De beste tips om te shoppen tijdens stockverkopen: sla je slag!

(Last Updated On: September 26, 2021)

Tips om je slag te slaan tijdens stocksales en stockverkopen

stocksales-tips-stockverkoop
stocksales-tips-stockverkoop

Merkkledij aan goedkopere prijzen

We willen allemaal wel een mooie garderobe die uitpuilt met merkkleding. Maar is onze portemonnee ook groot genoeg daarvoor?
Als je bovenstaande wilt bewerkstelligen moet je toch een behoorlijk budget hebben.
Maar er is een oplossing. Tijdens stocksales kun je je slag slaan. Zodoende kun je toch mooie merkkleding aanschaffen maar dan voor een fractie van de oorspronkelijke prijzen. Hoe leuk is dat?

Wat is een stocksale?

Wat is zo’n stocksale nou precies? Nou het is eigenlijk een grote uitverkoop. Tijdens een stocksale worden er hele collecties aan kleding te koop aangeboden voor een veel lagere prijs. Vaak gaat het wel om collecties van vorig seizoen maar dat mag de pret niet drukken, toch?

Tips voor stocksales

Hoe pak je dat nou aan? Hoe moet je te werk gaan tijdens zo’n stocksale om uiteindelijk met een mooi pakket aan kleding naar huis te gaan.

Tip 1: let op je uitgaven, bepaal een budget

Ondanks dat alles bij een stocksale veel goedkoper is dan wat het normaal zou moeten kosten is het nog steeds niet voor niks. En als we het dan hebben over merkkleding kun je nog ver boven de honderd euro kwijt zijn voor een leuk outfitje. Daarom luidt de eerste tip, stel voor jezelf een limiet vast van wat je maximaal uit wilt geven. Je wilt ook niet de rest van de maand op een houtje moeten bijten, toch?

Tip 2: pas de kleding

Als je kleding gaat kopen wil je het ook passen. Daarom adviseren we je om niet een of ander chique outfit aan te trekken die je veel moeite kost om uit te doen. Doe makkelijke, losse kleding aan zodat je even snel van outfit kan wisselen om te passen

Tip 3: Draag makkelijke schoenen

Voor schoenen geldt eigenlijk hetzelfde. Draag makkelijke schoenen, bijvoorbeeld instappers. Zodoende kun je even snel schoenen wisselen om te passen. En daarbij, als je zo’n hele shop dag op hoge hakken moet lopen is dat ook geen pretje.

Tip 4: laat je betaalkaarten thuis

Hierboven hebben we al genoemd dat het verstandig is een uitgavelimiet in te stellen. Om te voorkomen dat je alsnog teveel gaat uitgeven kun je het beste je betaalkaarten thuis laten en een vast bedrag aan cash geld mee nemen.

Tip 5: Ga alleen winkelen

Samen winkelen is natuurlijk gezellig, maar het leidt ook behoorlijk af. Bij een stocksale gaat het er om zo snel mogelijk een goede outfit te scoren. Voordat iemand je voor is, natuurlijk. Dus alleen jagen op koopjes is beter dan met vriendinnen in dit geval.

Tip 6: Maak je wishlist al op voorhand

Zoals altijd geldt met shoppen: koop alleen wat je echt wilt of nodig hebt. Dingen kopen die vervolgens toch in de kast blijven hangen omdat je het eigenlijk toch niet zo mooi vind of toch niet zo lekker vind zitten heeft geen zin.

Tip 7: Koop kledij die je vaak zal dragen

Samenhangend met bovenstaande tip. Koop kleren die je nog veelvuldig aan kunt doen. En/of kleren die je goed kunt combineren met andere kledingstukken die je daar koopt of al hebt.

Tip 8: Wees op voorhand aanwezig

Een logische tip nu. Zorg dat je op de openingstijd al aanwezig bent. Dan heb je natuurlijk meer kans om de mooiste kledingstukken te scoren.

Tip 9: Doe onderzoek

Vooraf kun je al onderzoek doen naar welke merken er zullen liggen. Dan ben je voorbereid waar je je op moet richten en weet je perfect wat je eventueel mee kan nemen voor in je garderobe!

Wanneer zijn de stockverkopen?

Nog een vraag die we regelmatig gesteld krijgen: hoe weet ik wanneer er stockverkopen zijn? Er zijn gelukkig erg handige websites waar je een overzicht van stockverkopen kan raadplegen in België en Nederland.