Summer chic dresscode voor mannen en vrouwen

(Last Updated On: September 7, 2021)

Summer chic dresscode

Wanneer je een uitnodiging ontvangt voor een evenement is de kans zeker aanwezig dat hier een dresscode op benoemd wordt. Er zijn een hele hoop verschillende dresscodes die vaak te maken hebben met het soort evenement waar je naar toe gaat.

Een dresscode die kan voorkomen bij zomerse evenementen is de Summer chic dresscode. Voor sommigen brandt er direct een lampje en weet hij of zij welke outfit er aangetrokken gaat worden, maar voor sommigen is de dresscode helemaal niet bekend.

summer-chic-dresscode
summer-chic-dresscode

Wij gaan je alsnog uitleggen wat de dresscode Summer Chic inhoudt en hou jij er op je best uit kunt zien wanneer deze dresscode op de uitnodiging benoemd wordt.

Wat zijn de kenmerken van de Summer chic dresscode?

Aan deze dresscode zitten verschillende kenmerken verbonden. Het woord summer geeft natuurlijk aan dat het gaat om een zomerse outfit. Daarnaast is het woord chic er om aan te geven dat de outfit wel een chic tintje moet hebben om af te zijn.

Het gaat dus om een zomerse chique outfit. Een zomerse outfit kenmerkt zich vaak door lichtere kleuren en luchtigere stoffen. Zo zie je bijvoorbeeld pastelkleuren veel voorbij komen in de vorm van een jurk of pak, maar zie je ook lossere kleding.

Denk daarbij dan bijvoorbeeld weer aan een blouse gemaakt van linnen. Je kunt een hele hoop kanten op wanneer je de dresscode Summer chic op de uitnodiging van een evenement ziet staan. We gaan kijken welke kleding een dame of heer kan aantrekken bij de dresscode.

Summer chic dresscode voor dames

Voor dames kan bij de dresscode de keuze voor een outfit best gemakkelijk zijn. Een mooie jurk is namelijk altijd passend bij het evenement. Zo kan iemand gaan voor een zomerse maxi-dress in een hele hoop verschillende kleuren of prints, maar is een cocktailjurk ook zeker geschikt.

 

Uiteraard zit er nog een nuance verschil in de dresscode en het evenement wat plaatsvindt. Bij een wat formeler evenement wordt er toch vanuit gegaan dat iemand ook formeler gekleed komt en het gedeelte chic geeft dan ook vaak aan dat het om een formeel evenement gaat.

Een jurk is natuurlijk ook niet de enige keuze voor vrouwen. Een mooi pak in een lichtere kleur of een rok met een blouse en een jas zijn ook goed geschikt. Qua stof zie je vaker lichtere varianten voorbij komen.

Geef een voorkeur aan een katoenen jasje of een linnen rok of broek wanneer je op zoek bent naar een zomerse outfit. Het kan natuurlijk zijn dat een zomer evenement buiten plaatsvindt en op dat moment is het handig om een jasje aan te trekken.

Een zomerse jas is vaak korter en dus ook gemaakt van lichtere stoffen en lichtere kleuren. Ook een leuke print zoals een bloemenprint is uitermate geschikt voor een zomerse outfit. Qua schoenen is een hoop mogelijk.

Een mooie pump zorgt ervoor dat een outfit een stuk chiquer wordt, maar mooi sandalen op een zomerse outfit maken deze vaak nog een stuk meer zomers.

Teenslippers kunnen dan weer absoluut niet en dat komt omdat deze weer niet passen bij het chique gedeelte van Summer chic.

Hetzelfde geldt voor accessoires. Een hoed past altijd mooi bij een zomerse outfit en zorgt er ook nog eens voor dat je beschermt bent tegen de zon. Een zonnebril is natuurlijk vaak aanwezig bij een zomers evenement en verder kun je qua sieraden eigenlijk alle kanten op.

Summer chic dresscode voor heren

Een aantal vuistregels wat betreft de dresscode blijven voor heren hetzelfde zoals bijvoorbeeld de kleuren van de kleding en de luchtige stoffen die gebruikt worden.

Bij mannen is het daarentegen wellicht iets lastiger om de kledingstukken te kiezen die zowel onder zomers vallen als onder chic vallen. Het gaat er dan ook echt om of het een formeel evenement betreft of niet.

Wanneer je bijvoorbeeld denkt aan een bruiloft, is dit formeler dan een feestje op het strand met dezelfde dresscode. Bij een formeel evenement kun je dan bijvoorbeeld beter kiezen voor een effen kostuum met daaronder een net overhemd.

Mocht het gaan om een tuinfeest of om een strandfeest dan is het ook een goed idee om te gaan voor een pak, maar dan kun je beter kiezen voor een wat luchtigere stof. Denk bijvoorbeeld aan een pak gemaakt van linnen.

Zoals we al aangaven is het qua kleur ongeveer hetzelfde als bij dames en dat komt dus neer op lichtere kleuren. Ook zijn er een hoop overhemden met mooie printjes die zeer zomers zijn. Wanneer je deze draagt onder een pak kun je dit pak net een meer zomers gevoel geven.

Qua schoenen en accessoires kunnen de heren ook een hele hoop kanten op gaan. Het is natuurlijk het netst om nette schoenen onder het pak aan te trekken, maar wanneer je het net iets informeler wil maken, is het ook mogelijk om nette sneakers onder het pak aan te trekken.

Denk aan sneakers in een mooie witte kleur of juist een kleur die heel goed samengaat met de kleuren van het pak. Een summer chic outfit kan prima compleet zijn zonder accessoires, maar deze kunnen de outfit dan ook weer juist net wat extra geven.

Een hoed past altijd bij deze dresscode, maar ook een horloge is natuurlijk altijd mooi bij een pak. Mocht de zon flink schijnen dan is het ook toegestaan om een zonnebril te dragen bij de Summer Chic dresscode.

Tot slot

Een uitnodiging voor een feestje met de dresscode summer chic kan er dus voor zorgen dat je in de kast moet duiken om een geschikte outfit te kunnen vinden, maar met de bovenstaande tips moet het in ieder geval een stuk makkelijker zijn om een outfit te vinden die geschikt is.

Zolang je gaat voor een nette, formele outfit die in lichte, zomerse kleuren is, zit je eigenlijk altijd goed. Voor de vrouwen gaat dit dus dan om een maxijurk of een cocktailjurk en bij de heren dan een net pak met zomerse tinten.

Nog meer dresscodes: