Verhuizen in tijden van Corona, hoe pak je dat aan?

(Last Updated On: June 13, 2022)

Verhuizen in tijden van Corona, hoe pak je dat aan? Door de hele coronacrisis zou je bijna vergeten dat het normale leven gewoon weer doorgaat.

Zo zijn er in deze periode nog altijd veel mensen die verhuizen.

Als je tijdens deze vreemde tijd wilt verhuizen dan is het van belang om op een aantal verschillende dingen te letten.

Wat zijn dit voor dingen, vraag je je af? We hebben de belangrijkste dingen hieronder voor je op een rijtje gezet, zo weet je precies waar jij op moet letten ten tijde van je verhuizing!

Neem het verhuizen zelf in handen

Hoewel het verleidelijk is om te vragen of vrienden en familie je kunnen helpen bij het verhuizen is dit in deze periode niet verstandig. Wanneer je namelijk gaat tillen dan is het risico op bestemming aanzienlijk hoger, je kunt je nu eenmaal niet de gepaste afstand bewaren. Wij raden je dus aan om het in het gezin te houden.

verhuizen-corona
verhuizen-corona

Mocht je nu toch wel mensen in willen schakelen dan zou je moeten kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf. Zij beschikken namelijk over goede mondkapjes om mee te werken.

Blijf thuis met klachten

Als je klachten hebt die met Corona te maken kunnen hebben dan is het van cruciaal belang dat je altijd thuis blijft. Denk dus niet ‘ik kan echt wel even langs de notaris gaan’, dit is namelijk erg onverantwoord tegenover andere mensen.

Mocht er nu echt haast achter zitten bij het ondertekenen van de akten of het verstrekken van bepaalde documenten dan kan je jouw partner of een kennis altijd een volmacht geven. Middels deze volmacht kunnen zij de documenten voor je verstrekken. Zo kan je zelf thuis blijven met klachten. Tijdens deze tijd moet je echt het zekere voor het onzekere nemen, je wilt namelijk niet hebben dat je iemand anders mogelijk besmet tijdens de afspraak.

Zorg voor een Corona proof bezichtiging

Als je op zoek bent naar een woning dan zal je natuurlijk een bezichtiging in moeten plannen. Veel makelaars bieden op dit moment speciale corona proof bezichtigingen aan. Dit houdt in principe natuurlijk gewoon in dat er voldoende afstand wordt bewaard.

Mocht je zelf je woning te koop hebben gezet dan is het noodzakelijk dat jij hier ook voor kan zorgen. Als er mensen over de vloer komen dan is het belangrijk om even geen handen te schudden en om altijd gepaste afstand te bewaren. Op die manier zorg je ervoor dat iedereen zich op zijn of haar gemak zal voelen.

Hoewel de coronatijd een bijzondere tijd is, is het geen excuus om je verhuizing uit te stellen. Door op de bovenstaande tips te letten zal ook jij in staat zijn om tijdens deze bijzondere periode alsnog te verhuizen. Een beetje je gezond verstand gebruiken en afstand bewaren, dat is eigenlijk waar het allemaal op neerkomt. Lees ook zeker nog wat meer informatie bij Verhuisbedrijf Den Haag

Niet alleen zijn er nog veel particuliere verhuizen die doorgaan, ook vele bedrijven hebben nog verhuizen gepland staan (zoals SEO bureau Den Haag). Neem zeker op voorhand ook even contact op met de verhuisfirma waarmee je wilt gaan samenwerken, zo weet je welke extra maatregelen genomen moeten worden.