Laserontharing: waarom het veilig en effectief is

(Last Updated On: August 27, 2023)

Geen angst voor laserontharing: Dit is waarom het veilig en effectief is

Verlangen naar een huid zo zacht als fluweel zonder het gedoe van scheren, harsen of epileren is een droom van velen. Laserontharing kan die droom verwezenlijken.

Hoewel de gedachte aan laserbehandelingen voor sommige mensen onprettig is, is er geen reden voor angst. Dit artikel zal de veiligheid en effectiviteit van laserontharing toelichten, misverstanden over de procedure bespreken en uitleggen hoe het een duurzame oplossing kan bieden voor ongewenste haargroei.

Hierdoor kan je met vertrouwen kiezen voor laserontharing, om die fluweelzachte huid te bereiken waar je altijd al naar hebt verlangd.

laserbehandeling-huid
laserbehandeling-huid

Photo by Vlad Egorov on Unsplash

Wat is laserontharing precies?

Laserontharing, een veelgebruikte moderne manier om ongewenst lichaamshaar aan te pakken, gebruikt lichtstralen, lasers, om haar bij de wortel te vernietigen.

Deze lasers hebben als doel het pigment in het haarzakje te raken, waardoor het haarzakje opwarmt, beschadigd raakt en uiteindelijk het haar uitvalt en minder snel terugkomt.

Deze methode kan worden toegepast op bijna alle lichaamsdelen, zoals het gezicht, de benen, de oksels en bikinilijn (ook laser ontharen schaamstreek is mogelijk). Door de duurzame resultaten en het gemak van een haarvrije huid, kiezen veel mensen voor laserontharing, ondanks dat meerdere sessies nodig zijn voor het beste resultaat.

Waarom laserontharing veilig is

Er zijn verschillende redenen waarom laserontharing een veilige optie is voor het verwijderen van haar. Ten eerste, de behandeling wordt uitgevoerd door getrainde professionals met uitgebreide kennis en ervaring om de laser op een correcte en veilige manier te gebruiken.

De lasers die bij laserontharing worden gebruikt, zijn bovendien zeer precies, ze richten zich specifiek op de haarzakjes en laten de omringende huid intact, waardoor de kans op huidbeschadiging kleiner wordt.

Daarnaast is laserontharing een procedure die is goedgekeurd door regulerende instanties, wat inhoudt dat het voldoet aan strenge veiligheidsnormen.

En hoewel er tijdens de behandeling lichte ongemakken kunnen zijn, zoals een licht prikkelend gevoel, zijn ernstige bijwerkingen zeer zeldzaam.

Vergeet niet dat het raadzaam is om vóór de behandeling een consult met de professional te hebben om volledig op de hoogte te zijn van wat de behandeling inhoudt en wat je kunt verwachten.

Feiten en fabels

Er bestaan veel misvattingen over het ongemak dat laserontharing zou veroorzaken, met sommige mensen die denken dat de procedure erg pijnlijk is. Laten we dit misverstand ophelderen.

De meeste mensen ervaren tijdens een laserontharingsbehandeling slechts een licht tintelend of prikkend gevoel.

Ook als het gaat om laser ontharen oksels, een plek waar veel mensen van denken dat het pijnlijk is. Dit gevoel wordt vaak vergeleken met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten. Het ongemak is tijdelijk en verdwijnt meestal direct na de behandeling.

De nieuwste laserapparaten hebben vaak een ingebouwd koelsysteem dat helpt om de huid te verzachten en het ongemak tijdens de behandeling te minimaliseren. Zo wordt de ervaring voor de cliënt comfortabeler.

Elk individu is uniek, en wat voor de een comfortabel is, kan voor de ander minder comfortabel zijn. Daarom wordt voorafgaand aan de behandeling altijd een consult gehouden om je verwachtingen en eventuele zorgen te bespreken.

Hoe effectief is laserontharing?

Laserontharing is bijzonder effectief in het verminderen van ongewenst haar. Na slechts een paar behandelingen zien velen al een aanzienlijke vermindering van de haargroei.

De effectiviteit is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals je haarkleur, huidskleur en het gebied dat je laat behandelen.

Hoewel laserontharing niet altijd alle haren permanent verwijdert, is het zeer effectief in het aanzienlijk verminderen van de hoeveelheid haar. Het haar dat na de behandeling terugkomt, is meestal dunner en lichter.

Laserontharing is bijzonder effectief op donker haar, aangezien de laser het pigment in het haar gebruikt om het te verwijderen. Mensen met licht of grijs haar kunnen daardoor minder effectieve resultaten zien.