30 day squat challenge: ervaringen en resultaten

(Last Updated On: November 19, 2021)

30 day Squat challenge ervaring en resultaten:

Het heeft me met momenten flink veel moeite gekost, maar ik heb de 30 day squat challenge helemaal gedaan! Stiekem ben ik wel blij dat het nu klaar is, vooral de laatste dagen begon ik het erg vervelend te vinden (250 squats doen is verdomd saai, liefjes).

Squatten met gewichten

Ik gaf het in de vorige posts over deze challenge al aan: ik begon me heel snel te vervelen en had het gevoel dat ik de squats nog wat efficienter kon maken. Daarom deed ik de helft van de squats altijd met 2 dumbbels van 2 kilo per stuk.

Ik hield ze meestal boven mijn hoofd om nog wat extra weerstand toe te voegen. Ik kocht mijn dumbbels trouwens bij Bol een poosje terug. Daarnaast wisselde ik ook af met mijn beengewichten (ook van Bol – lekker handig als ze je gewichten gewoon aan de deur komen leveren, geloof me vrij).  Ondertussen heb ik er ook een Kettlebell gekocht van 6 kilo, dus ik denk dat ik die ook nog wel zal gebruiken om in de toekomst mee te squatten.

Hoe ging het met de centimeters?

Goed! Van mijn billen is er 2 centimeter af, van mijn bovenbenen ook. Wat ik best wel raar vind, want mijn bibs ziet er zeg maar wel boller en gespierder uit nu. Staat leuker in mijn jeansbroeken 😉

Ben ik afgevallen door de squats?

Nee, om af te vallen moet je zeker de squat challenge niet gaan volgen. Het zou zelfs kunnen dat je een klein beetje bijkomt omdat je spieren ontwikkelt (en spieren wegen meer dan vet).

En hoe zit het met cellulite?

Even opletten: ik heb het over cellulite (putjes en vetophopingen op je benen en billen), verwar het niet met cellulitis (als ze dat nu eens zouden begrijpen in de reclamewereld – kleine pet peeve van deze vroegere medische copywriter, haha). Wel… ik heb goed nieuws! Maar laten we eerst beginnen met het slechte: ik begon heel veel last van cellulite te krijgen. Ik had een kantoorbaan, veel stress, ik at slecht en had behalve salsadansen (alleen cardio = niet goed voor je lijf!) geen beweging. Zeker toen ik ging squatten met gewichten en goed op mijn eten ging letten, smolt de cellulite weg!

Moraal van het verhaal: crèmes smeren is een marketingtrucje, maar gericht oefeningen (liefst met gewichten voor een betere vetverbranding) doen helpt wél. Natuurlijk moet je ook op je eten letten (probeer weinig suiker en koolhydraten te eten als je van cellulite af wilt geraken), na het squatten jezelf volproppen met junk gaat je niet helpen!

Na-foto’s

Oh boy… dit hadden jullie massaal gevraagd: na-foto’s maken. Het stomme is: ik heb wel voor-foto’s, maar ik ga mezelf niet in mijn undies op het www zetten 😉 Daarom maar enkele foto’s in mijn nieuwe yogapants (ze zitten goddelijk, whoa) vlak voor een intervaltraining met gewichten. Wat mij ook heel erg opviel: ik heb deze maand best clean gegeten (enkele paaseitjes uitgezonderd) als experiment en omdat ik even in-between-jobs zit, ben ik ook erg vaak gaan salsadansen met mijn danspartner. Resultaat? Ik begin weer een two-pack te krijgen stilaan (bij het salsadansen gebruik je je schuine buikspieren erg veel, valt het op?).

2014-04-21 12.07.52

Mocht je deze sportbroek leuk vinden, je vindt hem hier (hij zit zo lekker om te sporten en zelfs voor yoga ^^ )

30 days squat challenge resultaat
30 days squat challenge resultaat

2014-04-21 12.16.51

30 days squat challenge resultaat
30 days squat challenge resultaat

Niet de meest duidelijke foto’s (ook wel een beetje de bedoeling ;)) maar ik vind dat je het resultaat wel ziet, ik zie het zelf in ieder geval in de spiegel. Het is ronder, maar goed rond! Gespierder en vooral allemaal gladder. En ik weet zelf ook dat ik niet perfect ben, maar ik ben wel erg gelukkig met mezelf. Nah. :p

Zou ik het aanrader? Ohja, zeker! Al is het maar omdat je zo leert volhouden, ook al is het vervelend. Ik ga nu zelfs aan een burpee challenge beginnen.

Hoe gaat deze challenge bij jullie?