30 day burpee challenge

(Last Updated On: November 19, 2021)

Nu mijn 30 day squat challenge afgelopen is, zocht ik wat anders. Dankzij deze challenge ben ik weer veel meer met mijn gezondheid bezig en is er een knop omgegaan: ik wil weer veel meer bewegen.

Maar geen cardio (eigenlijk is alleen cardio best slecht voor je, maar dat zal ik in een andere blogpost eens uitleggen)… een van mijn meest gehate oefeningen die mijn personal trainer me enkele jaren geleden liet doen, was de burpee.

30 day burpee challenge

Een burpee klinkt heel grappig, maar is dat allesbehalve. Laat mij gerust enkele tientallen sit-ups of push-ups doen en ik miep niet. Bij burpees stond ik altijd te vloeken en te schelden dat het niet mooi meer was. Vreselijke oefening, maar verdorie ongelofelijk effectief. Je traint namelijk je volledige lichaam. Wist je dat buikspieroefeningen niets uithalen als je een plattere buik wilt? Je moet net eerst om vet te verbranden je grote spieren (beenspieren, armspieren en bilspieren) trainen en cleaner eten, dan volgt een plattere buik vanzelf.

Probeer het maar eens, doe eens 5 burpees achter elkaar en zeg me wat er door je hoofd ging. It won’t be pretty 😉

Wat is een burpee?

Wel, een burpee is deze oefening: (het ziet er makkelijker uit dan het is)

burpee

burpee-challenge burpee-2

30 day burpee challenge
30 day burpee challenge

Ik ben alvast heel benieuwd… wish me luck!