Welk ondergoed dragen onder witte en doorschijnende kleding? Onze beste tips!

(Last Updated On: January 19, 2023)

Welk ondergoed dragen onder witte en doorschijnende kleding? Onze beste tips!

Je ondergoed onzichtbaar dragen… Hoe doe je dat? Onze beste tips! Welk ondergoed dragen onder een witte broek, witte blouse, witte jurk of een witte rok?

Ik heb al mijn favoriete ondergoed in dit rijtje gestopt, zodat jij weet wat je onder je witte kledij kan dragen. 

welke-lingerie-onder-witte-kleding
welke-lingerie-onder-witte-kleding

Photo by Ana Itonishvili on Unsplash

Over het algemeen vinden wij vrouwen het niet per se nodig dat de hele wereld ons mooie lingeriesetje ziet, toch?

Heb je die ene mooie witte satijnen blouse in je kast laten hangen vanmorgen omdat die ene mooi afgewerkte beha volledig zichtbaar was? Of wil je graag die jurk gemaakt van tetradoek aantrekken, maar zie je er altijd je lingerie doorheen en houdt dat je tegen? 

Heel erg herkenbaar. Veel vrouwen weten zich geen raad met het vinden van geschikt ondergoed voor onder hun witte kleding of kleding die wat doorzichtig is.

welke-lingerie-onder-witte-jurk
welke-lingerie-onder-witte-jurk

Photo by Laura Chouette on Unsplash

Een beha schijnt al snel door (kant helpt ook al niet mee) en laten we al helemaal niet beginnen over de zichtbare randjes van strings of slipjes of je slip die helemaal doorschijnt, argh!

Gelukkig staat dit artikel helemaal in het teken van jou op de hoogte brengen van de beste tips om stijlvol en zonder zichtbare tekenen van lingerie voor de dag te komen.

Ik laat je graag mijn favoriete keuzes zien als het gaat over lingerie om onder je witte jurk, broek of andere kleding te dragen. 

Welke lingerie draag je onder een witte jurk?

welk-ondergoed-onder-witte-kleren
welk-ondergoed-onder-witte-kleren

Photo by Efren Barahona on Unsplash

Het beste van al: dit heb ik allemaal zelf getest én zelf in huis als ik een witte broek of doorzichtige jurk aantrek. Geen pure theorie, dus! 

De basis van elke outfit

Jezelf goed voelen in wat je op dat moment draagt, begint bij wat er onder je kleding zit: ondergoed.

Want eerlijk is eerlijk, een mooi setje trek je echt niet alleen aan om je partner te plezieren, maar ook om jezelf mooi te voelen (dat zou zelfs het allerbelangrijkste moeten zijn).

welke-lingerie-draag-je-onder-een-witte-broek
welke-lingerie-draag-je-onder-een-witte-broek

Photo by engin akyurt on Unsplash

Draag geen witte lingerie onder witte kleding

Toch is niet al het ondergoed geschikt voor onder witte kledingstukken. Je zou in eerste instantie denken dat je met een witte beha onder een wit shirt goed zit, maar niets is minder waar.

Wit onder wit is juist enorm zichtbaar.

Het contrast tussen de witte kleur en je huidskleur is vaak te groot, wat ervoor zorgt dat dat contrast extra zichtbaar wordt zodra je een wit kledingstuk aantrekt.

lingerie-onder-witte-broek
lingerie-onder-witte-broek

Welke kleuren moet je dan wel aantrekken onder een witte broek, rok of jurk?

Kies voor lichtgrijs (zoals de slip hieronder, die heb ik zelf ook en shop je hier) of een huidskleurige variant als je écht zeker wil zijn. 

wat-draag-je-onder-witte-kleding
wat-draag-je-onder-witte-kleding

De zoektocht naar de perfecte beha

Onze eerste tip is: Ga op zoek naar een aantal basisstukken. Daar bedoelen we huidkleurige en naadloze beha’s zonder stiksels en ja… ook zonder prachtig kant mee.

