De betekenis van edelstenen: de edelsteen die bij jou past

(Last Updated On: May 8, 2022)
 

De edelsteen die bij je past – weet jij welke edelsteen het beste bij jou past? Misschien wil je het liefst weten welke soort edelsteen ideaal is voor jouw verlovingsring, trouwring of als birth stone?

Wij gingen op onderzoek voor je uit! 

Edelstenen en hun betekenis

Edelstenen zijn meer dan alleen mooi voor het oog. Je kunt ze dragen als hanger aan een ketting, in een ring, en natuurlijk kun je edelstenen ook in je huis plaatsen.

Er bestaan natuurlijk tal van verschillende edelstenen en mineralen, ieder van deze zou zijn eigen unieke helende werking hebben.

In dit artikel vertellen wij jou alles wat je moet weten over de bekendste edelstenen.

edelstenen-betekenis
edelstenen-betekenis

Rozenkwarts

De rozenkwarts komt, zoals de naam al zegt, uit de kwarts-familie. De kleur van de rozenkwarts kan variëren van lichtroze tot roze of zelfs rozerood.

Deze prachtige steen kan dus heel erg lichtroze, bijna doorschijnend, roze zijn of juist heel donkerroze. Een rozenkwarts edelsteen heeft meestal barsten en is vaak troebel.

De rozenkwarts heeft een energie die erg zacht en liefdevol is.

Het is dan ook geen verrassing dat de rozenkwarts de steen is die onvoorwaardelijke liefde vertegenwoordigt. De rozenkwarts vertegenwoordigt het hartchakra.

Omdat deze steen het hartchakra vertegenwoordigt is deze steen perfect als hanger aan een ketting. Draag deze steen bij je hart en de steen opent je hart zodat je in staat bent om meer liefde te geven en te ontvangen.

Dit geldt niet alleen voor liefde van buitenaf. Ook bij zelfliefde speelt deze steen een grote rol. De rozenkwarts leert je om te houden van jezelf zonder egocentrische gevoelens te kweken.

De rozenkwarts helpt je ook als je opnieuw moet leren houden van jezelf na traumatische gebeurtenissen.

Deze steen heeft niet alleen mentaal een positief effect, maar ook fysiek doet de steen haar werk. De rozenkwarts heeft een ontkrampend effect op zowel je lichaam als op je gemoedstoestand (ideaal ook om te dragen als je veel PMS hebt). Er wordt gezegd van deze steen de vruchtbaarheid te stimuleren en hij zou bij seksuele problemen ondersteunen.

De steen stimuleert liefde, creativiteit, behulpzaamheid en empathie.

De sterrenbeelden die het best bij de rozenkwarts passen zijn Stier en Kreeft.

Amethist

Dit is ook een steen uit de kwartsfamilie. De steen kan variëren van lichtpaars tot donkerpaars.

Deze steen heeft een beschermende, zuiverende en ontspannende werking. De steen geeft je innerlijke rust en brengt harmonie in je leven.

De amethist vertegenwoordigt het kruinchakra en het Derde oog chakra. De steen heeft een helende werking op deze chakra’s. De steen helpt je bij concentratie en geeft alle meditatievormen en spirituele oefeningen meer diepte.

De steen geeft je helderheid en vooral zelfinzicht. De steen geeft je inzicht in keuzes en gedrag van jezelf.

Deze steen kan je helpen bij het erkennen van slechte patronen en/of verslavingen, de steen ondersteunt je ook bij het aanpakken en veranderen van deze slechte patronen en/of verslavingen.

De amethist schijnt een positief effect te hebben op slaapproblemen, migraine en bij overdenken.

De amethist past het beste bij de sterrenbeelden Vissen en Waterman.

Jade

De steen Jade is smaragdgroen, lichtgroen, geelachtig, bruinachtig en kan zelfs een paarse kleur hebben.

Ook deze steen werkt op het hartchakra in en bevordert liefde, verzorging en tolerantie. De steen werkt als een positieve stimulans bij ideeën bedenken en om deze ideeën in de praktijk waar te maken.

