Witte oogschaduw looks: hoe gebruik je witte oogschaduw? (+ Inspiratie voor alle huidskleuren en oogkleuren)

(Last Updated On: July 20, 2022)

Witte oogschaduw is een van de grootste make-uptrends 2022, wist je dat? Ik laat je daarom graag zien hoe je zelf zo’n fashionable witte oogschaduwlook kan maken met goede producten. 

Want, bij een witte ooglook is de basis echt ontzettend belangrijk! In dit artikel ontdek je allerlei witte oogschaduw inspiratie voor verschillende huidskleuren en oogkleuren. 

Witte oogschaduw looks

Matte witte oogschaduw look

witte-oogschaduw
witte-oogschaduw
witte-oogschaduw-dragen
witte-oogschaduw-dragen

Wat draag ik op deze foto? 

 • Hema foundation perfect skin in kleur 
 • Blush: Benefit Dandelion
 • Hema wenkbrauwgel
 • Avril oogpotlood in ardoise (een grijze kleur)
 • Charlotte Tilbury Legendary Lashes volume 2 mascara
 • Mikayla Glamlite palette kleur Harley in de crease
 • Over het hele ooglid: NYX jumbo pencil in wit (milk)
 • Daarover een doorzichtig poeder van The Balm 
 • 100% pure concealer in kleur crème

Witte oogschaduw met bruine crease

witte-oogschaduw-look
witte-oogschaduw-look

Wat draag ik op deze foto? 

 • Hema foundation perfect skin in kleur 
 • Blush: Benefit Dandelion
 • Hema wenkbrauwgel
 • Avril oogpotlood in ardoise (een grijze kleur)
 • Charlotte Tilbury Legendary Lashes volume 2 mascara
 • Mikayla Glamlite palette kleur Harley in de crease
 • Mikayla Glamlite palette kleur How ya doin in de crease
 • Over het hele ooglid: NYX jumbo pencil in wit (milk)
 • Daarover een doorzichtig poeder van The Balm 
 • 100% pure concealer in kleur crème

Witte oogschaduw met roségouden accent

witte-oogschaduwlook-met-rose-goud
witte-oogschaduwlook-met-rose-goud

Wat draag ik op deze foto? 

 • Hema foundation perfect skin in kleur 
 • Blush: Benefit Dandelion
 • Hema wenkbrauwgel
 • Avril oogpotlood in ardoise (een grijze kleur)
 • Charlotte Tilbury Legendary Lashes volume 2 mascara
 • Mikayla Glamlite palette kleur Harley in de crease
 • Mikayla Glamlite palette kleur How ya doin in de crease
 • Mikayla Glamlite palette kleur Glowup in de binnenste ooghoek
 • Over het hele ooglid: NYX jumbo pencil in wit (milk) als basis
 • Daarover een doorzichtig poeder van The Balm 
 • 100% pure concealer in kleur crème

Witte oogschaduw en cat eye

Dit is gelijk een oogschaduwlook voor de durvers onder ons: een matte witte basis, die je een flink contrast geeft met een dik aangezette winged eyeliner.

Eerst en vooral begin je zoals altijd met een goede oogschaduwbasis, in het geval van deze witte oogschaduwlooks, raad ik je aan om de eyeshadow pencils van NYX in de kleur Milk te gebruiken. Die heeft van zichzelf al een dekkende, matte witte tint. Ideaal om mee te starten! 

Breng een witte, matte oogschaduw aan over je gehele bewegende ooglid. 

Vervolgens breng je een warmbruine (lichtbruin)/ terracotta matte oogschaduw aan in je crease en blend deze zeker lang genoeg. De kleuren moeten perfect in elkaar overlopen. 

Maak een dubbele eyeliner wing met een gitzwarte vloeibare eyeliner voor extra veel oompf én let ook heel goed op hoe je op de onderste wimperrand je liners gaat aanbrengen: hou in het midden nog wat plaats over voor wat witte eyeliner! 

Witte accenten en cat eye

Deze look is voornamelijk gericht op witte eyeliner die goed opvalt: je maakt eerst een lichtbruine ooglook, die werk je af met zwarte eyeliner. 

Wacht nog even met je mascara en nepwimpers, die doe je pas op het laatste. 

Als je eyeliner droog is, begin je met de witte eyeliner aan te brengen. Doe dit boven de zwarte eyeliner en maak een wing. Zet de stipjes witte eyeliner in je binnenste ooghoek en onder je zwarte eyeliner. 

Als je het leuk vindt, kan je ook nog extra witte stipjes aanbrengen onder je wenkbrauwbot.

Witte oogmake-up voor een bruine huidskleur

Als je een donkerdere huidskleur hebt, kan het soms moeilijker zijn om kleurpigmenten duidelijk zichtbaar te krijgen op je huid. 

Gelukkig is witte oogschaduw daar niet een van de voorbeelden van, een goed gepigmenteerde witte oogschaduw is vaak erg goed zichtbaar op je donkerdere huid. 

De look hieronder is hier een goed voorbeeld van: begin met een witte basis (ik raad je hiervoor ‘Milk’ stick van NYX aan en doe er wat witte oogschaduw of een doorzichtig gezichtspoeder over. 

Begin nu met een paarse oogschaduw in je crease: breng verschillende laagjes aan en blend mooi uit tot je wenkbrauwbot. 

Breng ook nog een beetje NYX oogschaduwpotlood aan in je binnenste ooghoek. 

Werk af met nog wat extra donkerpaarse oogschaduw in je buitenste ooghoek (outer v) en breng vloeibare eyeliner aan, samen met mascara of nepwimpers.

 

Zachte, witte oogmake-up look

Wil je graag experimenteren met witte oogschaduw en witte eyeliner, maar liever geen super opvallende oogschaduwlooks maken? 

Dan is deze bovenstaande look echt eentje voor jou om eens te proberen. Een erg simpele look: witte oogschaduw, een goede primer en flink wat mascara. 

Witte winged eyeliner

Deze look is ideaal als je geen volledig witte ooglook wil maken: maak eerst een lichtbruine ooglook of natuurlijke ooglook en werk deze af met een witte eyeliner. 

Daarna breng je mascara aan.

Witte eyeliner

Ook deze ooglook leunt vooral op de witte eyeliner, samen met een winged zwarte eyeliner. 

Witte Y2K oogschaduw look

Matte witte oogschaduw look (glam look)

Oh, dit vind ik echt een prachtige en vampy ooglook! De dame in kwestie heeft al amandelvormige ogen, maar door de make-up wordt dat nog veel meer geaccentueerd. 

Eerst gaan we aan de slag met een oogschaduwprimer, om de witte oogschaduw zog goed mogelijk uit te laten komen (én het helpt ook om de oogschaduw zo lang mogelijk te laten zitten). 

Breng je witte oogschaduw aan op 

In de crease gaan we bruine oogschaduw blenden. 

 

Witte glitter oogschaduw look met liner

Deze witte oogschaduwlook is voor de durvers onder ons! Als jij graag al eens wil opvallen met je oogschaduw, is dit zeker een look die ik je zou aanraden om een keertje te testen. 

Let op: dit is geen look voor beginners! 

Begin eerst en vooral weer met een goede oogschaduwbasis, omdat je met glitterproducten gaat werken, breng je best ook een goede glitterprimer aan (bijvoorbeeld die van Too Faced of NYX). Laat eventjes opdrogen (het moet nog wat plakkerig of tacky zijn) en breng de oogschaduw met glitter aan. 

Ik raad je wel aan om alleen maar oogproducten te gebruiken die veilig zijn voor je ogen. Ook al zijn ze veilig voor ooggebruik, wees toch zo voorzichtig mogelijk en zorg ervoor dat er geen partikels in je ogen terecht komen. 

Tightline je ogen met een zwart of heel donkerbruin oogpotlood, en blend je eyeliner niet te veel uit.

Nu ga je aan de slag met je witte eyeliner (bijvoorbeeld een meer professionele eyeliner of eye paint van MAC). Breng deze aan met een schuine eyelinerkwast en wat make-up tape (je kan ook prima gewone plakband gebruiken hoor). 

De tape breng je eerst aan onder je oog om zo alvast de vorm van je eyeliner te maken. Daarna breng je de eyeliner aan en haal je de tape weg. 

Zoals altijd maken we onze ooglook helemaal af met een laagje mascara, ook op de onderste wimpers. 

Hou je wenkbrauwmake-up zo licht mogelijk en natuurlijk mogelijk voor deze ooglook, je wil namelijk dat alle aandacht gaat naar je oog! 

 

Subtiele witte eyeliner met roze oogschaduw

Als je nog nooit witte eyeliner of witte oogschaduw gedragen hebt, behalve als mini-accentje in je ooglook, kan ik me zeker voorstellen dat je dit nogal een grote stap vindt. 

Daarom is de onderstaande look heel fijn om eens te proberen of witte oogschaduw iets is voor jou: breng eerst een oogschaduwbasis aan en daarna een mooie roze shimmery oogschaduw. 

Spray vervolgens Mac Fix+ op een schuine eyelinerkwast, dip het in je witte oogschaduw en teken nu je eyeliner. Als de witte oogschaduw niet genoeg pigment heeft, kan je dit enkele keren herhalen. 

Je zou ook kunnen kiezen voor een witte eyeliner. 

Deze look maak je helemaal af met een mooie, zwarte mascara. Vergeet ook niet om mascara aan te brengen op je onderste wimpers voor een extra opvallend effect. 

jkjklj

Yin en yang eyeliner

Wil je graag een meer opvallende ooglook en kies je al graag eens voor een spannende eyeliner? 

Dan is deze Yin en Yang eyeliner zeker wat voor jou! 

Begin eerst en vooral met een goede basis: breng oogschaduwprimer aan op je bewegende ooglid. 

Daarna poeder je je bewegende ooglid met een doorzichtig poeder (translucent) of een oogschaduw die qua kleur heel dicht ligt bij jouw natuurlijke huidskleur. 

Dan kies je je favoriete witte eyeliner (of gaat aan de slag met een goed gepigmenteerde witte oogschaduw, een eyelinerkwastje en wat Fix+ van Mac, bijvoorbeeld). en trekt zo een mooie eyeliner lijn. Maak je eyeliner wat dikker op je ooglid zelf en laat het in een punt uitlopen. 

Na deze witte eyeliner mag je zeker nog niet stoppen met deze ooglook, anders krijg je een oog dat optisch erg naar beneden wordt gericht! Daarom is de zwarte cat eyeliner zo belangrijk in deze ooglook. 

Geen idee hoe je een cat eyeliner moet aanbrengen? Lees dan ook zeker het artikel met tips en video’s: Hoe eyeliner aanbrengen

Breng een cat eyeliner aan met je favoriete vloeibare eyeliner (je zou ook kunnen kiezen voor een oogschaduw, maar dat is minder strak) en laat even opdrogen. 

Werk de look af met je favoriete drugstore mascara

Witte oogschaduw als basislook

Zoals je in deze look kan zien, kan je ook gewoon een witte oogschaduw aanbrengen over je hele bewegende ooglid, mooi blenden zodat je geen harde lijnen hebt, en voilà: je witte ooglook is klaar. 

Werk deze ooglook zeker ook af met een goede eyeliner (probeer hier alleen te tightlinen) en mascara of nepwimpers. 

 

Nog meer oogschaduwlooks: