Deze schoenen gaan we dit najaar dragen

(Last Updated On: November 7, 2021)

Inmiddels zitten we alweer in de herfst en dat zien we niet alleen aan het weer, maar ook aan de mode die de mensen dragen. Een onmisbaar onderdeel van onze herfstmode zijn natuurlijk een goed paar schoenen onder onze kleding.

We gaan je daarom in deze tekst meenemen in het herfstseizoen van dit jaar. Welke kleuren, printen en stoffen zien we terug in dit seizoen, maar ook kijken we natuurlijk naar de beste schoenen die je deze maand kunt dragen.

Samen met online webshop Van Arendonk bekijken we graag de populairste types schoenen voor dit najaar:

schoenen-najaar
schoenen-najaar

Foto Jordan Nix / Unsplash

Een mooi paar stevige laarzen

Laarzen zijn natuurlijk een item die elke vrouw in haar kast moet hebben. Of we het nou hebben over een mooi paar hoge laarzen of de ouderwetse, rubberen regenlaarzen.

Helemaal die laatste lijkt namelijk een echte trend te worden op dit moment. We hebben het dan over de hoge, rubberen laarzen die geschikt zijn om door elke plas te lopen.

Uiteraard zijn de laarzen van dit moment wel iets aangepast waardoor ze iets meer fashionable zijn.

Het zijn natuurlijk vrij stevige exemplaren met een flinke zool waardoor de laars wellicht niet voor iedereen een favoriet wordt.

Gelukkig is het ook mogelijk om te gaan voor een wat lagere variant, die net boven de enkel uitkomt, of een andere soort laars.

Een chique paar loafers

De loafers hebben natuurlijk al even in de kast gestaan van menig fashionista omdat de schoenen eigenlijk altijd wel kunnen.

Ook deze herfst maken de nette loafers weer een comeback. Ga je liever voor een herenschoen of voor een wat neutralere damesschoenen?

Alles is natuurlijk mogelijk bij de loafers. Kies wel voor een wat vrouwelijkere outfit wanneer je het geheel wat neutraler wilt maken.

Toch kun je er ook voor kiezen om een stevige jeans en een losse trui aan te trekken om het geheel een androgyne look te geven.

Hoe dan ook, de loafers kunnen ook deze herfst zeker weer uit de kast gehaald worden.

Een sportief paar sneakers

Ook een sportief paar sneakers is natuurlijk een schoen voor alle seizoen en daarmee ook zeker voor de herfst.

We hebben het dan over een paar in een vrij neutrale kleur. Waarbij we eerder zagen dat de schoenen in een hoop verschillende kleuren in waren, zien we deze herfst vooral en klassieker model terug.

Denk hierbij aan een lichte sneaker in het wit of crème. Uiteraard mag deze wel een “pop of color” bevatten. Denk bijvoorbeeld aan een klein accent in een pasteltint, maar kies vooral niet voor sneakers die teveel kleuren bevatten.

Ook gaan we in tegenstelling tot andere seizoenen deze herfst weer voor een wat minder grove sneaker. Kies voor een subtieler paar dit seizoen om de show te stelen.

Een erg tof merk met hedendaagse sneakers is Mason Garments: zij maken sneakers die je met veel verschillende stijlen kan combineren.

Een net paar enkellaarsjes

Ook maken enkellaarsjes dit jaar een comeback en dan om precies te zijn enkellaarsjes met een slangenprint.

Deze chique exemplaren geven namelijk elke outfit een net wat nettere look. De laarsjes kun je kiezen in een bruine of zwarte tint, maar ook een wat gewaagdere tint is zeker een goed idee.

Denk bijvoorbeeld aan een bordeauxrode kleur of juist een donkere groene kleur. Wellicht wat minder te matchen met andere outfits, maar zeker de moeite waard om bepaalde outfits net een boost te geven.

Ook de enkellaarsjes met een slangenprint kunnen deze herfst niet ontbreken in de kledingkast van een fashionista.

Tot slot

Zoals je kunt zien aan deze schoenen zijn er dus een hele hoop kanten die je op kunt gaan. zoek je een net stel schoenen dan is een loafer of een enkellaarsjes een goed idee, maar ben je liever op zoek naar iets sportiefs dan kun je de sneakers dus ook zeker weer uit de kast trekken.

Daarnaast is het natuurlijk elke herfst en winter een goed idee om een mooi paar laarzen aantrekken schaffen voor onder de verschillende outfits dit seizoen.