Hoe ik via online daten mijn grote liefde vond

(Last Updated On: June 13, 2022)

Mijn vriend en ik lachen er nog altijd mee: als Tinder geen vreemde glitch had gehad in de kilometers, dan hadden wij elkaar nooit ontmoet.

Ondertussen zijn we alweer 6 jaar samen en wonen we net sinds deze week 4 jaar samen: je kan dus wel zeggen dat voor ons online daten echt ideaal is geweest!

Maar wat als je niet goed weet waar je moet starten met online daten? Hoe weet je welke datingwebsite of -app perfect voor jou is, of welke je het beste kan mijden? Wil je graag gratis een profiel aan kunnen maken of vind je het niet erg om ervoor te betalen?

Hoe kom je mensen tegen die serieus interesse hebben in een relatie? Natuurlijk zit je met veel vragen als je online wilt gaan daten en wij helpen je graag op weg met onze informatie!

dating-apps-websites
dating-apps-websites

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Van een hele hoop padden naar een prins

Nu moet ik je wel vertellen: het is voor mij zeker niet over rozen gegaan: ik heb verschillende platformen uitgetest om te gaan daten en op den duur heb ik online daten zelfs afgezworen – zal je natuurlijk net zien dat ik dan nét een match kreeg met mijn huidige vriend, typisch!

Ik kwam namelijk een hoop mannen tegen die de boel liepen te bedriegen: ofwel hadden ze eigenlijk al een vriendin of vrouw, of ze logen dat ze geen onenightstand wilden,… You name it, ik heb zo goed als alle smoesjes gehoord.

Ook ben ik zelfs een keertje gecatfished (dat wilt zeggen dat iemand zich online helemaal anders voordoet dan dat die persoon in het echte leven is, ook met gestolen foto’s etc,…) en daar ben ik zo van geschrokken, dat ik mijn wijntje in die man zijn gezicht heb gegooid, oeps.

Om maar te zeggen: ik heb echt wel mijn deel dategedoe gehad en ik zou echt willen dat ik veel beter wist op voorhand hoe die datingapps gebruikt werden door de mannen waarmee ik aan het daten was.

Datingsites vergelijken

Ik zag dat er nu ook een website bestaat om allerlei datingsites en datingapps te gaan vergelijken: DatingGuru.nl. Superhandig en ik zou willen dat ik deze site ontdekt had toen ikzelf nog aan het daten was! Maar dus: nu deze handige tip voor jullie 🙂

Je kan kiezen op verschillende criteria (zie de foto hieronder) zoals wil je alleen maar daten, wil je een onenightstand, wil je een relatie,… Moet je partner hoogopgeleid zijn, ben je op zoek naar een man of vrouw,…? Wil je graag kiezen voor een datingsite met een keurmerk? Duid de filters aan en je krijgt gelijk te zien welke apps of websites perfect zijn voor jou. Dat spaart je een hele hoop zoekwerk uit! Die tijd kan je dan weer steken in het maken van jouw profiel!

dating-guru
dating-guru

Online dating tips

Waar kan je het beste op letten als je gaat daten? Ik heb een lijstje met handige tips voor jou samengesteld:

  • Probeer voor je afspreekt, altijd ook op te zoeken of die persoon een Facebookprofiel heeft – let wel op: er worden vaak speciaal voor het daten (of: vreemdgaan) aparte Facebookpagina’s gemaakt waardoor je
  • Schrijf je in op verschillende datingsites: zo test je gelijk verschillend ‘publiek’ uit
  • Maak voor jezelf eerst duidelijk uit wat je zoekt: wil je liever alleen een onenightstand of een echte relatie? Afhankelijk daarvan zijn er weer andere datingsites en datingapps die je kan gaan uittesten