Make-up tips voor bij het sporten

(Last Updated On: April 27, 2023)

Make-up tips voor bij het sporten

Als je regelmatig sport, kan het lastig zijn om te bepalen welke make-up je het beste kunt dragen tijdens het sporten.

Make-up kan namelijk snel uitlopen of van je gezicht af smelten, vooral als je begint te zweten. Daarom is het belangrijk om de juiste make-up te kiezen die past bij jouw huidtype en sportactiviteit.

make-up-sporten
make-up-sporten

Ik heb zelf veel ervaring met sporten en make-up en heb daarom een aantal handige tips verzameld om ervoor te zorgen dat je make-up blijft zitten tijdens het sporten. Zo kun je er tijdens het sporten nog steeds goed uitzien en je zelfverzekerd voelen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over uitgelopen make-up.

In dit artikel zal ik je laten zien welke make-up producten geschikt zijn voor tijdens het sporten en hoe je deze het beste kunt aanbrengen. Of je nu gaat hardlopen, paardrijden,  yogaën of fitnessen, met deze make-up tips ben je altijd verzekerd van een frisse en stralende look tijdens het sporten.

Belang van make-up tijdens het sporten

Als iemand die regelmatig sport, begrijp ik de waarde van make-up tijdens het sporten. Sommigen kunnen zich afvragen waarom make-up nodig is tijdens het sporten. Maar voor mij is het een manier om me goed te voelen en mijn zelfvertrouwen te vergroten. Het is belangrijk om te onthouden dat make-up tijdens het sporten niet essentieel is en dat het dragen ervan persoonlijk is.

Als je make-up draagt tijdens het sporten, is het belangrijk om te weten welke producten het beste werken.

Foundations die de poriën in je gezicht afsluiten en zware concealers kunnen snel voor puistjes en slechte huid zorgen, vooral als je begint te zweten. Het is daarom verstandig om te kiezen voor lichtere producten zoals een getinte moisturizer of een BB cream, die de huid niet helemaal afsluiten en minder snel van je gezicht smelten.

Als je make-up draagt tijdens het sporten, is het ook belangrijk om te onthouden dat het zweet en vuil kan ophopen in de poriën van je huid.

Het is daarom verstandig om je gezicht voor het sporten goed te reinigen en na het sporten opnieuw te reinigen om eventuele ophoping van zweet en vuil te verminderen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat make-up niet bedoeld is om te dragen tijdens het zwemmen, omdat het kan uitlopen en in je ogen kan komen.

Tips voor het kiezen van de juiste make-up

Kies voor waterbestendige make-up

Bij het sporten is het belangrijk om te kiezen voor make-up die goed blijft zitten en niet uitloopt door zweet. Kies daarom voor waterbestendige make-up. Hierdoor blijft je make-up goed zitten, zelfs als je gaat zweten.

Waterbestendige make-up is verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals mascara, foundation en eyeliner. Let er wel op dat je deze make-up goed verwijdert na het sporten, om verstopte poriën en huidirritaties te voorkomen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen voor make-up die past bij jouw huidtype. Heb je een droge huid? Kies dan voor hydraterende make-up. Heb je een vette huid? Kies dan voor matterende make-up.

Tijdens het sporten begin je te zweten, of het nu gaat om wandelen of paardrijden (is paardrijden een sport? Echt wel!). Daarom is het goed om goed voorbereid aan je sportsessie te beginnen. Je verwacht het misschien niet, maar dat zweet komt wel!

Make-up tips voor het sporten

Begin met een schone huid

Voordat ik begin met sporten, zorg ik ervoor dat mijn huid goed gereinigd is en dat ik een hydraterende crème heb aangebracht. Dit helpt om mijn huid voor te bereiden op een zweterige sportsessie. Als ik buiten sport, smeer ik mijn gezicht, hals, nek, oren en decolleté in met minimaal een SPF30 om mijn huid te beschermen tegen de zon.

Gebruik lichtgewicht make-up

Foundations sluiten de poriën in mijn gezicht af en kunnen tijdens het zweten snel voor puistjes en een slechte huid zorgen.

Daarom kies ik tijdens het sporten voor een lichtere make-up primer, BB cream of een getinte moisturizer. Deze producten sluiten mijn huid niet helemaal af en blijven ook beter op hun plaats zitten tijdens het sporten.

Vermijd glanzende make-up

Glanzende make-up kan er tijdens het sporten al snel onnatuurlijk uitzien. Daarom kies ik voor matte make-up producten, zoals een matte bronzer of blush. Dit geeft mijn huid een natuurlijke uitstraling en zorgt ervoor dat mijn make-up beter blijft zitten.

Gebruik waterproof mascara

Tijdens het sporten kan het snel warm worden en dan kan gewone mascara uitlopen. Daarom gebruik ik altijd waterproof mascara, zodat mijn mascara op zijn plaats blijft zitten en niet uitloopt als ik begin te zweten.

Gebruik lippenbalsem met SPF

Om mijn lippen te beschermen tegen de zon, gebruik ik altijd lippenbalsem met SPF. Dit voorkomt dat mijn lippen uitdrogen en beschermt ze tegen de schadelijke stralen van de zon.

Conclusie

Als het gaat om make-up tijdens het sporten, zijn er enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden. Ten eerste is het belangrijk om te onthouden dat het dragen van make-up tijdens het sporten niet altijd de beste keuze is. Zweet en hitte kunnen ervoor zorgen dat make-up gaat smelten en in de poriën terechtkomt, wat kan leiden tot verstopte poriën en puistjes.

Daarnaast zorg ik er ook altijd voor dat ik licht verteerbaar eten heb gegeten, anders ligt het ontzettend op mijn maag tijdens het sporten.

Als je toch make-up wilt dragen tijdens het sporten, zijn er enkele tips die je kunt volgen om je huid gezond te houden. Kies voor lichtere make-upproducten zoals een getinte moisturizer of BB cream, in plaats van zware foundations die de poriën kunnen afsluiten. Zorg er ook voor dat je je huid goed reinigt voordat je gaat sporten, en gebruik een hydraterende crème om je huid voor te bereiden op de zweterige sessie.

Als je buiten gaat sporten, is het belangrijk om zonnebrandcrème met minimaal SPF30 te gebruiken om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Vergeet niet om ook je hals, nek, oren en decolleté in te smeren.

Uiteindelijk is het belangrijk om te onthouden dat make-up tijdens het sporten optioneel is. Als je je er niet prettig bij voelt om make-up te dragen tijdens het sporten, is dat prima. Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt en je kunt concentreren op het bereiken van je fitnessdoelen.