Jade moedigt zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid aan en ondersteunt bij het loslaten van negatieve emoties en irritaties.

De Jadesteen leert je naar je lichaam te luisteren en werkt bevorderlijk voor de positieve energie. De steen geeft je kalmte en rust wanneer een situatie stressvol en chaotisch is.

Fysiek zou Jade stimulatie geven bij bevruchting, vermindert een hoge bloeddruk en kan hartklachten verminderen.

Jade past het best bij de sterrenbeelden Vissen en Weegschaal.

Saffier

Deze edelsteen is erg kostbaar. De Saffier kan verschillende kleuren hebben, maar de blauwe Saffier is het populairst en het meest kostbaar.

De Saffier staat erom gekend beschermend tegen psychische aanvallen en wanneer mensen je mentaal willen domineren te werken. De Saffier geeft mentale rust en maakt de geest helder.

Bij het dragen van Saffier worden angsten en fobieën verminderd en geeft het je geduld mee.

De Saffier zou een sterke en helende werking op de zenuwen hebben, zou bloeddrukverlagend werken (vertrouw voor zulke dingen toch maar gewoon op een dokter, geen enkele steen kan je gezondheid veranderen) en zou diverse soorten pijn verminderen.

De Saffier heeft ook een kalmerend effect op je huid, haar en slijmvliezen. Het dragen van Saffier kan huiduitslag, roos en wratjes verminderen.

Ook deze steen heeft een positief effect bij slaapproblemen.

De Saffier past het beste bij de sterrenbeelden Stier, Maagd, Weegschaal en Vissen.

Smaragd

Deze edelsteen is transparant met een heldergroene tint en is het zusje van de Aquamarijn steen. De smaragd is heldergroen, grasgroen of smaragdgroen en geniet de status van een koninklijke steen.

De Smaragd is een bijzondere steen en het dragen van deze steen heeft een positieve werking op alle chakra’s.

De Smaragd werkt echter het best op je hartchakra en je voorhoofdchakra. De Smaragd helpt je hartchakra te openen en ondersteunt je om te leven vanuit onvoorwaardelijke liefde.

De Smaragd stimuleert bij innerlijke groei en de steen helpt je bij het leven in harmonie met zowel jezelf als met je omgeving.

De Smaragd zorgt ervoor dat jij ongefilterd naar jezelf kijkt, patronen kunt zien en deze kunt doorbreken. De Smaragd geeft je hoofd rust en vergroot je concentratie. De steen vertegenwoordigd de waarheid en zelfdiscipline.

Fysiek werkt Smaragd herstellend op je huid, stimuleert je bloedsomloop en zou je geheugen kunnen versterken.

De Smaragd past het beste bij de sterrenbeelden Kreeft, Maagd en Waterman.

Robijn

Deze steen komt vanuit de korundfamilie. De steen wordt rood doordat er een sporen van chroom in de steen aanwezig zijn. De kleur van een Robijn varieert van roze tot donkerrood, maar de steen heeft altijd een roodtint. Soms is een Robijn zo donkerrood dat de steen zwart van kleur lijkt. De steen vertegenwoordigt het bloed van de aarde.

De Robijn is een goede match voor alle chakra’s, maar de Robijn past het beste bij het wortelchakra, heiligbeenchakra en het zonnevlechtchakra.

De Robijn maakt je doelbewust en wilskrachtig, stimuleert je focus en helpt je bij het nemen van meer initiatief. De Robijn versterkt je mannelijke kant.

De Robijn zou je afweersysteem aanpakken en zware vermoeidheid verminderen. De steen werkt positief bij jichtklachten en zou het libido.

De Robijn past het beste bij de sterrenbeelden Leeuw, Schorpioen, Kreeft en Ram.

Zo, nu je meer weet waar deze edelstenen voor staan, welke zou jij kiezen in je trouwring of verlovingsring? Is het nu gemakkelijker om jouw ideale edelsteen te kiezen of net niet? Tegenwoordig is het ook erg hip om te werken met verschillende stenen in je ring, dus ga lekker je gang!

Nog meer trouwtips: