Welke winterjas past bij mij? De ideale winterjas voor jouw figuur +test

(Last Updated On: March 15, 2023)

De ideale jas volgens jouw lichaamsvorm

De perfecte winterjas voor jouw figuur

Tijdens deze tijd van het jaar, zijn we allemaal wel op zoek naar de perfecte winterjas die leuk staat. We dragen onze winterjas enkele maanden van het jaar, dus is het belangrijk om een leuke winterjas te vinden die perfect bij ons past. Maar hoe vind je die? Hoe weet je welk type jas mooi bij jou staat, en wat als deze helemaal niet in de mode is? Wij hebben voor jou een online gids geschreven die jou kan helpen om de ideale winterjas te vinden die bij jouw lichaamsvorm past.

Een winterjas zorgt er ofwel voor dat je helemaal verstopt zit onder je jas, of hij zorgt ervoor dat je beste features nog wat extra in de verf gezet worden. Ons doel is natuurlijk dat laatste! Ikzelf voel me nogal snel een winterjas op pootjes omdat ik nog geen meter zestig ben, dus vind ik het erg belangrijk om een goede jas te vinden die Ă©n lekker warm is (hallo, ik heb het altijd koud), en een jas die mijn figuur nog leuk doet uitkomen ook. Win-win, voor minder ga ik niet! Maar hoe zit dat dan met de verschillende lichaamsvormen? Welke jassen passen daar leuk bij?

Stap 1: doe een figuuranalyse

Doe eerst een figuuranalyse om te weten welk figuurtype jij bent en welk figuur je hebt.

Stap 2: doe een kleuranalyse

Daarna is het handig als je bij jezelf een kleurenanalyse doet, zo weet je perfect welke kleuren goed staan bij jou en welk kleurtype en seizoenstype jij bent!

Okay, nu weet je welk figuur je hebt en welke kleuren jou staan, laten we nu eens gaan bekijken welke winterjassen prachtig bij jou staan!

Winterjassen voor het zandloperfiguur

Een zandloperfiguur, het is het ideaal dat al jarenlang blijft terugkomen als ideaal figuur. Maar, hoe kleed je een zandloper zo dat al haar troeven mooi uitkomen? Als je een zandloperfiguur hebt, heb je vaak schouders die even breed zijn als je heupen en een erg gedefinieerde taille. En net dié taille gaan we natuurlijk extra in de verf zetten. En, lucky you, je hebt de nieuwste modetrends helemaal op jouw hand!

De beste winterjas voor jou is een winterjas waarbij je een riem rond je middel kan knopen. En laat nu net dat type jassen de laatste jaren Ă©norm in zijn. Een wikkelmantel is dus ideaal voor jouw figuur en ze zijn vaak nog lekker warm ook. Een ander type jas dat leuk staat bij jou, is een wollen trenchcoat met een duidelijke riem.

winterjas-zandloper
winterjas-zandloper

Deze prachtige bordeauxrode wintermantel shop je hier

zandloper-figuur-wintermantel
zandloper-figuur-wintermantel

Een donkerblauwe winterjas is een musthave in je kledingkast! Als zandloper laat je je figuur het allermooiste uitkomen met een riem. Deze jas shop je hier.

winterjassen-voor-zandloperfiguur
winterjassen-voor-zandloperfiguur

Ook een pareltje: deze crèmekleurige wollen wintermantel. Perfect voor jouw zandloperfiguur!

Winterjassen voor de driehoek/ peerfiguur

Als peerfiguur heb je smalle schouders, geen grote buste en brede heupen. Je heupen zijn dan ook het meest opvallende aan jouw lichaam. Veel vrouwen hebben een peerfiguur en een van de vormen waar je het beste naar kijkt, zijn de ‘fit and flare’-vormen in kleding. Dat wilt zeggen: strak vanboven, losser vanonderen (een A-vorm, eigenlijk).

Als peerfiguur is het niet altijd even gemakkelijk om een goede winterjas te vinden. Vaak zitten de recht gesneden jassen veel te strak aan je heupen of achterwerk, en te korte jassen trekken dan weer de aandacht naar je heupen (en houden je misschien ook niet warm genoeg, als je net zoals ik een enorme kouklem bent).

Wat staat dan wel leuk bij jou als peerfiguur? Ga zeker op zoek naar een winterjas met een opvallende halslijn: een grote col, een grote revers,… misschien zelfs een nepbontje erop (maar dan wel een Ă©chte nepbonten kraag… daar moet je goed mee opletten bij de aankoop van je winterjas). Door die opvallende halslijn ligt er geen nadruk meer op je heupen maar op je bovenlichaam en je mooie gezicht. Op die manier krijg je meer een zandloperfiguur. Nog een model dat jou prachtig staat, is de wikkelmantel!

winterjas-peerfiguur
winterjas-peerfiguur

Zoals we al zeiden: een winterjas met een opvallende kraag (zoals deze) werkt prima als je een peerfiguur met brede heupen hebt!

peerfiguur-winterjas
peerfiguur-winterjas

Deze winterjas kan je aan 2 kanten dragen: zo kies je welke van de twee kanten die dag het beste bij jouw outfit past.

jas-voor-peerfiguur-brede-heupen
jas-voor-peerfiguur-brede-heupen

Nog een wollen wintermantel met een opvallende kraag (uit nepbont!), perfect voor de peervorm! Je shopt deze jas hier.

De omgekeerde driehoek: winterjassen

Hoe weet je of je een omgekeerde driehoek bent? Bij de omgekeerde driehoek ligt het zwaartepunt van het lichaam bij je schouders en buste. Is die regio het meest brede van jouw lichaam? Dan heb je je figuurtype gevonden! Enkele types winterjassen die goed bij jou staan, zijn winterjassen die niet nog extra de nadruk leggen op je brede buste en schouders (tenzij je dat natuurlijk juist wel graag wilt!).

Kies een jas die rechttoe, rechtaan is zonder al te veel frulletjes aan de schouders. Een type trenchoat-jas, gaat daarom vaak niet zo goed bij jouw lichaamstype staan. Ook jassen met epauletten laat je het beste achterwege.

Jassen met grote zakken of met een A-lijn staan jou ook erg goed en zorgen voor wat meer balans. Of drapeer een sjaal en laat de uiteindes lang hangen over je jas: zo trek je het oog naar beneden.

omgekeerde-driehoek-winterjas
omgekeerde-driehoek-winterjas

Deze winterjas heeft een wat meer klokkend rokgedeelte. Ideaal om wat meer balans in jouw figuur te krijgen! Deze jas shop je hier.

winterjas-omgekeerde-driehoek
winterjas-omgekeerde-driehoek

Een asymmetrische winterjas staat perfect bij jou!

winterjassen-lichaamsvorm
winterjassen-lichaamsvorm

Deze mooie winterjas heeft enkele opvallende accenten die de nadruk wegnemen van je ietwat bredere schouders. Shop deze winterjas hier!

Het rechthoekige figuur

Heb jij een rechthoekig figuur? Een rechthoekig figuur is tja, recht van vormen. Je hebt vaak geen uitgesproken taille en je bovenlichaam en heupen hebben ongeveer dezelfde afmetingen. Aangezien je als rechthoekige lichaamsvorm vaak geen uitgesproken taille hebt, kies je best geen jas die je knoopt om je middel: zo trek je er de aandacht naartoe.

Wat je wel heel erg leuk staat, is een rechte jas met een drukke print of een jas met veel volume en textuurrijke stoffen. Jij kan dit soort winterjas als een van de weinigen dragen. Krijg meer balans in je figuur dankzij een volumineuze kraag of epauletten, ook kan jij zeker wegkomen met een jas met een drukkere print!

recht-figuur-winterjas
recht-figuur-winterjas

Deze bulky winterjas kan jij prima hebben! Shop deze jas hier.

winterjas-recht-figuur
winterjas-recht-figuur

Ook deze jas is perfect gesneden voor jouw rechthoekigere lichaam! Shop ‘m hier!

winterjassen-figuur
winterjassen-figuur

Ook deze winterjas is ideaal voor jouw figuur: je krijgt er wat extra volume door. Shop deze jas hier.

Wat jouw lichaamsvorm ook is, je zal zeker een type winterjas vinden die perfect bij jou staat! Maar hoe weet je of een bepaalde winterjas wel mooi bij jouw lichaam staat? Leer de snitten en soorten winterjassen onderscheiden!

Nog veel meer stijltips: