Tips om tot rust te komen op een regenachtige dag

(Last Updated On: August 14, 2023)

Tips om tot rust te komen op een regenachtige dag

Je denkt er misschien niet altijd meteen over na. Maar een regenachtige dag is het perfecte moment om even helemaal tot rust te kunnen komen. Misschien sla je een of meerdere afspraken het liefste over en breng je lekker veel tijd door in huis. En terwijl je net even wat meer tijd in huis doorbrengt, merkt je al erg snel dat lichaam en geest beter met elkaar in balans raken. Klinkt goed, toch? Maar wat zijn dan een aantal leuke activiteiten om te doen? Zoek daar vanaf nu niet verder naar. In dit artikel doe je alvast de nodige dosis inspiratie op voor het invullen van je dag.

regen-rust
regen-rust

Photo by Keenan Barber on Unsplash

Geniet van een leuke film of je favoriete serie op televisie

Het kijken van een film of serie gaat hand in hand samen met een regenachtige en koude dag. Het is namelijk de ideale gelegenheid om lekker lang voor de buis te hangen en even helemaal tot rust te komen. Tip! Door een dag te gaan streamen, bijvoorbeeld met behulp van een internet VPN, heb je niet langer meer te maken met vervelende en lange reclames.

Geniet van een heerlijke verse lunch en een sapje vol met vitaminen

Een regenachtige (en koude) dag is het perfecte moment om nóg beter voor jezelf te zorgen. Geef je lichaam een boost met het innemen van de juiste vitamines en mineralen. Zo kun je er bijvoorbeeld een keer voor kiezen om een keer goed uit te pakken met een gezonde lunch. Of geef je lichaam een boost door een vers geperst sapje te drinken. Nóg fijner in het najaar natuurlijk. Want dit kan namelijk wonderen doen voor je weerstand tijdens regenachtige en koude dagen.

Zorg voor de nodige sfeer in huis door een aantal kaarsen aan te steken

Tijdens een regenachtige dag is het creëren van meer sfeer in huis wel zo leuk om te doen. Gelukkig hoeft dat helemaal niet zo lastig te zijn. Hoe je dat het beste aan kunt gaan pakken? Kies er bijvoorbeeld voor om een paar kaarsen aan te steken bij jou in huis. Je merkt meteen dat het enorm gezellig oogt. En naast dat dit voor erg veel sfeer zorgt, zorgt het ook nog eens voor het nodige licht in de duisternis. Wel zo fijn op het moment dat het sneller donkerder wordt door het regenen.

Laad de batterij op door lekker te badderen of te douchen

Tijdens een regenachtige en grijze dag kan het zomaar zo zijn dat je ineens wat minder energie hebt om activiteiten te doen. En dat is ook helemaal niet zo erg. Kies in plaats daarvan gewoon voor het inplannen van meer quality time met jezelf en neem de rust die je op dat moment het hardste nodig hebt. Door de bad of een douche op te zoeken, zorg je meteen voor een erg fijn verwenmoment voor jezelf. Kies ervoor om je huid goed te hydrateren en te verzorgen en tover je badkamer om tot een ware wellness.

Lees een goed boek, bij de haard of gewoon in je favoriete fauteuil

Het kan zomaar zo zijn dat je nog graag een keer wilt beginnen met het lezen van een bepaald boek. Misschien ligt er al een tijdje eentje in de kast bij jou in huis of je koopt binnenkort graag dat ene boek waar je al een tijdje iets over hoort van vrienden of collega’s. Een regenachtige dag is het perfecte moment om aan het lezen van een boek te beginnen. Kruip lekker weg onder een dekentje en sla die eerste bladzijde open, terwijl op de achtergrond de regendruppels lichtjes op de ramen tikken.

Ga aan de slag met een hobby waar je heerlijk ontspannen door raakt

Kun je eigenlijk geen genoeg krijgen van een middag puzzelen? Boost je graag je creativiteit door te tekenen of schilderen? Of wil je het liefste een keer knutselen samen met de kids? Een regenachtige dag leent zich perfect om een nieuwe hobby te ontwikkelen – of om een bestaande hobby net even wat meer op te gaan pakken. Het is de perfecte gelegenheid om je er uren mee te vermaken.