Leuke ideeën om jullie huwelijksdag te vieren

(Last Updated On: June 23, 2023)

Leuke ideeën om jullie huwelijksdag te vieren

 

Het leuke van getrouwd zijn, is dat je ieder jaar weer iets te vieren hebt. Jullie liefde die met het jaar sterker lijkt te worden. Toch wordt het wel elk jaar een stuk lastiger om iets leuks te verzinnen. Jullie huwelijksdag mag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan.

Maar wat doe je dan op zo’n dag? Geef je elkaar cadeautjes? Onderneem je een leuke activiteit? Vier je het uitbundig of juist heel klein en intiem? In dit artikel delen we een aantal leuke ideeën om jullie huwelijksdag te vieren.

cadeau-huwelijksverjaardag
cadeau-huwelijksverjaardag

Kleinigheidje 


Natuurlijk hoef je geen speciale reden te hebben om elkaar in het zonnetje te zetten. Een cadeau is altijd leuk. Maar op zo’n speciale dag is het natuurlijk nog net wat bijzonderder. Een kleinigheidje mag dan ook eigenlijk niet ontbreken. Een bos bloemen bestellen doet het bijvoorbeeld altijd goed, maar ook een doos chocolade of parfum is altijd een goed idee. 


Wil je het nog wat kleiner houden? En vind je het normaal gesproken lastig om je gevoelens onder woorden te brengen? Gebruik dit moment dan om uit te spreken hoeveel hij of zij voor je betekent. Bijvoorbeeld met een handgeschreven kaart of brief. 

Maak samen een bucketlist 


De meeste mensen hebben wel dingen waarvan ze dromen. Activiteiten die ze altijd al eens hebben willen doen, maar wat nog niet gelukt is. Hoe leuk is het dan om dit samen te bespreken? Schrijf de dingen op die jullie benoemen en bundel deze in een notitieblok. Maak er een gewoonte van om elk jaar iets van die bucketlist af te strepen op jullie trouwdag. 

Eerste date herbeleven 


Maak een trip down memory lane en beleef samen opnieuw jullie eerste date. Bedenk goed hoe jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben en hoe jullie eerste afspraakje eruitzag. Waar waren jullie op dat moment? Welke kleding droeg je? Waren er grappige of opvallende zaken? Probeer die eerste date vervolgens zo goed mogelijk na te maken. Hoe leuk is het om nog een keer terug te gaan als getrouwd stel? 

Op vakantie 


Hebben jullie dit jaar een speciaal jubileum te vieren? Bijvoorbeeld omdat jullie 5, 10, 12,5 of misschien zelfs al 25 jaar getrouwd zijn? Dan is het natuurlijk leuk om extra uit te pakken. Boek bijvoorbeeld samen een verre reis. Helemaal leuk om met het gezin te doen of echt gewoon met z’n tweetjes. Samen nieuwe herinneringen maken. 

Thuis uit eten 


Door de jaren heen zijn jullie vast al bij ontelbaar verschillende restaurantjes geweest. Lekker uit eten samen is dan ook niet zo origineel, maar stiekem wel heel prettig. Heb je dus zin in een etentje? Gooi het dan eens over een andere boeg. Creëer bijvoorbeeld een romantisch diner in eigen huis. Dek de tafel met jullie mooiste servies, breng de kinderen naar opa en oma, steek kaarsen aan, zet jullie favoriete muziek op en maak een heerlijk diner. Geen zin om te koken? Bestel dan iets culinairs en laat het thuisbezorgen. Serveer de gerechten vervolgens in mooie schalen, zodat het er net wat luxer uitziet.