Hoe ik weer meer wil gaan bewegen

(Last Updated On: August 27, 2023)

Toegegeven, ik zit de laatste maanden veel meer dan ik zou willen. Ik ben veel aan het werken, maar weet niet goed hoe ik extra beweging in mijn dag ingepland moet krijgen. 

‘s Avonds ga ik soms met mijn vriend een kleine wandeling doen, maar ik denk dat zelfs die wandeling maar 3500 stappen is.

Als ik een hele dag aan mijn laptop gekluisterd ben, hoe moet ik dan meer gaan bewegen? Dit is mijn stappenplan om minder te zitten en meer te bewegen! 

meer-bewegen
meer-bewegen

Photo by Ambitious Creative Co. – Rick Barrett on Unsplash

We weten het allemaal: we zitten véél te veel tijdens onze schooldagen en werkdagen. Het is binnenkort weer terug naar school en terug naar de werkvloer voor velen onder ons, dus ik kan me goed voorstellen dat we allemaal wel snakken naar een goed bewegingsritme. 

Ik werk 100% thuis (het grote voordeel van mijn eigen baas zijn), maar dat zorgt er ook voor dat ik nergens heen hoéf op een dag. Ik moet niet meer pendelen naar mijn werk of fietsen. Zelfs enkele blokjes om te voet moeten lopen om op mijn werk te geraken, heb ik niet. 

Hoe ga ik meer bewegen?

‘s Ochtends een blokje om

Voor ik aan mijn werkdag begin, wil ik eens enkele weken proberen om eerst een blokje om te wandelen: alsof ik naar mijn werk zou wandelen. Misschien wel leuk om dan ineens een inspirerende podcast te luisteren? 

Dan heb ik mijn dag echt wel gekickstart met een wandeling van om en bij de 4000 stappen, een mooi begin van de dag. 

Minder snoepen

Ook een belangrijke voor mij: abs are made in the kitchen, en dat geldt ook voor mij. Het heeft niet veel nut om meer te gaan bewegen maar nog steeds slecht te eten, toch? 

Ik snack veel te veel tijdens mijn werkdag en ‘s avonds, dus daar moet ik zeker goed op letten. Ik wil ook graag aan intermittent fasting gaan doen, maar dan wel een mildere variant waarbij ik ‘s avonds niets meer snaai en snoep. 

Trainen met gewichten

Naast alle bovenstaande items, wil ik ook terug meer trainen op mijn spieren. Ik zal niet snel het type zijn om een barbell te gaan liften, maar ik had vroeger wel gewichten in huis om mee te trainen. 

Vooral de kettlebell vond ik vroeger op zich wel fijn om mee te trainen, ik kan nu bijna niet meer geloven dat ik rond 2014 bijna iedere dag wel even trainde daarmee! Misschien moet ik die toch weer in huis halen? Helaas heeft mijn kettlebell een van mijn vele rondes Konmari’en en ‘Does it spark joy’, niet overleefd 😉

Ondertussen heb ik daar flink spijt van gekregen omdat ik merk dat ik toch zeker iets van spiertraining zou moeten doen, niet alleen maar cardio-oefeningen zoals fietsen en flink doorwandelen. 

Ik ga dus ook op zoek naar een manier om ook mijn spieren thuis nog wat meer te kunnen trainen, naast dat ik gezonder wil gaan eten en op zoek ga naar een manier om iedere dag toch te kunnen bewegen.