Sporthorloges voor vrouwen

(Last Updated On: April 5, 2022)

Als sporter is een activity watch of tracker niet altijd voldoende. Zo zijn activity watches vaak erg onnauwkeurig, en blijven de functies van zo’n FitBit of Apple Watch erg beperkt. Nee, als fervent sporter kies je vaak best een goed sporthorloge.

smartwatch-vrouwen-sporthorloge
smartwatch-vrouwen-sporthorloge

Niet enkel is zo’n sporthorloge erg nauwkeurig wanneer het aankomt op het aantal stappen, je hartslag en het aantal verbrande calorie – heel wat sporthorloges komen ook met een GPS. Het kiezen van een goed sporthorloge is echter niet altijd even makkelijk. Integendeel.

Omdat er zoveel verschillende soorten en merken hoogwaardige sporthorloges op de markt verkrijgbaar zijn kan het kiezen van een sporthorloge soms erg overweldigend zijn. Om jou te helpen met het kiezen van een sporthorloge hebben we hier alvast enkele tips en weetjes op een rij gezet!

Wat is een sporthorloge?

Een sporthorloge is een digitaal horloge dat een stappenteller bevat en de dagelijks afgelegde afstand meet. Daarnaast zal een sporthorloge je ook een overzicht geven van je hartslag – de pieken en dalen doorheen de dag, de zuurstof in het bloed, en bepaalde sporthorloges laten je zelfs weten hoe goed of slecht je geslapen hebt en hoe vaak je ademt.

Sporthorloges zijn er in heel wat verschillende maten en modellen. Zo zijn er bijvoorbeeld sporthorloges die gewijd zijn aan specifieke activiteiten zoals wandelen, fietsen, hardlopen of zwemmen. Andere sporthorloges kunnen jou als sportliefhebber inzicht geven in heel wat verschillende sporten.

Tot slot kan een sporthorloge je ook inzicht geven in je locatie en de hoogte. Dit is erg handig voor trail runners en mensen die graag bergwandelingen maken. Sommige sporthorloges zullen automatisch de sport detecteren, anderen stellen je in staat een sport te selecteren via de interface op het horloge of je telefoon.

Sporthorloges voor vrouwen

Als vrouw met dunne polsen, vind ik het zelf vaak niet gemakkelijk om een goed sporthorloge te kunnen vinden dat er ook nog eens mooi uitziet. Vaak zijn sporthorloges te breed en opvallend voor mij. Bij hardloopzone.nl kan je gemakkelijk deze horloges vergelijken en ontdekte ik dat de sporthorloges van Garmin wel veel meer mijn ding zijn!

Wat is het verschil tussen een sporthorloge en een activity tracker?

Wanneer we kijken naar het verschil tussen een sporthorloge en een activity tracker zien we dat het grote verschil hem ligt in de nauwkeurigheid. Een sporthorloge is heel wat nauwkeuriger dan een activity tracker omdat een sporthorloge een sportman of sportvrouw moet helpen nauwkeurig zijn of haar prestaties bij te houden.

Daarnaast zijn er ook verschillen in hoe een sporthorloge gedragen kan worden. Zo zijn er sporthorloges die met een borstband komen om een nauwkeurige hartslag en ademhaling te meten terwijl activity trackers vaak gewoon rond de pols gedragen worden.

Activity trackers zijn ook wat goedkoper dan sporthorloges en zijn eerder geschikt voor mensen die af en toe een keertje sporten terwijl sporthorloges een goede investering zijn voor sportfanaten die hun eigen prestaties nauwkeurig willen bijhouden, bekijken en analyseren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een sporthorloge?

Sta jij op het punt om een sporthorloge aan te kopen? Hier moet je op letten:

  1. Aan welke sport doe je

Zoals eerder reeds aangehaald zijn er sporthorloges die speciaal ontworpen waren voor zwemmers, golfers, fietsers of lopers. Afhankelijk van je sport zal je dan ook de correcte sporthorloge moeten kiezen.

  1. Hoe draag jij je sporthorloge het liefst

Ook zijn er verschillen wanneer het aankomt op het dragen van een sporthorloge. Er zijn mensen die liefst een sporthorloge dragen in combinatie met een borstband. Anderen hebben dan liever enkel een sporthorloge om de pols.

  1. Het budget

Wanneer we naar sporthorloges kijken zien we dat er heel wat verschillende horloges beschikbaar zijn aan uiteenlopende prijzen. Voor je sporthorloges begint te onderzoeken is het met andere woorden belangrijk dat je een lijst opstelt met gewenste functies en een budget. Sporthorloges kunnen €150 – kosten, maar je vindt evengoed sporthorloges voor €700. De grootste verschillen zullen heb hier vooral in de functies zitten.