Haarverzorging in de winter en herfst: gezond haar in het najaar

(Last Updated On: November 19, 2021)

Haarverzorging in de winter en herfst

Gezond haar in het najaar? Volg deze tips!

Het koude weer is er weer en net als in de zomermaanden is het belangrijk om dan een goede haarverzorging bij te houden. Het koude weer maakt zowel de huid als het haar sneller droog, dus het is belangrijk om je haar goed te voeden in de herfst en wintertijd.

In deze tekst vind je alle informatie over de juiste haarverzorging voor deze winterperiode en herfst.

haarverzorging-herfst-winter
haarverzorging-herfst-winter

Foto Icons8 Team / Unsplash

Haarverzorging in de herfst

In de herfst is de zomerschade van het haar nog in grote mate aanwezig. Daarom is het belangrijk om je haar de komende maanden goed te verzorgen.

Haaruitval

Ook merken we dat je steeds vaker last kan krijgen van haaruitval tijdens de koudere maanden. Een van de beste tips die ik je daarvoor kan geven, is om wat meer magnesium tabletten in te nemen. Dit doe ik zelf ook in het najaar.

Heel belangrijk om het reinigen en voeden van je haar dus naar een nieuw level te tillen. De producten die je normaal gebruikt in de zomer, zijn nu eigenlijk niet meer zo geschikt voor tijdens het najaar.

Voedende shampoo en haarmaskers tegen uitdroging

Buiten het normale gebruik van een shampoo, voeg een voedende conditioner en haarmasker toe aan je routine. Dit helpt tegen uitdroging van het haar door het koude weer.

Hoewel haren wassen belangrijk is voor een verzorgde uitstraling en natuurlijk de gezondheid van het haar. Zoals misschien iedereen wel weet, is het koudere weer in de herfst niet goed voor het haar en droogt het haar sneller uit.

Nu zou je denken: “Dan was ik toch weer gewoon mijn haar om het weer gezond te krijgen?”

Dit gaat wel gepaard met een grote ‘maar’: te vaak je haar wassen in de herfst, of in het algemeen, zorgt er ook voor dat je haar droger wordt.

Daarbij komt ook nog dat met dit koude weer iedereen iets warmer doucht. Je raadt het misschien al, maar ook dit is niet goed voor je haar. Nog een laatste tip op het gebied van haar wassen, ga niet naar buiten met nat haar.

Dit hebben we misschien allemaal al eens geleerd van onze ouders, maar hoe vaak luisterden we daar eigenlijk naar? Ga je wel met nat haar naar buiten in de koudere maanden, hou er dan rekening mee dat dit erg schadelijk is voor je haar.

Verzorg je haar van binnenuit

Het is ook erg belangrijk om je haar goed te blijven verzorgen, niet alleen met producten die je haren goed verzorgen aan de buitenkant, maar ook jouw volledige lichaam heeft echt extra verzorging nodig.

Ik vertelde je al dat ik iedere winter en herfst wat extra magnesium neem (of ik neem een badje met magnesium, dat neem je ook op) maar ook visolie pillen staan hier op het menu.

Droog haar in de wintermaanden

Zoals misschien nu wel duidelijk is, wordt ons haar droger in de koude maanden. We kunnen ons haar dan juist die goede verzorging geven die het nodig heeft, maar soms is het ook niet meer door ons te redden.

Om dit te voorkomen is het essentieel om in de herfst iets vaker een bezoekje aan de kapper te brengen. Laat de puntjes vaker bijknippen om te zorgen dat die uitgedroogde plukjes niet veel verder groeien.

verzorging-haar-najaar
verzorging-haar-najaar

Foto Feeh Costa / Unsplash

Haarverzorging in de winter

Uitgedroogd haar

Het is natuurlijk in de herfst al belangrijk om je haar goed te verzorgen, maar in de winter is het vaak nog een aantal graden kouder en wordt dit alleen maar belangrijker.

De verwarming wordt iets eerder aangezet en gaat vaak al op standje sauna. Dit moeten we eigenlijk niet doen. De verwarming lager laten is niet alleen goed voor de energie, maar ook voor je huid en haar.

Het grote temperatuurverschil zal zorgen voor een droge huid, wat dan uiteindelijk weer lijdt tot uitgedroogd haar.

Heet douchen doen we allemaal graag in de winter, maar het is jammer genoeg niet goed voor je haar. Het warme water zorgt voor, net zoals vele andere dingen in de winter, extreme uitdroging van het haar.

Je hoeft je warme douche zeker niet op te geven, maar probeer een goede tussenweg te vinden of alleen even je lichaam met heet water wassen. Ja, het is ook mogelijk om alleen voor je lichaam even onder de douche te springen.

Het is namelijk het beste voor je haar om het zo min mogelijk te wassen. Probeer je haar maar 1 à 2 keer per week te wassen voor het beste resultaat. Is je haar nu niet meer zo fris, dan is droogshampoo je held!

Hou ook in de winter rekening met het feit dat je punten sneller zullen uitdrogen, dus ga ook nu vaker naar de kapper. Zo ziet je haar er goed uit van buitenaf.

Om het haar van binnenuit gezond te houden is het belangrijk jezelf gezond te houden. Een goed gevarieerd dieet en goede hydratatie kan al erg helpen.

Nog meer haarverzorgingstips: