Kerstpakket: wat geef je als kerstpakket & personaliseren

(Last Updated On: October 18, 2022)

Kerstpakketten… het is iets typisch Nederlands. Ja, in enkele andere landen kom je het ook tegen, maar onze Belgische buren (waar ik vandaan kom) kennen het eigenlijk niet. 

Wat is een kerstpakket? 

Een kerstpakket is een cadeau dat je geeft aan je werknemers. Vaak wordt een kerstpakket verpakt in een leuke doos. 

Kerstpakket: wat geef je? 

Nu ik zelf ZZP’er ben en vaak samenwerk met Nederlandse klanten en freelancers, zit ik ook te denken aan een soort van kerstpakket samen te stellen. Maar goed; wat doe je daar dan in? 

Ik besloot om even dicht bij mezelf te blijven en te kijken wat ik zelf ook graag zou krijgen.

Hierbij enkele van mijn voorstellen! Van originele kerstpakketten tot hele normale, standaard kerstpakketten en gepersonaliseerde kerstpakketten en zelfs duurzame varianten! 

Ik keek onder andere naar enkele kerstpakketten van Kerstpakkettenplaza

Originele kerstpakketten

Amerikaans snoep

Moeten kerstpakketten super-Hollands zijn? Nee! Amerikaans snoep is heel populair (en vaak duur om zelf te kopen) en zowel je werknemers als de kinderen zullen heel erg blij zijn met dit pakket. 

Toegegeven, het is niet het gezondste kerstpakket, maar ach… daar zijn de feestdagen toch voor? Amerikaans snoep is vaak moeilijker te krijgen en het is bijna altijd een superbijzonder cadeautje: nieuwe smaken ontdekken, tof!

Bloembollen of zaadjes

Dit is een pakket dat ik zelf dus supergraag zou geven en krijgen: mooie bloembollen (pluspunten als je kiest voor ecologisch geteelde biologische bloembollen), dahliaknollen of bijvriendelijke zaadjes.

Natuurlijk kan je dit type kerstcadeau alleen maar geven als je weet dat iemand zowel groene vingers heeft, als een tuin! 

Standaard kerstpakketten

Verzorgingssetje

Een verzorgingspakketje doet het ook altijd goed als kerstpakket. Kijk dan zeker eens bij Rituals verzorgingspakketten.

Geef liever geen onbekend merk, dat zijn vaak ook inferieure beautyproducten en dat heb je snel door als gebruiker! 

Chocolade

Is er een beter kerstpakket dan eentje propvol chocola? Juistem… nee! Daarom is het zo’n goed idee om een fijne box te kopen. 

Kies een kerstpakket met fairtrade chocolade, dat is zo ontzettend lekker én ook nog eens goed voor de producenten van de cacaobonen! 

Bier of wijn

Een pakket vol wijn of bier doet het ook altijd goed als kerstpakket! Kies een leuke fles zoals hieronder.

wijn-kerstpakket
wijn-kerstpakket

Je kan ook zelf persoonlijke etiketten laten drukken en die op de flessen laten plakken. 

Italiaanse lekkernijen

Italiaans-kerstpakket
Italiaans-kerstpakket

Duurzame kerstpakketten

Herbruikbare notitieboekjes

Ik heb zelf lang een herbruikbaar notitieboekje gehad en vond het heel erg fijn om te gebruiken!

Doe je werknemers ook zo’n fijn en duurzaam kerstpakket cadeau en maak er gelijk een hele leuke set van: voeg er verschillende soorten pennen aan toe en een leuk doekje om het te wissen. 

Gepersonaliseerde pakketten

Je kan ook gepersonaliseerde pakketten maken. Dan bedoel ik niet eens persé een kerstpakket met het logo van je bedrijf erop, maar echt aangepast aan je werknemers zelf. 

Hoe begin je daar dan aan? Kies een bedrag uit dat je kerstpakket mag gaan kosten. Als goede baas ken je je werknemers vast wel persoonlijk als je in een klein team werkt, dus hun hobbies zouden zeker geen probleem mogen zijn. 

De hobbykok-werknemer

Kookt jouw werknemer ontzettend graag? Dan is een pakket met allerlei bijzondere en lekkere etenswaren een ideaal kerstpakket. 

Let wel op dat die persoon ook echt graag kookt (en niet alleen moet koken omdat partnerlief thuis geen poot uitsteekt, dat gaat kwaad bloed zetten ;)) en hou rekening met voedselintoleranties als die er zijn. 

tapas-kerstpakketten
tapas-kerstpakketten

De series-binger-werknemer

Je kent. hem/haar vast wel: die ene collega die maar niet uitgepraat geraakt over een favoriete serie of film. 

Of, die iedere nieuwe serie op Videoland, Netflix of Disney+ gelijk gebingewatched heeft. Die maak je heel erg blij met een pakket met lekkere snacks en stop er gelijk een bonnetje voor een maandje of 2 van hun favoriete streamingdienst bij! 

De net-ouder-geworden-werknemer

Wat je het allerbeste cadeau geeft aan een werknemer die net ouder geworden is? Slaap!

Nu, dat is nogal moeilijk om te verpakken in een kerstpakket… maar je kan wel een fijn kerstpakket maken om thuis alsnog lekker ontspannen momentjes te creeeren. 

Ik denk dan bijvoorbeeld aan een heerlijk ruikend badzout, een super fluffy badjas… en misschien een bon voor een leuk proefabonnement op hun favo tijdschrift? 

De wereldverbeteraar-collega

Je weet wel, die collega die vaak een herbruikbare waterfles meeneemt naar het werk, geen palmolie wil eten en voornamelijk vegan is voor het milieu. 

Klinkt als een moeilijk iemand om een leuk kerstpakket voor te kopen misschien, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo! Steun bijvoorbeeld een goed doel waar ze het vaak over hebben! 

Of ga langs bij de wereldwinkel en maak een kerstpakket waar ook de slechtbetaalde boeren in andere landen beter van worden. 

Kleine tip: de wijn, koffie en chocolade van de wereldwinkel zijn fantastisch goed! 

kerstpakket-duurzaam-biologisch
kerstpakket-duurzaam-biologisch

De Creatieve werknemer

Ik ging hier eerst de Crea Bea en DIY-er van maken, maar dat vond ik véél te genderspecifiek… daar doe ik liever niet aan mee. 

Anyway… wat kan je kopen voor iemand die graag creatief bezig is en iedere maandag vertelt wat ze dit weekend weer geknutseld hebben? Dan is een bon vaak erg leuk: een bon van de Gamma, Pipoos,… 

De net-een-huis-gekocht-werknemer

Ah, net een huis gekocht! Dat wil zeggen: de komende maanden flink besparen! Toch wil je graag een lekker ruikend huis hebben. Wat is dan leuk om te geven? 

Kijk eens naar leuke Rituals-pakketten met huisspulletjes: een zalige handzeep en handcrème, geurkaars en homespray? Yes! 

rituals-kerstpakket
rituals-kerstpakket