Goedkope kinderkleding: hoe goedkoop kinderkleding scoren?

(Last Updated On: November 18, 2021)

Je kroost groeit ontzettend hard, hierdoor worden kledingstukken in een mum van tijd te klein. De tijd kan variëren van een jaar tot luttele maanden vanwege een onverwachte groeispurt en dan is er meteen de noodzaak om kleding aan te schaffen.

Het is een leuke hobby om opzoek te gaan naar een nieuwe garderobe, maar het financiële plaatje hierachter kan nog wel eens hoog oplopen.

Of je nu een flink vermogen hebt of niet, te veel betalen willen wij allemaal niet. Het maken van de juiste keuzes kan je behoeden voor een te hoge kostenpost. Met onderstaande tips kun je al een heel eind komen.

goedkope-kinderkleding
goedkope-kinderkleding

Photo by Jordan Nix on Unsplash

Goedkope kinderkleding kopen

Wacht op de uitverkoop

Dit lijkt een voor de hand liggende tip, maar als je in de winkel staat en je ziet net dat leuke setje voor jouw kleine dan kan het verleidelijk zijn deze direct aan te schaffen.

Er is de laatste jaren een trend ontstaan en hieruit is op te merken dat de sale ieder jaar iets eerder begint. Op deze manier is het zelfs mogelijk om seizoen gerelateerde items te kopen.

De reguliere prijs kan flink verschillen ten opzichte van de prijs in de uitverkoop. Er is ook een nadelig gevolg van deze trend, de winkeliers hebben dit gedrag ook in de gaten en drijven de prijzen omhoog.

Supersales is een ontzettend prettige website om goedkoop kleding te scoren, niet enkel voor kinderen overigens. Dit platform biedt een overzicht van veel merkkleding met hoge korting, deze merken raken iets minder snel uit de mode.

Vaak wordt er door duurdere merken gewerkt met kwalitatief hogere stoffen en blijft de kleding langer intact. Ook zo prettig voor de toekomst, bij eventuele zusjes of broertjes.

Kies voor ruim

Bij een uitverkoop is deze tip extra praktisch, zo koop je een stuk meer kleding voor een stuk minder poen.

Er wordt daarnaast meteen een kleine voorraad aangelegd voor het jaar erop. Een ruimer kledingstuk zorgt ervoor dat je kind er daadwerkelijk in kan groeien. Er zijn kledingstukken die best één of twee maten groter gekocht mogen worden.

Maak hier wel goed onderscheid in, zo is het niet aan te raden om broeken in een ruimere maat aan te schaffen.

Broeken kunnen namelijk continu gaan afzakken en dat is niet prettig voor je kind. Jurkjes, jassen of truien zijn een uitstekend voorbeeld van kledingstukken die prima een maat groter mogen.

De kleding kan direct worden gedragen en met een beetje mazzel lukt het om deze twee seizoenen te gebruiken. Extra tip: Sla eventueel de mouwen om, zodat deze niet over de handen heen trekken.

Zoek bijpassende kleding

Setjes zijn natuurlijk super schattig en leuk, maar wanneer er vlekken ontstaan op één van de twee items is omkleden noodzakelijk.

Dan is het zéér prettig als er in de kast ook items aanwezig zijn die vrij basic zijn, zodat je dit goed kunt combineren.

Als er enkel setjes in de garderobe aanwezig zijn dan raak je hier binnen de kortste keren doorheen. Basic items hoeven overigens ook niet heel prijzig te zijn en dat is altijd prettig.

Ga opzoek naar outletshops

Bekende outletshops kopen oudere collecties op van eerdere jaren en kunnen deze daarom aanbieden voor een schim van de reguliere prijs in de winkel.

De winkels zijn voorzien van een breed aanbod en vaak besluiten zij vlak bij elkaar hun winkel te openen. Er zijn grote outlet winkelcentra zoals Batavia Stad in Lelystad en Designer Outlet in Roermond.

Naast de interessante prijzen is het ook prettig om te weten dat de kleding ook daadwerkelijk nieuw is. Wel is het soms goed zoeken, de kleding wordt niet altijd in alle maten aangeboden en weg is ook meestal definitief weg.

Tweedehands kleren

Er zijn diverse kanalen beschikbaar waar je eerder gedragen kleding kunt kopen. Online is één van de meest toegankelijke opties, echter zijn daar wel factoren die de prijs sterk kunnen beïnvloeden.

Zo is het kopen van één kledingstuk niet erg interessant als er hoge verzendkosten aan verbonden zitten. Kies daarom voor complete dozen vol met kleding, meestal is de prijs per stuk in verhouding ook vele malen goedkoper.

Daarnaast is tweedehands offline shoppen ook erg interessant, zo zijn er kinderkleding- speelgoedbeurzen of bij de tweedehands winkel om de hoek.

Zelf ben ik erg fan van Vinted (lees ook mijn Vinted ervaring), dus ik raad je ook zeker aan om daar zeker eens te gaan kijken.

Verkoop tweedehands kleren

De tip hierboven kun je uiteraard ook de andere kant op laten werken. Zo kun je nog iets terugverdienen van de investering die jijzelf heb moeten doen.

Het verkopen vraagt wel de nodige tijd en inspanning dit moet je er wel voor over hebben. Denk hierbij aan het uitzoeken van de kleding, op de foto nemen, op een platform te koop aanbieden en dan nog de afhandeling zodra iemand geïnteresseerd is.

Zelf kun je ook alle kleding in de auto plaatsen en een kraam huren op een tweedehandskleding beurs. Dit houdt wel in dat je ook nog de gemaakte kosten moet terugverdienen, maar het is wel ontzettend gezellig. Oudere kinderen kunnen ook zelf kleding gaan verkopen tijdens de koningsmarkt.

Ruilen van kleding

Misschien heb jij in de familie wel grotere en/of kleinere neefjes en nichtjes waarvan de kleding te krap is geworden.

Voor jouw eigen kroost kan deze kleding net de juiste maat zijn. Via sociale platformen zijn er ook mogelijkheden om in bepaalde groepen deel te nemen waar oproepen worden geplaatst om kleding te ruilen.

Ook wordt daar met regelmaat gratis kleding aangeboden, interessant!

Wees eens creatief

Heb jij misschien in het verleden leren naaien? Of moest je altijd met je oma helpen breien?

Dan kan het zelf maken van kleding ook een leuke en financieel aantrekkelijke optie zijn. Het maken van kleding kost wel de nodige tijd, maar naarmate je telkens handiger wordt zal je zien dat het proces alsmaar eenvoudiger wordt.

Er zijn online ook veel gratis patronen te vinden, hierdoor hoef je niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Kies je voor het maken van je eigen kleding, dan mag je ervan uitgaan altijd in een unieke outfit rond te lopen.