Het kan er een beetje vreemd uitzien om een volledig met kant afgewerkte beha onder een glad blousje te dragen.

strapless-bh-onder-witte-blouse
strapless-bh-onder-witte-blouse

Dat haalt eigenlijk het stijlvolle van het blousje weg en kan zelfs slordig ogen vanwege de oneffenheden die tevoorschijn komen.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Kies dus voor een mooie beha in een kleur die mooi aansluit op jouw huidskleur.

Kijk ook uit met een te strakke omvang, want dat kan ook zichtbaar worden en nog vervelender: zelfs nare striemen en ruwe schuurplekjes veroorzaken…

Welk ondergoed draag je onder een witte blouse?

wat-draag-je-onder-een-witte-trui-en-blouse
wat-draag-je-onder-een-witte-trui-en-blouse

Photo by Dmitry Vechorko on Unsplash

Het is lastig om de juiste beha-maat te vinden. Ga naar een lingeriewinkel of bestel online en pas op je gemak heel veel soorten kleuren, maten en modellen, net zo lang totdat je een geschikte pasvorm vindt voor jouw lichaam.

Bij een kledingstuk met een V-hals is het mooi om een beha te dragen die diep uitgesneden is en misschien zelfs een beetje ondersteuning geeft aan het decolleté voor het mooiste effect.

Een balconette model is populair onder vrouwen, omdat deze vaak de vormen aan de bovenkant van de borsten volgen en daardoor mooi aansluiten.

Onzichtbare slips en strings

De tijd dat we strings boven onze low waist broek droegen is geweest. Alhoewel, hier en daar zie je het online wel eens voorbijkomen, maar toch verbergen vrouwen het liefste hun string in een broek of rokje.

Laten we het eerst hebben over de perfecte string voor in een broek. De meningen over strings zijn verdeeld: je houdt ervan of je ziet ze aan voor drie touwtjes die aan elkaar geknoopt zijn.

wat-dragen-onder-witte-kleding
wat-dragen-onder-witte-kleding

Toch blijft de string wel het minst zichtbaar mits je de juiste maat kiest. Een maat te klein zorgt voor ”vet-bulpjes” die je met het dragen van jouw juiste maat niet zou zien.

Onze favoriet is de naadloze string in een mooie huidkleurige tint. Het tegenovergestelde van de string is een boxershort.

lingerie-onder-witte-kleding
lingerie-onder-witte-kleding

Ook deze zijn er naadloos en net zo onzichtbaar als een string vanwege de pijpjes die op je bovenbeen rusten in plaats van een tweedeling maken in het midden van je billen.

Naadloze boxershorts

Het ongemak van bukken en starende blikken vanuit onverwachte hoeken weerhoudt ons er vaak van een rokje te dragen.

Kies ook in dit geval voor een naadloze en huidkleurige string of boxershort. Het kan zijn dat je je hier alsnog niet heel comfortabel in voelt.

Welk ondergoed draag je onder een witte broek?

lingerie-onder-witte-outfit
lingerie-onder-witte-outfit

Photo by Tamara Bellis on Unsplash

Er zijn zogenaamde bikershorts te vinden die je over je slipje kunt dragen zodat op het moment dat je rokje à la Marilyn Monroe omhoog wappert, je helemaal niks anders ziet dan het bikershortje.

Niks ergs aan dus. Wij zijn fan!

Werken met contrast

Lukt het niet om een mooi huidkleurig setje te vinden dat bij je past? Geen zorgen, er zijn nog wat subtiele tinten die perfect gaan staan onder een wit kledingstuk.

Als je bijvoorbeeld een lichte huidskleur hebt, dan kun je eventueel lichtgrijze of zachtroze tinten dragen.

Heb je een donkerdere huidskleur? Ga dan voor rood ondergoed. Het is belangrijk dat als je een kleur draagt onder witte kleding, dat je een kleur kiest die past bij je eigen huidskleur zodat het ondergoed niet afsteekt.

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel goed geïnformeerd en stap jij in het vervolg zelfverzekerd de deur uit met een onzichtbaar lingeriesetje onder je mooiste witte kledingstukken en doorzichtige kledingstukken.

Nog veel meer fashion tips: