Halfjaartje op mezelf

Halfjaartje op mezelf

Toen ik op 1 september verhuisde, was een van de eerste dingen die ik dacht: “Bizar, op 1 maart ga ik hier al een halfjaar wonen, als alles goed gaat. Hoe zou het dan zijn?” Wel, het is ondertussen al maart… eens zien hoe het loopt!

Bounce, baby

Wat me de laatste maanden heel erg opviel, is hoe beschermend ik kan zijn ten opzichte van mijn appartement zelf. Hoe raar het ook klinkt: hoe verdomd trots ik er ook op ben, lang niet iedereen komt hier binnen. Grappig hoeveel symboliek daar vast in te zien valt… Voor mij is mijn appartement echt veel meer dan een woonplaats: het in mijn (en die van Belle, natuurlijk) veilige thuishaven. Weg van alle stress en  weg van alle idioten op de wereld, bij wijze van spreken. Hier doe ik wat ik wil en behalve de kat is er niemand die er mij op zal aanspreken… zalig! Ik ben niet iemand die snel mensen vertrouwt, maar ik had niet gedacht dat het zo duidelijk zou worden! Hier gelden mijn regels en ik beslis zelf voor de volle 100% (en het is bizar hoe erg ik dat met momenten nodig blijk te hebben).

New look?

Aan de andere kant… het kriebelt om te gaan verven of behangen! In deze blogpost zie je mijn appartement, en ik ben het grijze eerlijk gezegd wat beu. Liever ga ik voor een beige tint met wat goudaccenten… zoiets. Maar goed, dat zien we nog wel, interieurdingen vragen vaak nogal veel tijd en budget! Misschien maar eens gaan kijken naar mooie mintgroene kussens ofzo! Ik zit er ook aan te denken om mijn woonkamer en eetkamer van plaats te wisselen… maar ik weet niet zeker of alle meubels dan wel gaan passen, en of ik mijn eetkamer dan wel genoeg zou gebruiken. Wat denken jullie? Also: ik mis mijn mooie kerstboom 🙁

Het huishouden

Qua huishouden zit de routine er echt goed in: ik heb gemerkt dat ik echt op alle vlakken goed voor mezelf kan zorgen. Ik zorg ervoor dat Belle zo gezond en gelukkig mogelijk blijft, ik zorg goed voor mezelf (ik hou het appartementje proper en schoon, verzorg mezelf goed en kook meestal wel gezonde maaltijden). Een halfjaar geleden had ik je voor gek verklaard als er weer eens iemand afkwam met “Jij zou later een goede moeder zijn”, maar ik begin het bijna zelf te geloven. Ik moet er alleen voor zorgen dat ik mijn koelkast vaker leeg eet en minder moet weggooien. Na enkele maanden vond ik dat ik te ongezond at, maar nu ik cleaner eet, snoep ik nog amper (de laatste keer was vorige vrijdag omdat we naar de Legofilm gingen kijken… valt goed mee, toch?) en heb ik vaak veel groenten en fruit in huis.

Alleen?

Het is een vraag die jullie mij vaak stellen via mail: voel ik me niet alleen in mijn appartement? Dit heb ik al een paar keer gezegd: ik voel me nooit alleen en ik kan ook goed alleen zijn. Waarschijnlijk omdat ik jaren geleden pleinvrees had en ik daardoor echt moest leren mezelf graag te zien en op mezelf te zijn (ik was niet alleen bang van buitenkomen, ik durfde ook niet alleen thuis zijn… handig man -_- ). Nee, ik vind het niet erg om hier avond na avond op mezelf te zitten of om enkele dagen geen bezoek te hebben, zelfs niet tijdens vakanties. Ik heb het zelfs vaak echt nodig na een dag werken vol telefoontjes, mails, babbels en prikkels die constant op je afkomen. Thuiskomen hier is nog steeds heerlijk: ik zie hoe blij Belle is dat ik er weer ben, en geniet volop van mijn avond (en ja, dat kan gewoon bloggen zijn zoals nu). Stiekem ben ik heel benieuwd hoe het zal zijn als ik hier een jaar woon… ik heb alvast veel zin in de lente en zomer hier, het appartementje ziet er leuker uit met veel zonlicht 🙂

Glamourista

Cat mom – gek op Jeroen – reizen, make-up en fashion!

5 Comments

 1. Nathalie
  March 6, 2014 / 8:54 pm

  Fijn dat het nog altijd zo goed bevalt! Ik kan me ook niks ander meer voorstellen dat mijn eigen plekje. Enneuh, ik mis mijn kerstboom ook nog steeds 🙁 Die lege hoek in de kamer went gewoon niet.

 2. March 6, 2014 / 9:56 pm

  Mooi dat alles zo goed gaat, en dat je bang was voor niks. Alles is goed gekomen 🙂 Ik herken het wel van mezelf, ik wilde dolgraag op mezelf, vond het toch wel spannend toen ik op mezelf ging, en was uiteindelijk hartstikke trots op mezelf dat het hartstikke goed ging 🙂

 3. michelle
  March 7, 2014 / 12:42 am

  oh meis nu ik dit allemaal lees wil ik nog liever een eigen plekje!
  toen jij opjezelf ging wonen, ging ik op een huis passen van een vriendin en ik ben nu een maandje weer thuis en ik vind het verschikkelijk haha.
  ja je bent alleen (heerlijk) maar niet eenzaam want dat zijn 2 verschillende dingen.

 4. March 7, 2014 / 1:31 pm

  Wat goed dat alles goed gaat! Zelf woon ik sinds mijn 21ste alleen, dus da’s nu bijna 6 jaar. En ik zou echt niet meer terug willen naar hotel mama en papa hoor, hoe gemakkelijk het ook is om thuis te wonen 🙂

 5. March 9, 2014 / 10:00 am

  fijn dat het allemaal goed gaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *