Review: Hairlust haarvitamines en haarolie (ervaring na 3 maanden)

(Last Updated On: December 3, 2021)

Een tijdje geleden wilde ik graag wat extra moeite steken in het verzorgen van mijn haren: na de zomer voelde mijn haren een beetje uitgedroogd, ondanks mijn haarroutine en dat ik al een hele tijd nog maar amper met hitte style (krullen zonder hitte).

Het werd dus tijd voor een extra beetje TLC voor die lokken van mij.

Ik gebruikte de producten van Hairlust nu 3 maanden en alles is opgebruikt. Hoe vond ik deze haarvitamines (ik had de capsules) en het flesje haarolie dat ik uitgetest heb?

Hairlust haarvitamines (capsules)

Volgens hun website:

HairLust Hair Growth Formula Capsules zijn haarpillen die een zorgvuldig samengestelde combinatie van voedingsstoffen, mineralen en haarvitamines bevatten. Inclusief een hoge dosis biotine, zink en paardenstaart extract, speciaal samengesteld om het haar van binnenuit te behouden en te versterken. HairLust haar vitamines zijn een natuurlijk en veganistisch voedingssupplement dat is ontworpen voor alle haartypes en werkt door het haar en de haarzakjes de innerlijke voeding en verzorging te bieden die nodig is voor een gezonde haargroei.

De prijs van één potje haarvitamines is 32,95 euro, als je er 3 tegelijkertijd koopt, is dat 66,95 euro. Er zitten 60 capsules in een potje.

Zelf nam ik 2 van deze capsules per dag (dan kom je dus 3 maanden toe met een setje van 3 potjes. Je zou er ook 1 per dag kunnen innemen, dan doe je er een half jaar mee).

haarvitamines
haarvitamines

Wat zijn de ingredienten van deze haarvitamines?

 • Hydroxypropyl Methylcellulose
 • Equisetum Arvense L.
 • Calciumcarbonaat
 • Calcium-D-Pantothenaat
 • L-ascorbinezuur
 • Rice Bran Extract
 • L-Methionine
 • L-Glutamine
 • Glycine
 • L-Lysine Hydrochloride
 • Zinkoxide
 • D-Biotine
 • DL-Alpha-Tocopherylacetaat
 • L-Selenomethionine
 • Cyanocobalamin
 • Cholecalciferol
 • titaniumdioxide
hairlust-capsules
hairlust-capsules

Hairlust haarolie

Over deze haarolie ben ik op zich wel tevreden, maar ik zou het niet opnieuw in huis halen. Waarom?

De haarolie werkt wel, maar mijn haar houdt gewoon écht niet van de kokosolie die erin zit. Iedere keer als ik iets met kokosolie op mijn huid of haar gebruik, flipt mijn huid of bleef mijn haar echt heel vettig (hoe weinig ik ook gebruikte). Dit flesje haarolie kost 19,95 euro.

Dimethicone [Een siliconen-gebaseerd ‘polymeer’ met hydraterende en vochthoudende eigenschappen. Werkt verzachtend zonder het haar vettig achter te laten], C15-19 Alkane [Een oplosmiddel dat wordt gebruikt voor het oplossen van de andere ingrediënten, b.v. oliën in het product, om een homogeen mengsel te vormen], Dimethiconol [Een in water oplosbare siliconen olie die verzacht en hydrateert zonder het haar vettig te maken. Werkt effectief verwarde lokken tegen en geeft het haar glans], Helianthus Annuus Seed Oil* [Biologische zonnebloemolie. Een lichte plantaardige olie met een hoog gehalte aan goede onverzadigde vetzuren zoals linolzuur en oliezuur], Argania Spinosa Kernel Oil* [Biologische arganolie. Bevat grote hoeveelheden voedzame voedingsstoffen, vitaminen en vetzuren. De inhoud van o.a. Vitamine E bevordert een gezonde haargroei, en antioxidanten stimuleren de bloedcirculatie en beïnvloeden haarcellen om nieuw en gezond haar te produceren], Cocos Nucifera Oil* [Biologische kokosolie. Een uiterst voedende olie die dieper in het haar doordringt dan veel andere oliën. Het is rijk aan vitamine E, vitamine K en gezonde vetzuren en heeft antimicrobiële eigenschappen. Kokosolie verbetert het haar, voedt en hydrateert droge haarlokken, helpt de vochtbalans van het haar te herstellen en bevordert de normale haargroeicyclus], Prunus Armeniaca Kernel Oil* [Biologische abrikozenpit olie. Heeft een hoog gehalte aan beschermende vetzuren, die de huid en haarbarrière opnieuw opbouwt en vochtverlies voorkomt, zodat het haar zacht en glad wordt], Parfum [100% natuurlijke geur van appels. Niet een van de 26 verplicht te vermelden allergene geuren]. *Biologisch ingrediënt.

IMG_6081-1

IMG_6082-1

IMG_6083

Mijn ervaring

Ik vond het de eerste maanden niet zo duidelijk, maar na 3 maanden zag ik wel dat mijn haren goed gegroeid waren.

Daarnaast viel het me op dat mijn witte haren vooral een boost hebben gekregen en dat die er vooral doorgekomen zijn. Ik zou het opnieuw doen, maar ik slik niet zo graag capsules.

Ik zou normaal gezien de ‘snoepjes’ uittesten, maar die waren met zoetstoffen, wat ik niet mag eten.

Als je het zou willen proberen, zou ik het je zeker aanraden.

Ik stond er zelf eerst heel sceptisch tegenover, maar als ik zie hoe mijn haren gegroeid zijn, vind ik het zeker de moeite. Check wel even met je dokter of je dit supplement mag nemen!