Hoe stel je een capsule wardrobe voor je werk samen?

(Last Updated On: August 28, 2022)

Jullie weten al dat ik een groot fan ben van capsule wardrobes: ik heb er eentje voor in de herfst en winter, maar ook eentje voor de warmere maanden voor de lente en zomer. 

Maar, je werkkleding, dat is nog een ander paar mouwen. Ik werk nu altijd thuis, maar toen ik nog naar kantoor moest of als freelancer op kantoor werkte, had ik ook een leuke capsule wardrobe met werkkleren. 

Ik geef je graag enkele voorbeelden in dit artikel, uitgezocht op webshop puurpastelle.nl.

Werk capsule wardrobe voor de zomer en lente

Als het warm weer is, wil je wel wat anders dragen dan een dikke trui op het werk. Daarom leek het me leuk om enkele toffe capsule wardrobes samen te stellen voor deze lente en zomer (en nazomer, die zal misschien ook nog wel best warm worden). 

Wat moet er zeker in je capsule wardrobe zitten? 

Cardigan of trui

zomerse-trui
zomerse-trui

Wel, ik spreek hier voor mezelf en voor vele andere mensen die het snel koud hebben op kantoor: een vest of trui! Ik heb het zo vaak veel te koud gehad toen ik nog op kantoor werkte… de airconditioning stond dan zo hard te blazen, dat ik soms echt zonder grap met een dikke sweater en sjaal op kantoor zat (20°C is te weinig, jongens), om dan bij het buitenstappen begroet te worden door een muur van hitte. 

cardigan-zomer
cardigan-zomer

Dus: een fijn vest of truitje mag zeker niet ontbreken in je capsule wardrobe. 

Het voordeel is dat je het ook nog eens leuk kan combineren met bijvoorbeeld een maxijurk of over een jumpsuit kan dragen als het toch ineens wat frisser is. 

zomers-gebreid-vest
zomers-gebreid-vest

Lekker losse broek

Nog een ‘staple’ in mijn kast: lekker losse broeken. Tijdens een hittegolf draag ik geen jeansbroek, no way! 

Dat is veel te warm en plakkerig. Dan kies ik liever voor een wijde broek gemaakt uit linnen (de kreukels neem ik dan maar voor lief) 

Een maxijurk

Onontbeerlijk in mijn werkgarderobe: een mooie maxijurk die toch een beetje bedekt genoeg is. Geen zin in collega’s die iets te hard aan het staren zijn naar mijn décolleté tijdens het werken, mercidankjewel

maxijurk-dragen-op-het-werk
maxijurk-dragen-op-het-werk

Ik heb enkele exemplaren die ik altijd draag op mijn werk of als we naar een meer degelijk feestje moeten. Ideaal om snel aan te trekken (ik moet er zelf wel altijd een shortje (tegen het schuren van mijn dijen) onder dragen) en hoppa… je look is klaar! 

Snel combineren met een leren jackje of een leuk spijkerjasje, toffe schoenen onder je maxijurk en jouw look is gelijk klaar. Ik hou van maxijurken!

Loafers

Ik hou niet van tenen. Niet van die van mezelf en al helemaal niet van een of andere collega. Jakkes. 

Je begrijpt het al: ik kan me dus helemaal vinden in dresscodes op het werk waarin staat dat tenen niet zichtbaar mogen zijn. 

Daarom draag ikzelf altijd loafers naar kantoor: nog lekker fris om te dragen, maar toch bedekt genoeg voor op kantoor. 

Luchtige blouse

frisse-blouse-zomer
frisse-blouse-zomer

Ook erg fijn: een luchtige blouse! Ik hou niet zo van kleding die aan mijn lichaam plakt als het erg warm is, ik kies liever voor luchtige snits en stoffen. Je zal mij niet zo snel zien met een superstrak topje als het boven de 30 graden gaat, maar eerder een boho, flowy blouse. 

zomerse-top
zomerse-top

Wat zijn jouw favoriete kledingstukken uit je werkgarderobe? Of trek jij gewoon aan naar je werk waar je zin in hebt? Ik ben benieuwd!