De beste tips om je huis te verkopen

(Last Updated On: June 13, 2022)

De beste tips om je huis te verkopenDe kans is aanzienlijk groot dat jij van plan bent om je woning te verkopen, je bent immers niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen.

Als dit klopt dan kun je alle hulp goed gebruiken. Om je wat beter op weg te helpen hebben we in dit artikel de beste tips en tricks voor je op een rijtje gezet die je kunt volgen om jouw woning zo goed en snel mogelijk te verkopen!

huis-verkopen-tips
huis-verkopen-tips

(unsplash)

Zet je huis op het juiste moment te koop

De woningmarkt stijgt en daalt het hele jaar door volgens een vrij vast schema. Hoewel het niet onmogelijk is om een huis te verkopen in november of december, heb je veel meer kans op succes in het voorjaar.

Dit is namelijk de periode waarin veel kopers op zoek zijn naar een woning. Als je probeert om een huis snel te verkopen, is het verstandig om pas na februari je woning te koop te zetten.

Dit zorgt ervoor dat je zo veel mogelijk potentiële kopers weet binnen te halen. Heb je meer info nodig om te weten wanneer je het beste je huis te koop zet? Vind Makelaardij helpt je daar graag meer verder.

Laat professionele foto’s maken

Foto’s zijn het allereerste wat een koper zal zien van je huis. Deze foto’s bepalen of ze uiteindelijk een kijkje willen nemen of niet.

Goede vastgoedfoto’s moeten de beste kenmerken van je huis benadrukken, uiteraard met alle stappen die nodig zijn om de ruimte zo warm en uitnodigend mogelijk te laten lijken. Het is niet zo gemakkelijk als het klinkt, dit is de reden dat het handig is om hiervoor een professional in te schakelen.

Door middel van een professionele fotograaf zal het een stuk eenvoudiger zijn om de juiste foto’s te laten maken. 

Vraag om een goede prijs

Iedereen wil zoveel mogelijk geld verdienen aan de verkoop van zijn huis, maar het is belangrijk om realistisch te zijn.

Wat je voor het huis hebt betaald, doet er aanmerkelijk minder toe dan wat de markt op dat moment te geven geeft voor je woning.

Hoewel je jouw huis niet te koop weg hoef te doen moet je wel een beetje letten op de prijs.

Gebruik een schattingstool voor je huis om een basisidee te krijgen van het bereik waar je naar moet kijken en werk vervolgens samen met je makelaar om startbedrag te bedenken.

Vraag om feedback van de kopers

Sommige kopers zullen hun makelaar contact laten opnemen makelaar na een bezichtiging om feedback te geven over de woning.

Dit kan echt ontzettend handig zijn. Je wilt namelijk precies weten wat je goed en fout doet, neem deze feedback dan ook echt met open armen aan.

Zorg ervoor dat je makelaar altijd een follow-up stuurt naar de makelaar van de kopers om hun mening te krijgen over het pand. Gebruik die feedback vervolgens om veranderingen aan te brengen als dat nodig is.

Dit is een van de beste manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je jouw woning zo goed mogelijk te koop zet.

Nog meer tips? Bekijk dan zeker de website van makelaar Nijmegen voor nog meer handige tips om je huis te verkopen.