Auto-onderdelen zelf bestellen voor je auto: Tips en veel gemaakte fouten

(Last Updated On: October 16, 2023)

Als autobezitter weet je dat auto-onderdelen na verloop van tijd vervangen moeten worden. Dit kan een dure klus zijn, vooral als je het laat doen door een garage. Gelukkig is het tegenwoordig heel eenvoudig om zelf auto-onderdelen te bestellen en te vervangen. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar heb je ook meer controle over de kwaliteit van de onderdelen die je gebruikt.

Ben je zelf handig? Dan is het ideaal om gewoon zelf de auto-onderdelen te bestellen en aan het klussen te gaan. Maar, waar kan je die onderdelen vinden? 

auto onderdelen bestellen
auto onderdelen bestellen

Photo by lee attwood on Unsplash

Het bestellen van auto-onderdelen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Er zijn tal van online winkels waar je terecht kunt voor een breed scala aan onderdelen.

Of je nu op zoek bent naar remblokken, remschijven, draagarmen of accessoires, je vindt het allemaal online. Het enige wat je nodig hebt is het kenteken van je auto en je kunt direct aan de slag. Zo kun je snel en gemakkelijk de benodigde onderdelen bestellen en zelf aan de slag gaan.

Voordelen van Zelf Bestellen

Als je zelf auto-onderdelen bestelt zoals op abcauto-onderdelen.nl, zijn er verschillende voordelen waar je van kunt profiteren. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen:

Groter aanbod

Wanneer je online auto-onderdelen koopt, heb je toegang tot een veel groter aanbod dan wanneer je naar een fysieke winkel gaat. Dit betekent dat je gemakkelijker de exacte onderdelen kunt vinden die je nodig hebt voor jouw auto. Bovendien kun je prijzen van verschillende aanbieders vergelijken om de beste deal te vinden.

Lage prijzen

Een ander voordeel van het zelf bestellen van auto-onderdelen is dat je vaak lagere prijzen kunt vinden dan bij een fysieke winkel. Dit komt omdat online winkels minder overheadkosten hebben en daardoor hun prijzen lager kunnen houden. Bovendien kun je prijzen vergelijken tussen verschillende aanbieders om de beste deal te vinden.

Gemakkelijk bestellen

Het bestellen van auto-onderdelen online is vaak heel eenvoudig en gemakkelijk. Je kunt de onderdelen die je nodig hebt gemakkelijk vinden en bestellen met een paar klikken van de muis. Bovendien hoef je niet naar een fysieke winkel te gaan en in de rij te staan om te betalen.

Snelle levering

Een ander voordeel van het zelf bestellen van auto-onderdelen is dat je vaak snelle levering kunt verwachten. Veel online winkels bieden dezelfde dag nog verzending aan, wat betekent dat je jouw onderdelen snel in huis hebt. Dit kan handig zijn als je jouw auto snel weer op de weg wilt hebben.

Bespaar tijd en geld

Door zelf auto-onderdelen te bestellen, kun je tijd en geld besparen. Je hoeft niet naar een fysieke winkel te gaan en in de rij te staan om te betalen.

Bovendien kun je prijzen vergelijken tussen verschillende aanbieders om de beste deal te vinden. Dit kan allemaal bijdragen aan een effici├źntere en goedkopere reparatie van jouw auto.

Hoe koop je de juiste onderdelen?

Als je op zoek bent naar auto-onderdelen om zelf te bestellen, is het belangrijk om de juiste onderdelen te kiezen die passen bij jouw auto. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

1. Zoek de juiste onderdelen op

Voordat je begint met zoeken, is het belangrijk om te weten welke onderdelen je nodig hebt. Je kunt dit doen door de handleiding van je auto te raadplegen of door een monteur te vragen om een diagnose te stellen. Zodra je weet welke onderdelen je nodig hebt, kun je beginnen met zoeken.

2. Controleer de specificaties

Wanneer je de onderdelen gevonden hebt, is het belangrijk om de specificaties te controleren om er zeker van te zijn dat ze geschikt zijn voor jouw auto.

Controleer de merknaam, het model en het bouwjaar van de auto om er zeker van te zijn dat je de juiste onderdelen bestelt.

3. Kies voor kwaliteit

Het is verleidelijk om te kiezen voor goedkopere onderdelen, maar het is belangrijk om te investeren in kwaliteit. Kwalitatieve onderdelen gaan langer mee en zorgen ervoor dat je auto goed blijft functioneren.

Controleer de beoordelingen en recensies van de onderdelen om er zeker van te zijn dat je voor kwaliteit kiest.

4. Kies voor een betrouwbare leverancier

Als je auto-onderdelen zelf bestelt, is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare leverancier.

Zoek naar leveranciers met goede beoordelingen en recensies en controleer of ze een goede klantenservice hebben. Zo kun je er zeker van zijn dat je de juiste onderdelen ontvangt en dat je geholpen wordt als er problemen zijn.

Met deze tips kun je de juiste auto-onderdelen kiezen en ervoor zorgen dat je auto goed blijft functioneren.

Veelvoorkomende Fouten te Vermijden

Als je auto-onderdelen zelf gaat bestellen, kun je geld besparen en ervoor zorgen dat je precies krijgt wat je nodig hebt. Maar er zijn veelvoorkomende fouten die je moet vermijden om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt en dat je auto goed blijft werken. Hier zijn enkele veelgemaakte fouten en hoe je ze kunt vermijden:

Fout 1: Niet weten welke onderdelen je nodig hebt

Als je niet precies weet welke onderdelen je nodig hebt, kan dit leiden tot het bestellen van de verkeerde onderdelen en dus tot extra kosten en vertragingen.

Zorg ervoor dat je de juiste informatie hebt over het merk, het model, het bouwjaar en het type onderdeel dat je nodig hebt. Raadpleeg de handleiding van je auto of vraag advies aan een professional als je twijfelt.

Fout 2: Niet controleren op de betrouwbaarheid van de verkoper

Het is belangrijk om te controleren of de verkoper betrouwbaar is voordat je iets bestelt. Controleer de beoordelingen en recensies van andere klanten en kijk of er klachten zijn over de verkoper. Zoek ook naar informatie over de garantie en het retourbeleid van de verkoper.

Fout 3: Niet vergelijken van prijzen en aanbiedingen

Voordat je een aankoop doet, is het belangrijk om prijzen en aanbiedingen van verschillende verkopers te vergelijken. Zo kun je ervoor zorgen dat je de beste deal krijgt en dat je niet te veel betaalt. Houd ook rekening met de verzendkosten en de levertijd.

Fout 4: Niet controleren op compatibiliteit

Het is belangrijk om te controleren of het onderdeel dat je bestelt compatibel is met je auto. Controleer de specificaties van het onderdeel en vergelijk deze met de specificaties van je auto om er zeker van te zijn dat het onderdeel past en werkt zoals het hoort.

Fout 5: Niet letten op de kwaliteit van de onderdelen

Het is verleidelijk om te kiezen voor de goedkoopste optie, maar dit kan leiden tot onderdelen van lage kwaliteit die niet goed werken of snel kapot gaan. Zorg ervoor dat je kiest voor onderdelen van goede kwaliteit die geschikt zijn voor je auto en die lang meegaan.

Tips voor het besparen op auto-onderdelen

Als je op zoek bent naar auto-onderdelen, dan wil je natuurlijk niet te veel geld uitgeven. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op auto-onderdelen. Hieronder vind je enkele tips die je kunnen helpen om geld te besparen.

1. Vergelijk prijzen

Een van de beste manieren om geld te besparen op auto-onderdelen is door prijzen te vergelijken. Er zijn verschillende websites waar je prijzen van auto-onderdelen kunt vergelijken. Door verschillende aanbieders te vergelijken, kun je vaak flink besparen op de aanschaf van auto-onderdelen.

2. Koop gebruikte onderdelen

Een andere manier om geld te besparen op auto-onderdelen is door gebruikte onderdelen te kopen. Gebruikte onderdelen zijn vaak een stuk goedkoper dan nieuwe onderdelen. Je kunt gebruikte onderdelen kopen bij een autosloperij of online op websites zoals Marktplaats of eBay.

3. Koop in bulk

Als je meerdere auto-onderdelen nodig hebt, dan kan het voordelig zijn om deze in bulk te kopen. Door meerdere onderdelen tegelijk te kopen, kun je vaak korting krijgen. Dit kan flink schelen in de kosten.

4. Doe het zelf

Als je handig bent, dan kun je veel auto-onderhoud zelf doen. Dit kan flink besparen op de kosten van onderhoud en reparatie. Door zelf auto-onderdelen te bestellen en te monteren, bespaar je niet alleen op de kosten van de onderdelen, maar ook op de kosten van arbeid.

5. Houd rekening met kwaliteit

Als je auto-onderdelen koopt, dan is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de onderdelen. Goedkopere onderdelen zijn vaak van mindere kwaliteit dan duurdere onderdelen. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen prijs en kwaliteit. Bespaar dus niet alleen op de kosten, maar zorg er ook voor dat je goede kwaliteit onderdelen koopt.