(Elektrisch) fietsend de zomer door

(Last Updated On: June 15, 2023)

(Elektrisch) fietsend de zomer door

De bomen staan in bloei, de temperatuur wordt langzaam weer wat aangenamer: het buitenseizoen is begonnen. Wanneer de zon zich weer vaker laat zien, krijgen we automatisch zin om meer te ondernemen en naar buiten te gaan.

elektrische-fiets-zomer
elektrische-fiets-zomer

En hoe kun je dit beter doen dan op het vervoersmiddel waar Nederland bekend om staat: de fiets. Fietsen is gezond, je bent in de buitenlucht en ook nog eens snel op je plaats van bestemming.

De steeds populairder wordende elektrische fiets is daarnaast ideaal voor wat langere stukken fietsen. Maar ook in de stad kun je de elektrische variant goed gebruiken.

Zomer in eigen land

We hebben al snel de neiging om tijdens de zomermaanden te ontsnappen naar een zonnig oord ergens in of buiten Europa: verzekerd van zon en warmte.

Toch kunnen de Nederlandse zomers ook heel aangenaam zijn, en die Hollandse vakantie is natuurlijk compleet met een elektrische fiets. Op de fiets is ons kleine landje bij uitstek goed te ontdekken.

Hoewel het bijna overal flink volgebouwd is, zijn er gelukkig nog steeds groene landschappen waar je al fietsend van kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe of De Betuwe. En wil je helemaal genieten van de rust, ga dan fietsen op Vlieland: dit is een autoluw eiland.

Een duurzame vakantie

Nu het kopen van vliegtickets onder vuur ligt door de enorme belasting op het milieu, kijken veel mensen toch weer naar alternatieven.

Met de auto op vakantie is, tenzij het een elektrische auto is, ook niet al te best voor het milieu. Maar kies je voor een vakantie in Nederland, wordt dit al een stukje duurzamer.

Er zijn in ons land genoeg campings aan de kust waar je je, als het weer een beetje meezit, waant in Zuid-Frankrijk. Neem de elektrische fiets mee en je kunt hier alle kanten op.

Elektrische fiets aanschaffen? Dat kan ook tweedehands

Ben je nog op zoek naar de juiste elektrische fiets? De aanschaf is wellicht een investering, maar hoeft echt geen fortuin te kosten als je kiest voor een tweedehands elektrische fiets.

Een puntje van aandacht bij de aanschaf van een tweedehands fiets is de accu.

Wanneer de accu in orde is, heb je van een goed onderhouden exemplaar nog lang plezier. Ga bijvoorbeeld voor een Cortina elektrische fiets.

Cortina fietsen zijn zowel stevig als comfortabel; ook met een tweedehands exemplaar kun je nog lang mee vooruit.