Je telefoon de hele dag door gebruiken: onze tips!

(Last Updated On: January 23, 2023)

Wil jij je telefoon ook de hele dag kunnen gebruiken?

De meeste telefoons van vandaag de dag hebben sterke batterijen; je kunt ze vele uren gebruiken.

batterij-smartphone-lang-laten-meegaan
batterij-smartphone-lang-laten-meegaan

Photo by Rahul Chakraborty on Unsplash

Daar staat echter tegenover dat wij ook steeds meer van onze telefoons vragen: wij maken filmpjes, foto’s, streamen meer en downloaden apps die veel energie nodig hebben. Niet alle telefoons kun je daarom onbeperkt de hele dag gebruiken nadat je ze ’s ochtends van de lader gehaald hebt.

Hoe kun je zorgen dat je toch de hele dag plezier kunt hebben van je telefoon zonder dat je rond het middaguur al zonder batterij zit? Wij laten het je zien!

batterij-smartphone
batterij-smartphone

Photo by Plann on Unsplash

Laad je batterij goed op

Het lijkt misschien een open deur, maar toch is het dat niet: zorg dat je je telefoon goed oplaadt. Goed opladen betekent niet alleen maar dat je zorgt dat je batterij vol is, het betekent ook dat je weet wanneer je hem weer aan de lader moet leggen.

langer-met-je-smartphone-doen
langer-met-je-smartphone-doen

Photo by Neil Soni on Unsplash

Het is beter om je batterij niet volledig leeg te laten gaan en ook kun je beter voorkomen dat je batterij volkomen opgeladen is.

Het is beter om iets tussen deze uitersten te blijven. Koop daarom een powerbank voor je telefoon. Hiermee kun je je telefoon namelijk opladen wanneer dat nodig is zonder dat er een stopcontact in de buurt hoeft te zijn.

Met een powerbank kun je je telefoon zeker een keer volledig opladen en met de betere powerbanks kun je zelfs meerdere keren je batterij weer van stroom voorzien.

 

Draadloos opladen voor meer gemak

Veel telefoons hoeven niet meer aan de lader gekoppeld te worden om opgeladen te worden. Vaak is het voldoende om te zorgen dat je je telefoon op de lader legt.

Deze draadloze manier van opladen maakt het nog eenvoudiger om je telefoon altijd van energie te voorzien.

Zoek jij nog een hoesje voor je telefoon? Let er dan op dat je een draadloze oplader kiest. Je hoesje zit dan namelijk niet in de weg wanneer je je telefoon gaat opladen. Sterker nog, in je hoesje zit dan een magneet waardoor de lader gelijk aan de telefoon klikt.

Is je batterij weer vol, vergeet dan niet om thuis je powerbank weer even op te laden. Doorgaans gaat dit tamelijk snel dus je hoeft hem niet de hele nacht aan het stopcontact te laten liggen.

Dat kan namelijk schadelijk zijn voor je batterij.

 

Waar koop je deze accessoires?

Wil je alles uit je telefoon halen, dan is het verstandig om een powerbank en een goed hoesje voor je telefoon te kopen.

Vind je het lastig om het juiste hoesje voor je telefoon te kopen, shop dan online. In de betere webshops kun je alle merken vinden die je maar kunt verzinnen en aan de hand van de zoekfilters kun je zo jouw soort vinden.