De meest trendy kamerplanten van het moment: welke past bij jouw interieur?

(Last Updated On: April 23, 2023)

De meest trendy kamerplanten van het moment: welke past bij jouw interieur?

Als je op zoek bent naar een manier om je interieur wat groener te maken, dan is het aanschaffen van een kamerplant een goede optie. Maar met zoveel trendy kamerplanten om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten welke het beste bij jouw stijl past. In deze blog bespreken we de meest trendy kamerplanten van dit moment en geven we advies over welke bij jouw interieur past.

trendy-kamerplanten
trendy-kamerplanten

Photo by Leonie Vuilleumier on Unsplash

Een industrieel interieur

Een industrieel interieur kan er fantastisch uitzien, maar het kan al snel ongezellig en koud aanvoelen. Gelukkig zijn er genoeg planten die hierbij kunnen helpen. Kies bijvoorbeeld voor stoere en robuuste planten zoals de Monstera. Deze plant is perfect voor een industrieel interieur vanwege zijn grote, opvallende bladeren en zijn stoere uitstraling. Plaats de Monstera in een grote pot en zet hem op een prominente plek in de kamer. Door de grote bladeren creëer je meteen een natuurlijke sfeer en zorg je voor een gezellige touch in je interieur.

 

Een bohemian interieur: zo pas je de woonstijl toe

Een bohemian interieur kenmerkt zich door een mix van kleurrijke patronen, exotische accessoires en natuurlijke materialen. Planten zijn dan ook onmisbaar in dit interieur. Kies voor planten die passen bij het kleurrijke en natuurlijke karakter van een bohemian interieur, zoals de Philodendron of de Ficus Lyrata. Deze planten hebben grote bladeren en brengen meteen een tropische sfeer in huis. Zet deze planten in kleurrijke potten en plaats ze op verschillende plekken in de kamer. Zo creëer je een echte urban jungle en geef je jouw bohemian interieur nog meer sfeer en gezelligheid.

 

Een landelijke sfeer in huis

Een landelijke sfeer in huis straalt rust en warmte uit, en ook planten kunnen hier zeker aan bijdragen. Ga voor planten die passen bij het natuurlijke en rustieke karakter van een landelijk interieur, zoals de Kentia palm. Deze planten hebben een rustige uitstraling en zorgen voor een ontspannen sfeer. Daarnaast passen ook de Pilea Peperomioides en de Zamioculcas goed in een landelijk interieur. Zet deze planten in mooie, aardse potten en plaats ze op plekken waar ze opvallen. Zo maak je van je huis een echt thuis en zorg je voor een gezellige, groene sfeer in een landelijk interieur.

 

Kies de juiste planten voor jouw interieur

Planten zijn een geweldige toevoeging aan ieder interieur, of je nu een industrieel, bohemian of landelijk interieur hebt. Door te kiezen voor planten die passen bij de stijl van jouw interieur, creëer je niet alleen meer sfeer en gezelligheid, maar zorg je ook voor een natuurlijke uitstraling. Daarbij is planten kopen nog nooit zo gemakkelijk geweest. Online planten kopen is tegenwoordig erg populair, omdat het een zeer snelle manier is om je huis op te fleuren!