De mooiste herfstkapsels voor dit najaar 2022 (warme herfstkapsels)

(Last Updated On: November 17, 2022)

Het is officieel herfst, tijd voor herfstkapsels voor 2022! Mijn favoriete kledingseizoen (qua weer, not so much… ).

In de herfst ga ik ook vaker voor een donkerdere blonde haarkleur dan in de zomer (zo heb ik deze zomer highlights laten zetten en ging ik voor mijn eigen natuurlijk asblonde haarkleur) net als nu.

We dragen vaker knotjes  en paardenstaarten(hallo, handiger met al die grote sjaals die we dit najaar dragen) en we laten veel sneller lowlights in ons haar zetten.

Hoog tijd voor wat kapselinspiratie en prachtige herfstige warme haarkleuren voor deze herfst!

Lees ook: kapsels 2023

Lees ook: korte kapsels 2023

Herfstkapsels

Hm, ik kijk ernaar uit! Sinds ik mijn haarkleur heb laten uitgroeien, verf ik eigenlijk alleen nog enkele lokjes aan mijn gezicht die bijna helemaal wit zijn.

Verder probeer ik mijn haren niet te veel meer te laten afzien door alle haarverf, maar mijn natuurlijke haarkleur is de haarkleur die ik eigenlijk altijd al wou laten verven als herfstkapsel!

De haarkleuren in de herfst worden altijd wat donkerder en warmer en ik wou altijd een mooie bronde haarkleur geverfd krijgen. Mijn favoriete herfstkapsel is tegenwoordig toch echt wel een lange bob (curly bobkapsel) met enkele lowlights en highlights erin geverfd, zo mooi!

Lees ook: herfstjassen online kopen

Lees ook: haarkleuren in de herfst

Lees ook: herfstige oogmake-up

Lees ook: balayage haarkleuren

balayage-herfstkapsels

Als je denkt aan herfstkapsels, dan denk je natuurlijk aan prachtige ombre haarkleuren en balayage haarkleuren! Zoals dit waanzinnig mooie herfstkapsel van Sarah Hyland! ( Kathy Hutchins/ shutterstock)

herfst-bobkapsel

Nog een prachtig bobkapsel dat perfect is als herfstkapsel, vooral door de prachtige sombre haarkleur en highlights (dit is Sarah Hyland) ( Kathy Hutchins via shutterstock.com)

herfst-kapsel

Maria Menounos heeft een prachtig herfstkapsel! Mooie bruine haarkleur met highlights (via shutterstock.com)

Warme herfstkapsels en heerlijke warme haarkleuren

herfsthaar

Sarah Jessica Parker heeft een ongelofelijk mooi herfstkapsel! Een blonde balayage haarkleur met donkere uitgroei. ( Tinseltown via shutterstock.com)

Herfstkapsels: herfstige haarkleuren

herfstkapsels-2

Jessica Biel draagt hier een mooi opsteekkapsel  (Tinseltown via shutterstock.com)

herfstkapsels-3

Nog een mooi kapsel van Jessica Biel: een lobkapsel met balayage haarkleur  (S_Bukley via shutterstock)

herfstkapsels-2019

Jennifer Aniston heeft een prachtig kapsel om ook in de herfst te dragen dankzij de donkerblonde haarkleuren die erin zitten (Jaguar PS via shutterstock.com)

Herfstkapsels voor brunettes

herfstkapsels-bruin-haar

Lucy Hale heeft hier een herfstkapsel met prachtige herfstige haarkleuren: donkerbruin en een chocoladebruine balayage (Tinseltown via shutterstock.com)

herfstkapsels

Julia Roberts draagt een mooi laagjeskapsel met allerlei blonde haarkleuren: donkerblond, balayage haarkleuren en highlights! (Everett collection via shutterstock.com)

herfst-kapsels

Wat een mooie donkerblonde haarkleur! Bijna tegen het bruin aan (is dat dan een bronde haarkleur?) en met een balayage erin. Steekt erg mooi af tegen haar witte blouse! ( Anna Movchan via shutterstock.com)

herfstkapsels-5

Dit kapsel van Jessica Alba schreeuwt herfst! De prachtige diepe bruine haarkleur, mooie highlights en bobkapsel snit maken het helemaal af. (Featureflash Photo agency via shutterstock.com)

Blonde herfstkapsels voor 2022

herfstkapsels-7

Mooie bronde haarkleur en opvallende eyeliner (Ann Haritonenko via shutterstock.com)

herfstkapsels-2020

Donkerblonde herfsthaarkleur met balayage erin geverfd en donkere eyeliner om de ogen meer op te laten vallen (Ann Haritonenko via shutterstock.com)

Een prachtige bruine haarkleur met een balayage. (Balayages worden weer enorm hip, trouwens!)   Lichtere highlights in donkerbruin haar

Dit is een favoriet herfstkapsel van mij: een ombre haarkleur en dan nog eens in een prachtige vlecht… ik moet dringend mijn haar laten groeien 😉 Een ombre haarkleur bij een blond kapsel kan dus ook: dan ga je van donkerder blond (toch altijd mooier in de herfst en winter) naar een lichter blond in de puntjes.

Heel mooi als er een lichte krul in het herfstkapsel zit zoals hier! Mag ik jullie voorstellen: het herfstkapsel met mijn droomhaarkleur! Een soort bronde haarkleur, dat wil ik zelf zo graag!   Trouwens, deze herfstkleuren zijn prima te combineren met herfstmake-up!

Je herfstkapsel verzorgen

Tijdens de herfst, zien onze kapsels ook flink af: het weer is ontzettend wisselvallig en we zitten weer vaker binnen met de verwarming aan. 

Het is vaak nog niet zo erg als tijdens de winter (lees meer over haarverzorging in de winter), maar toch is het belangrijk om je haren flink in de watten te leggen tijdens de herfst. 

Olaplex

Ik raad je aan om te beginnen met Olaplex of met dupes ervan (die zijn ondertussen ook gemakkelijk te krijgen). Zo kan je je haren echt van binnenuit goed verzorgen. 

Lees ook: Hoe Olaplex gebruiken?

Ga voor krullen zonder hitte

Ook een heel belangrijke tip: style je krullen niet met hitte! Ga dus niet voor krullen met een krultang of krullen met een stijltang, maar kies methodes voor krullen zonder hitte

Zelf ben ik op dit moment helemaal in de ban van krullen maken met het lint van je kamerjas! 

Lekkere haarmaskers

Leg je haar ook regelmatig in de watten met een heerlijk voedend haarmasker. Zeker als je net zoals ik bezig bent met de Curly Girl methode, heeft je haar dit nodig.

Niet te vaak wassen en droogshampoo

Nog een belangrijke tip: was je haar maar om de paar dagen om ervoor te zorgen dat je hoofdhuid en je haren goed gevoed blijven. 

Door je haren iedere dag te wassen, strip je de broodnodige talglaag van je haar en hoofdhuid. Bizar genoeg gaat dat er zelfs voor zorgen dat je sneller vet haar hebt! 

Gebruik in de tussentijd een fijne droogshampoo (lees ook zeker het artikel over de beste droogshampoo) om de tijd tussen wasbeurten te kunnen rekken. 

Verwijder build-up

Build-up uit je haar verwijderen, is ook erg belangrijk tijdens de koudere maanden!