Dit zijn de mogelijkheden voor een luxe badkamer: je badkamer luxueus inrichten

(Last Updated On: December 14, 2022)

Dit zijn de mogelijkheden voor een luxe badkamer! 

Ben je op zoek naar een ruimte in huis waar je helemaal tot rust komt? Creëer dan een luxe badkamer. Wil je weten hoe je dit precies doet? Lees dan snel verder en creëer je eigen oase van rust. 

badkamer-luxueus-inrichten
badkamer-luxueus-inrichten

Photo by Sidekix Media on Unsplash

Geniet optimaal met een sunshower

 

Merk je dat je spieren vast zitten en dat je moeilijk tot rust komt na een lange dag werken? Een sunshower biedt uitkomst. Een sunshower is een paneel met infraroodlampen en Uv-lampen, die je in de douche monteert. Infrarood dringt tot diep in je spieren door en verwarmt je lichaam van binnenuit. Hierdoor ga je zweten en voer je afvalstoffen beter af. Daarnaast draagt het bij aan de algehele ontspanning. Ook Uv-lampen dragen bij aan de algehele ontspanning. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een gezonde teint. 

 

Je zult je misschien afvragen of een elektrisch paneel in de douche wel veilig is. Hier hoef je je geen zorgen over te maken. Sunshowers voldoen aan alle Europese richtlijnen. Daarnaast zit er een automatische timer op een sunshower, waardoor hij na tien minuten automatisch uitgaat. Hierdoor weet je zeker dat je er nooit te lang onder staat.

 

 

Ontspannen in een warme sauna

 

Wie op zoek is naar nog meer luxe, kiest voor een ontspannende sauna in een luxe badkamer. In de sauna maak je endorfine aan en maak je extra witte bloedcellen aan. Hierdoor word je doorbloeding beter en verbetert je weerstand. Daarnaast voer je afvalstoffen goed af. 

 

Heb je weinig ruimte in je badkamer? Er zijn ook kleine sauna’s verkrijgbaar. Hierdoor kun je altijd een sauna kopen die past bij de afmetingen van jouw badkamer. 

 

Regendouches

 

Regendouches zijn douchekranen die een regenachtig effect creëren. Ze worden gebruikt om een spa-achtige ervaring te creëren in je badkamer. Regendouches worden geleverd met een verscheidenheid aan functies, zoals regelbare temperatuur en druk, watermassage, verlichting en geur. Er zijn verschillende stijlen en maten van regendouches, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw badkamer past.

 

Languit in een ligbad

 

Een ligbad mag niet ontbreken in een luxe badkamer. Het ziet er niet alleen luxe uit, het voelt ook nog eens ontzettend luxe. Net als een sunshower en sauna, draagt het warme water van een bad bij aan de algehele ontspanning. Een groot voordeel van een bad is dat je er wat langer in kunt blijven zitten. 

 

Er zijn verschillende soorten ligbaden verkrijgbaar. Denk hierbij aan een hoekbad, een asymmetrisch bad of een vrijstaand bad. Neemt een vrijstaand bad te veel ruimte in beslag? Overweeg dan een halfvrijstaand bad. Dit is een bad waarbij de achterzijde tegen een muur wordt geplaatst en waarbij de zijkant en voorzijde vrijstaand geplaatst wordt. 

 

 

Zorg voor een extra luxe uitstraling

 

Naast luxe voorzieningen, dragen ook items zoals tegels en kranen bij aan een luxe badkamer. Kies voor een luxe vloer- en wandtegel en kies voor stijlvolle kranen. Ga daarnaast voor luxe waskommen of wastafels en kies voor een stijlvol toilet. Maak de badkamer vervolgens compleet met luxe accessoires.