Huwelijksceremonie in tijden van Corona en Covid-19: hoe kun je toch een intieme ceremonie vieren?

(Last Updated On: June 22, 2021)

Huwelijksceremonie in tijden van Corona en Covid-19: hoe kun je toch een intieme ceremonie vieren?

covid-19-huwelijk
covid-19-huwelijk

In tijden van corona zijn een hoop dingen anders geworden. Ook trouwen is iets wat nu niet zo vanzelfsprekend is. Een trouwfeest inclusief diner en receptie moet helaas even wachten totdat het wat beter gaat met de wereld, wat soms je plannen flink in de war kan schoppen.

Dat er een beperkt aantal gasten is, en je nu alleen een trouwceremonie mag houden, kan ervoor zorgen dat je je huwelijksdag in duigen ziet vallen. Ondanks dat de regels zo duidelijk aanwezig zijn, zijn er toch meerdere wegen naar Rome!

Om dit realistisch voor je te maken, staan er in deze blogpost 5 tips, waarmee je hopelijk door de bomen het bos weer kunt zien. Met deze ideeën die je kunt gebruiken voor het verloop van je totale trouwceremonie, kun jij toch samen met je geliefde je speciale dag creëren. Zo wordt jouw trouwdag alsnog onvergetelijk!

 

Tip 1 – Serveer een lekkere cocktail om te proosten op de liefde

 

Door het coronavirus is er soms meer leed dan liefde, en daarom is het juist zo belangrijk dat de liefde goed gevierd wordt tijdens jullie trouwceremonie.

Door een cocktail te serveren aan de gasten die mogen komen, geef je gelijk het goede gevoel aan: tijd voor een mooi feest! Denk aan cocktails die zowel alcohol bevatten als niet, zodat iedereen kan genieten.

 

Wat wel een aandachtspuntje is waar je aan moet denken, is of de locatie waar je gaat trouwen het mogelijk kan maken om cocktails te serveren. Dit heeft te maken met het sluiten van de horecagelegenheden.

Een goede oplossing is om ze zelf te maken voor je gasten, mocht het niet toegestaan zijn. Je kunt ze dan koel houden op de locatie zelf, zodat jullie toch een lekker drankje hebben om te proosten op het leven!

 

Tip 2 – Bedenk een entree om nooit meer te vergeten

 

Iedere bruiloft loopt de bruid aan de arm van een dierbare naar het altaar. Een speciaal moment, wat je lang bij zal blijven. Omdat door de maatregelen er wordt geboden om 1,5 meter afstand te houden, en je misschien ook wel je ceremonie nog specialer wilt maken, zijn er nog andere ideeën!

Denk bijvoorbeeld eens aan een dansende entree, waarbij je op veilige afstand naar je man toe danst. Dit kan je natuurlijk ook zo inpassen bij de bloemenmeisjes, of je ouders die je willen begeleiden!

Zo geef je je bruiloft gelijk een spetterende start, en de sfeer zit er meteen goed in. Niet zo van het dansen? Bedenk iets anders wat jij leuk vindt, en laat je creativiteit de vrije loop!

 

Tip 3 – Ga los met de muziek!

trouwen-corona
trouwen-corona

Doordat je je trouwerij nu niet mag houden met een receptie of diner, heb je waarschijnlijk wat budget over! Hoe mooi is het dan, als je dat kan besteden aan muziek?

Door COVID-19 zitten veel muzikanten zonder werk, dus om iemand in te huren is een win-winsituatie: zij hebben weer werk (en ook nog op een prachtige, speciale dag) en jij hebt live muziek die je trouwdag nog mooier maakt.

 

Tip 4 – Maak gebruik van een livestream

 

Het is natuurlijk vervelend dat niet alle gasten die je voor ogen had op je bruiloft kunnen komen. Door de maatregelen is er maar een maximum aantal mensen toegestaan, waardoor je helaas keuzes zal moeten maken.

Aangezien het niet fijn is om mensen te moeten schrappen, zijn er wel andere mogelijkheden! Wat dacht je bijvoorbeeld van een huwelijk opnemen of live meemaken, via het scherm?

Door zo’n digitale oplossing hoef je gasten die niet in het echt erbij kunnen zijn niet te teleurstellen, maar krijgt iedereen toch de huwelijksceremonie mee. Je hebt twee mogelijkheden als het gaat om het digitaal volgen van het huwelijk.

huwelijk-covid-19
huwelijk-covid-19

Ten eerste kun je kiezen voor een livestream. Veel bruidsparen zijn jou en je geliefde al voorgegaan, sinds het coronavirus aanwezig is in ons land. Het werkt als volgt: door middel van allerlei microfoons, camera’s en nog wat andere technische materialen, kan de bruiloft op een zo’n mooi mogelijke manier worden opgenomen.

Als het jawoord is gesproken en de ceremonie heeft plaatsgevonden, dan kun je de link van de opname naar de bruiloftsgasten sturen die er niet konden bij zijn. Dit gebeurd meestal via een speciale pagina, zodat alleen de mensen waar het ook daadwerkelijk voor bedoeld is ernaar kunnen kijken.

Mocht je nou zelf niet zo technisch zijn, dan is dat geen probleem. Er zijn namelijk bedrijven die dit speciaal voor je doen, zodat je een prachtige opname hebt van jouw huwelijk!

 

Je hebt natuurlijk ook nog een tweede optie, mocht je het toch niet zo fijn vinden als je gasten niet op het moment zelf kunnen meegenieten van de bruiloft. Je kan namelijk ook ervoor kiezen om Zoom of Skype te gebruiken (of een andere streamingsdienst).

Je kunt dan een extra scherm laten plaatsen op de locatie zelf, waar iedereen die er fysiek niet bij kan zijn toch zichtbaar is, en ook ziet hoe je prachtige huwelijk wordt gevierd. Zo heb je iedereen toch bij je op speciale momenten!

 

Tip 5 – Geef een mooie goodiebag mee, en maak een onvergetelijke drive through!

 

Doorgaans ga je na het geven van het jawoord een groot feest bouwen met al je gasten, en neem je alle felicitaties in ontvangst.

Ook dit ligt net even wat lastiger nu, waardoor je alternatieven zult moeten zoeken. Maar hoe doe je dat, zodat je huwelijksdag niet gelijk afgelopen is na de huwelijksceremonie?

trouwen-corona
trouwen-corona

Een leuke oplossing is het meegeven van een goodiebag! Wat je daarin doet, daar kun je zelf je eigen draai aan geven. Denk bijvoorbeeld aan een lekker stukje taart of cake, iets te drinken en nog iets anders: een vliegenmepper!

Die heb je namelijk nodig voor de drive through. Je bruiloftsgasten kunnen met de auto of met de fiets na de ceremonie naar jullie huis rijden, om daar op afstand te feliciteren met de vliegenmepper.

Ook kunnen jullie dan samen, op gepaste afstand, genieten van het lekkers uit de goodiebag.

Nog meer trouwtips: