor een speciale sportfles, met een handige drinktuit.

 

Sportkleding

 

Tijdens sporten dragen we uiteraard speciale kleding. Zeker als je iemands maten weet, kun je kleding cadeau doen, zoals een shirt of broek. Dit komt sowieso van pas, want sportkleding heb je nooit genoeg. Het is leuk om in de gym steeds weer iets anders aan te trekken! Wellicht ben je zelf ook wel op de hoogte van de nieuwste trends in de wereld van sportkleding: hier kun je natuurlijk goed op inspelen.

 

Sporttas

 

Een laatste idee: geef een sporttas cadeau! Ook zo’n tas is immers vaak nodig, bij ware sportliefhebbers wel meerdere keren per week. Ga het liefst voor een grote tas, want er moet toch al gauw best wat mee naar een work-out. Kleding, waterfles, schoenen, handdoek: het moet er allemaal in passen. Als finishing touch is het leuk om iets met het design te doen. Laat bijvoorbeeld de naam van de ontvanger op de tas drukken, voor een spectaculaire look.