Badkamer verbouwen? 4 praktische tips

(Last Updated On: May 24, 2022)

Badkamer verbouwen? 4 praktische tips

Ben je niet meer tevreden met de huidige stijl van je badkamer? Of merk je op dat de inrichting van de badkamer niet meer naar je wens is? Dan is het de hoogste tijd om je badkamer te verbouwen. Voor het verbouwen van je badkamer vind je hieronder 4 praktische tips.

badkamer-verbouwen
badkamer-verbouwen

Photo by Christian Mackie on Unsplash

Tip 1: koop de nieuwe badkamermeubelen tijdig in

We leven op dit moment in bijzondere tijden. Dit blijkt onder meer uit de leveringstijden op veel nieuwe producten. Als je een nieuwe auto bestelt, moet je hier in veel gevallen ruim een jaar op wachten. Dat is ook het geval als je nieuwe badkamermeubelen gaat kopen. Een badkamermeubel kopen kun je daarom het beste zo vroeg mogelijk doen. Des te eerder je je nieuwe badkamermeubelen bestelt, des te beter.

 

Bijkomende tip: laat je bij het bestellen informeren over de levertijd. Mocht de levertijd te lang zijn wat jou betreft, kun je altijd nog naar andere badkamermeubelen kijken.

 

Tip 2: maak een compleet nieuw ontwerp voor je badkamer

Als je je badkamer gaat verbouwen, is het advies om dit volledig te doen. Vervang niet alleen je badkamermeubelen, maar ook direct de tegels in je badkamer. Zeker als je huidige badkamer al een paar jaar oud is, is het de moeite waard om je badkamer volledig opnieuw in te richten.

 

Daarbij is het advies om een compleet nieuw ontwerp te maken. Dit kun je zelf doen, maar bij een badkamerspecialist ben je hiervoor aan een beter adres. Een dergelijke specialist ontwerpt de badkamers voor je met behulp van speciale software.

 

Tip 3: houd de nieuwste trends in de gaten

Het kan geen kwaad om de nieuwste badkamertrends goed in de gaten te houden. Zo is het bijvoorbeeld een trend om een fraai gootje in de douchecabine te plaatsen. Dankzij dit gootje hoef je niet meer zo’n opvallend doucheputje in je douchecabine te hebben.

 

Een andere trend is om het nodige groen in je badkamer te betrekken. Door bijvoorbeeld luchtzuiverende planten in je badkamer te zetten, pas je het klimaat op een positieve manier aan. Hier kiezen meer en meer mensen voor, waardoor dit tot een compleet nieuwe trend uitgegroeid is.

 

Tip 4: plan de verbouwing op een slim moment in

Heb je binnenkort een vakantie op de planning staan? Dan kan dat een interessant moment zijn om je badkamer te laten verbouwen. Nadat je van je vakantie terug komt, geniet je van je nieuwe badkamer. Zonder dat je hierbij last van de verbouwing hebt gehad.

 

Wil je tijdens de verbouwing toch graag in de buurt zijn? Vraag dan aan de aannemer of hij/zij een nooddouche voor je neer kan zetten. Onder zo’n nooddouche kun je – bijvoorbeeld in de schuur – alsnog aangenaam douchen.