Review: haarverf en haarverzorging van WeColour (ervaring haarverf abonnement)

(Last Updated On: December 3, 2021)

Enkele maanden geleden vertelde ik jullie dat ik mijn haarverf had laten uitgroeien en mijn witte haren hun wilde weg liet gaan.

Nu, ik was bezig met het uittesten van enkele haarvitamines en wat bleek? Mijn haar werd wat dikker, gezonder en dat zag ik voornamelijk aan de witte haren die steeds prominenter werden.

Als bij toeval kreeg ik het aanbod om haarverf en haarverzorging te gaan testen van Wecolour: een Nederlands merk met veel gezondere ingrediënten in hun producten.

Als je mijn hauls van haarverzorging de laatste jaren hier op Glamourista volgt, weet je dat dat helemaal mijn ding is. Dit weekend besloot ik ermee aan de slag te gaan: lees snel verder voor mijn review en ervaring van Wecolour!

Is de haarverf echt zo zacht en natuurlijk ogend? Hoe bevallen de shampoo’s, conditioner en stylingproducten?

Wecolour: haarverf abonnement (ook los verkrijgbaar)

Laat ik maar beginnen bij het begin: bij WeColour kan je super gemakkelijk een haarverfabonnement afsluiten.

Geen gedoe met naar de winkel moeten gaan, hopen dat ze jouw kleur haarverf in stock hebben,… Zodra je ideale haarkleur gevonden hebt, kan je gelijk een bestelling plaatsen.

Ook handig: als je een haarverf abonnement afsluit (kan trouwens ook prima voor de shampoo, conditioner,…), krijg je sowieso wat meer korting! Win-win!

Wil je liever geen abonnement? Ook geen probleem! Je kan alle producten ook gemakkelijk los bestellen.

Merk je dat je bijvoorbeeld helemaal gek bent op de shampoo? Dan zou je een abonnement kunnen overwegen: zo wordt jouw favoriete shampoo weer een heel stuk goedkoper.

Fantastisch: je mengt wat je nodig hebt

Dit vond ik echt fantastisch en is wat mij al jaren zo aansprak aan professionele kappersverf: je mengt wat je nodig hebt, en hoeft daarna niet nog vanalles weg te gooien.

Je kan de tubes gewoon open laten (tot 12 maanden na opening blijft je haarverf goed) en blijven mengen en gebruiken: ideaal!

Handige tools zitten bij in je verpakking

Wat ik heel erg fijn vond, is dat er een handige kam/ verfborstel bij in de verpakking zat

wecolour-ervaring
wecolour-ervaring

Hoe vind ik de haarverf?

Zoals ik al zei, ik ben jarenlang bezig geweest met mijn haarverf uit te laten groeien. Daarnaast neem ik nu al enkele maanden haarvitamines en hoewel ik het niet verwacht had, groeit mijn haar veel beter.

En dan lijkt het erop dat vooral al mijn witte haren flink aan het groeien geweest zijn! Daarom besloot ik om voornamelijk de plekken waar mijn witte haren heel geconcentreerd zijn, bij te gaan kleuren.

De vorige keren dat ik dat probeerde, was dat eerlijk gezegd niet zo goed verlopen: wit en grijs haar is zo moeilijk om gekleurd te krijgen!

Ik kreeg een hele vreemde schijn op mijn geverfde haren en voor ik het wist, liep ik rond met heel warme stukken haar in mijn anders koele haarkleur.

Ik heb de verf met een klein bang hartje geprobeerd, maar ik moet zeggen dat ik echt flink onder de indruk ben!

Het mengen van de verf gaat heel erg gemakkelijk: ik heb beide goed afgewogen met een keukenweegschaal en dan gemengd met de kwast die erbij zit.

De verf ruikt nog aangenaam ook – iedereen die zijn haar regelmatig verft, weet waar ik het nu over heb en na een 35-tal minuten merk ik dat mijn hoofdhuid echt weinig heeft van de haarverf: dat gebeurt me ook niet vaak!

En dan: het uitspoelen! Eerst deed ik een klein beetje water bij de plekken die ik geverfd had, en liet de haarverf een beetje opschuimen.

Tijd om volledig uit te spoelen en mijn haren te wassen en conditionen met de samples die mee in de verpakking zaten.

Ik moet zeggen: ook over deze samples ben ik erg tevreden! Ik kan ze gelukkig nog veel grondiger gaan testen aangezien ik er ook de grote verpakkingen van heb staan in de badkamer.

Tenslotte het vervelendste moment: wachten! De haarkleur zag er al erg goed uit toen ik net vanonder de douche kwam, maar het is altijd moeilijk om te zien of het dan echt goed gelukt is.

De ochtend daarop sprong ik natuurlijk gelijk uit bed om te kijken hoe de uiteindelijke haarkleur was geworden. En yes… die was perfect gelukt! Het is een mooi, zacht blond geworden.

Niet warm, assig genoeg. En jeetje… ik heb zo veel ervaring met mijn haren verven, laten verven, vele merken,… maar dit is nog maar de tweede keer dat ik een mooi en natuurlijk resultaat heb gekregen qua kleur!

Ga ik deze haarverf vaker gebruiken om mijn witte patches in mijn haar terug te verven? Ja! Ik ben heel benieuwd hoe de kleur de komende weken eruit zal gaan zien, maar I’ll keep you posted!

Voor het kleuren

Ik heb zoals je ziet al wel wat witte haren, en ze clusteren samen bij mijn slapen 😀 Daarom wilde ik ook graag mijn haren daar kleuren.

Ik heb niet echt een probleem met mijn witte haren, op de rest van mijn hoofd komen ze ook al veelvuldig voor… maar dit begon mij een beetje té wit te worden.

we-colour-ervaring
we-colour-ervaring

Tijdens

Zoals je zal zien bij het eindresultaat, heb ik sommige witte haren heel bewust uit de verf gelaten: zo kreeg ik – volgens mezelf – een meer natuurlijkere look.

haarverf-wecolour
haarverf-wecolour

Na

Zoals je ziet is deze haarkleur echt ideaal voor mij! Ik heb er zelf enkele witte haartjes nog door laten piepen, omdat ik dat graag wou (geeft toch iets meer dimensie).

wecolour-ervaring-2
wecolour-ervaring-2
review-wecolour-haarverf
review-wecolour-haarverf

 

Wecolour haarverzorging:

Om hun gamma uitgebreid te kunnen testen en te checken hoe hun na-verzorging in elkaar zit, kreeg ik ook dit in mijn pakket:

wecolour-review
wecolour-review
  • mousse
  • Dark Bamboo
  • argan silk
  • shampoo
  • conditioner

Wecolour Shampoo en conditioner:

Deze heb ik ondertussen al enkele dagen gebruikt en ik ben fan. De geur is fris, maar zeker niet overheersend. Het is een hele fijne, zachte shampoo en hetzelfde voor de conditioner.

Hoewel er geen SLS gebruikt wordt, schuimt de shampoo toch fijn.

Wecolour Dark Bamboo klei shampoo:

De eerste keer dat ik deze gebruikte, had ik hem verkeerd gebruikt… domme ik had verkeerd gelezen en maakte vrolijk haar haren nat alvorens ze deze klei erin smeerde. Niet, dus!

Dit product masseer je in op droge haren, op je hoofdhuid. Dan voeg je een klein beetje water erbij en was je op die manier je hoofdhuid.

Even laten intrekken, en je gebruikt nog wat meer water om het over je hele haar te verspreiden. Ik ben geloof ik verliefd geworden op dit product! Zodra dit op is, bestel ik sowieso een nieuwe!

Wecolour argan silk

Normaal gezien ben ik niet zo gek op arganolie, ik vind het vaak naar gebakken vlees ruiken. Maar deze ruikt wel heel aangenaam en kan je ook gebruiken op je droge haren.

Heel fijn en maakt de puntjes van mijn haren lekker zacht. Ook weer een aanradertje!

Wecolour wax

Deze wax ruikt heerlijk fris, beetje citrusachtig. Ik gebruik de was om mijn weerbarstige geverfde witte haren in bedwang te houden (hallo… die dingen zijn echt niet te houden hoor :D) en daarvoor werkt het echt perfect!

Wecolour haarmousse

Deze haarmousse vond ik ook erg fijn werken: deze gebruik je ook weer op droog haar, daarna gebruik je je haardroger om je haren in model te brengen.

Beetje opletten hoeveel je gebruikt, maar ook weer een heel fijn product!