Wimperextensions: voordelen, nadelen, informatie & verzorgingstips

(Last Updated On: November 20, 2021)

Wimperextensions: voordelen en nadelen

Een mooie oogopslag dankzij wimperextensions

Je ogen zijn de sleutel naar je ziel, zo luidt een oud gezegde. Hier zit zeker een kern van waarheid in. Als je iemand ontmoet die je nog niet kent, kijk je als eerste naar zijn of haar ogen. Iemand zijn ogen vertellen heel veel over degene, zonder dat je hiernaar hoeft te vragen. Een belangrijke vorm van non-verbale communicatie dus!

wimper-extensions
wimper-extensions

Photo by Hayley Kim Design on Unsplash

Je ogen zijn je belangrijkste zintuig, wees er dus maar zuinig op, je hebt namelijk maar een paar! Je registreert de meeste informatie via je ogen en dus je zicht, dus als dit opeens wegvalt, dan zal je dit direct merken tijdens het opnemen en waarnemen van jouw omgeving.

Het is dus onwijs belangrijk dat je zuinig bent op je ogen en dat je ze alle aandacht en liefde geeft die ze verdienen.

Een manier om ze te trakteren is door het nemen van wimperextensions. Als je elke dag mascara moet opdoen en deze weer van je ogen moet verwijderen later op de dag, gaat dat op den duur zorgen voor irritaties en roodheden rondom je ogen. Hier wordt niemand blij van.

Wimperextensions zijn een goed alternatief om toch lange wimpers te hebben maar niet alle lasten te hebben van mascara. Wil jij meer weten over wimperextensions, en alle voor- en nadelen op een rijtje zien? Lees dan snel verder!

Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions zijn een verlenging van je wimpers. Er worden synthetische haartjes met een speciaal soort huidlijm aan jouw natuurlijke wimpers geplakt. Als resultaat lijken je wimpers en wimperlijn voller en langer.

Zo zie jij er sexy en vrouwelijk uit zonder al te veel moeite te hoeven doen. Ideaal! Heb jij geen zin meer om elke dag met mascara aan de gang te gaan? Lees dan zeker even deze informatie over wimper extensions, je zal het vast interessant vinden!

De voordelen van wimperextensions

Wimperextensions zijn een zeer populaire vorm van make-up. Maar, wat zijn dan precies de voordelen die verbonden zijn met het zetten van wimperextensions?

Geen mascara meer nodig

Een groot voordeel van wimperextensions is het feit dat je niet meer elke dag wat vroeger moet opstaan om jouw wimpers te voorzien van een likje mascara.

De meeste vrouwen voelen zich toch net wat zelfverzekerder met een beetje mascara op hun wimpers, omdat dit zorgt voor een verleidelijke oogopslag. Je voelt je sexy en gewaardeerd, omdat langere wimpers op-en-top vrouwelijk zijn. Je ziet er wat minder moe uit en hebt gelijk een veel wakkerdere look, ik begrijp het helemaal!

Jij kan tevens in de ochtend langer in bed blijven liggen omdat jij niet meer loopt te priegelen met een mascara. Heerlijk!

Goede ooghygiëne

Een ander groot voordeel van wimperextensions is het feit dat ze veel hygiënischer zijn dan mascara. Mascara wordt door veel vrouwen eeuwenlang bewaard, omdat je gewoon niet zoveel nodig hebt per keer.

Door een mascara lang te bewaren, kunnen diverse bacteriën zich nestelen in deze mascara. Als jij deze op je wimpers smeert, kunnen je ogen geïnfecteerd raken. Dit gevaar loop je niet als je wimperextensions hebt!

Jij hebt de touwtjes in handen

Als je bij een wimpersalon aanklopt, heb jij alle vrijheid met betrekking op je wimpers. Jij hebt zelf de regie in handen en je beslist zelf welk type wimpers je het mooist vindt.

Je kan de lengte, de kleur, het aantal, de dikte en zelfs de krulsterkte bepalen. Deze vrijheid voelt heel fijn: er wordt naar al jouw wensen geluisterd. Jouw wimpers voldoen volledig aan jouw perfecte plaatje!

De nadelen van wimperextensions

Er zijn ook een aantal nadelen verbonden met wimperextensions. De meeste vrouwen zijn vooral op de hoogte van al het goeds dat wimperextensions te bieden hebben, maar het is ook goed om deze kant eens te belichten.

Lees hieronder waarom wimperextensions soms een wat minder goed idee zijn!

Overdaad schaadt: een ordinaire look

Sommige vrouwen kunnen nogal doorslaan in hun liefde voor lange wimpers. Ze kiezen voor een wimpersoort met heel veel poespas en veren, en hun wimpers zijn zo lang dat ze hun wenkbrauwen raken.

Als je te veel van het goede op je ogen smeert, kan het nogal uit de hand lopen. Je ziet er niet meer stijlvol uit, maar integendeel, je gaat eerder de ordinaire kant op. Geniet van wimperextensions, maar doe dit met mate!

Hoeveel kosten wimper extensions (prijs)?

Een ander nadeel van wimperextensions is dat het best wel prijzig is. Een behandeling kost gemiddeld zo’n 70 euro, en het wordt aangeraden eens in de zes weken een nieuwe behandeling in te laten plannen om jouw wimpers weer een opfrisbeurt te geven. Maar, het is de investering dubbel en dwars waard!

En, ben jij ook zo geïnspireerd geraakt door alle pluspunten van wimperextensions dat je nu volledig overtuigd bent van de toegevoegde waarde van deze extensions? Wacht dan niet langer, en maak die afspraak bij de wimperspecialist.

Als je voor de eerste keer wimperextensions neemt, is het verstandig om deze te laten zetten door een professional.

Als beginneling weet je vaak niet goed hoe het allemaal werkt en het kan zijn dat je je oog beschadiging toebrengt.

Dit kan enorm gevaarlijk zijn, omdat je ogen je belangrijkste zintuig vormen. Speel dus op safe en maak lekker een afspraak in een goede salon. Jij steelt de show met zulke prachtige wimpers!

Wimperextensions zelf zetten

Wil jij graag wimper extensions bij jezelf zetten? Daar kunnen we erg kort over zijn: nee, niet aan beginnen. Dit is echt een werkje dat je moet overlaten aan de professionals. Zij hebben daar heus niet zomaar verschillende opleidingen voor gevolgd

Het gaat tenslotte om de gezondheid van jouw ogen en die is ontzettend belangrijk!

 

Waar kan je wimper extensions laten plaatsen?

In de meeste grote steden zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Groningen, Den Haag, Leeuwarden, Eindhoven, Breda… maar ook in Belgische grootsteden zoals Gent, Antwerpen en Brussel kan je vaak wel wimper extensions laten plaatsen.

Lees altijd goed de reviews voor je naar een schoonheidsspecialiste gaat en bekijk of ze wel genoeg ervaring hebben!

 

Lees ook: oogmake-up voor lenzendragers

Lees ook: oogmake-up voor brildragers

Lees ook: welke wenkbrauwen passen bij jou?

Lees ook: de beste mascara