Roadtrip! Ga op avontuur in Nederland met de auto

(Last Updated On: February 16, 2023)

Pak de autosleutels en ga op reis. In een paar weken het hele land doorcrossen en alle hoogtepunten bezoeken.

Wij geven je vast een aantal bezienswaardigheden die je tijdens jullie reis zeker eens moeten bekijken. Het enige wat jullie dan nog moeten doen is de auto voltanken en op pad te gaan.

autovakantie-nederland-roadtrip
autovakantie-nederland-roadtrip

Door het heuvelachtige Limburg

Rij door de heuvels van de zuidelijkste provincie van ons land en waan jezelf in het buitenland. Tijdens de roadtrip komen jullie langs prachtige heuvellandschappen en pittoreske, historische steden als Valkenburg en Maastricht.

Tijdens jullie reis kunnen jullie grotten bezoeken of gewoon bourgondisch genieten, zoals ze dat alleen in het zuiden van ons land kunnen.

Langs de Deltawerken in Zeeland

Na Limburg gaan we richting het westen, op weg naar de indrukwekkende deltawerken, die na de watersnoodramp uit 1953 zijn gebouwd om ons land tegen het water te beschermen.

Op de Deltaroute rijden jullie op een route van 475 kilometer over 13 deltawerken. Stap uit, proef de zilte smaken met de Zeeuwse mosselen en oesters. Misschien spotten jullie wel bruinvissen langs de kust.

Waterpret in Friesland

Friesland staat bekend om haar Friese Meren zoals het Slotermeer, Heegermeer en de Fluessen.

In Friesland rij je langs prachtige waterlandschappen, oude dorpen en natuur landschappen. Als je van water en watersporten houdt dan ben je in Friesland aan het juiste adres.

Zeilen, waterskiën, windsurfen en meer. Allemaal te zien en te doen op de Friese Meren.

Wild spotten op de Veluwe

Als je van bos en dieren houdt dan is de Veluwe uiteraard een must-see van jullie roadtrip. Het grote aaneengesloten, bosrijke natuurgebied met een groot scala aan wild.

De Veluwe heeft zelfs een “big five” van dieren die je kunt spotten. Neem de verrekijker en wandelschoenen dus maar mee, want hiervoor moet je toch echt je auto even uit.

Een roadtrip in Nederland is een fantastisch idee. Gaan jullie op reis met een daktent op je auto of heb je toch liever een luxe verblijf. Op een Vakantiepark in Nederland vind je alle luxe die je gewend bent, en meer.

Ook als je niet op een vakantiehuis in Nederland wilt verblijven is er gelukkig meer dan genoeg keus. Ga kamperen of boek bij een particulier. Het maakt allemaal niet uit. De volgende dag gaat de reis toch weer verder!