De verftrends van 2022: trendkleuren (Levi’s, Karwei, Flexa, Histor…)

(Last Updated On: December 30, 2022)

De verftrends van 2022: trendkleuren (Levi’s, Karwei, Flexa, Histor…)

Verftrends van 2022

Kleurstelling maakt de woning. Veel mensen herkennen zich hierin wanneer het gaat over het inrichten van hun huis.

Of het nou gaat over de woonkamer, slaapkamer, keuken, overloop, entree of zelfs de tuin, de kleur is hét element waardoor er sfeer en leven gecreëerd wordt in een anders grauwe en saaie omgeving.

Vandaar dat het nuttig kan zijn om de trends goed in de gaten te houden, want ze kunnen maar zo zorgen voor vormen van inspiratie die je voorheen niet voor mogelijk had gehouden.

Vandaar dat dit artikel voor jou geschreven is, zodat jij ook dit jaar weer weet welke kleur jouw interieur mag krijgen.

Leuke verftrends

Ieder jaar staat de grootste diversiteit aan kleuren klaar aan de frontlinie om ons leven te verrijken met hun aanwezigheid. Het is heerlijk ze te verwelkomen in elk hoekje van het huis, en dan is het wel zo fijn als deze kleuren niet voor verafschuwde gezichten bij de visite zorgen.

Kleuren doen ontzettend veel met onze gemoedsrust en mind-set. Wanneer je dus nadenkt over kleurstellingen in huis moet je denken aan de ruimte zelf, welk doel deze ruimte voor jou heeft, en wat jou een prettig aanzicht lijkt. Dit is onderaan de streep het aller belangrijkst wanneer alles een nieuwe kleur gaat krijgen.

Zoals eerder benoemd is het daarnaast fijn om een prettige omgeving te kunnen bieden aan iedereen die mee mag genieten van jouw fijne thuis.

Op de hoogte blijven van de kleurentrends biedt je de mogelijkheid om in te spelen op wat, het grootste deel van de mensen, dagelijks het liefst zien op dít moment.

Op die manier hebben mensen al een prettige ervaring door alleen maar bij jou de drempel over te stappen. Dat is een prettig idee, toch? Daarom brengt dit artikel jou de informatie die nodig is om te bepalen welke kleur het gaat worden!

Karwei verftrends 2022

Met 132 vestigingen is Karwei sinds 1975 dé franchiseketen die stijlvol wonen voor iedereen toegankelijk maakt. Ze zijn de smaakvolle bouwmarkt, en denken graag na over hoe ze alle producten uit hun volledige assortiment kunnen combineren, waardoor de opties eindeloos worden.

Aangezien Karwei altijd betrokken is bij de laatste trends op het gebied van wonen, passen zij hun assortiment hier volledig op aan. Een goede reden dus om jou te laten weten hoe ze er bij Karwei over denken.

Karwei geeft, ieder jaar weer, een uitgebreid beeld van hun mening over kleurentrends. Ook dit jaar hebben zij deze mening duidelijk voor jou in kaart gebracht.

Ginger Gold is dé kleur die bij Karwei als trendkleur 2022 bestempeld is. Met deze prachtige kleur haal je letterlijk de natuur in huis. De kleurstelling is op de natuur geïnspireerd en daarom de perfecte keuze voor een frisse, warme look in huis.

Het is niet de enige trend waar Karwei ons attent op wil maken. Zo is er ruimte voor de donkere kleurstellingen met hier en daar een speelse, lichte decoratie voor een knusse look, als ruimte voor natureltinten met een rustgevende en kalmerende uitstraling.

Ongeacht welke stijl jou het beste ligt, Karwei heeft de passende oplossing.

Wees niet te haastig, want een slecht geverfde muur verpest alle tijd en aandacht die jij in de kleurstelling hebt gestoken.

Als het je allemaal wat veel is met die kleuren, dan begrijpt Karwei dat testen tot de mogelijkheden moet behoren.

Hiervoor hebben zij hun zogenaamde testers, dus als je twijfelt over welke kleur, bij welke kleur, op welk oppervlak, dan is het een goeie tip om eerst eens wat uit te proberen, dat scheelt tijd.

Levis verftrends

Levis Atelier is al jarenlang werkzaam met kleuren en adviezen, en door deze twee te combineren kunnen zij jou van A tot Z begeleiden door jouw projecten.

Levis Atelier is een product van de combinatie van ‘het beste van twee werelden’. Lokale verfspecialisten en het personeel van Levis slaan de handen in een, waardoor zij het totaalproject kunnen begeleiden, wat dit dan ook mag zijn.

Ook zijn de kleurexperts van Levis weer druk aan de slag gegaan om voor jou de welbekende Levis Kleur van het Jaar uit te rijken. Gelukkig is de titel toegekend aan de kleur Bright Skies, waarmee het advies om de natuur naar binnen te halen niet afwijkt van het advies dat Karwei geeft.

Het is een luchtige lichtblauw die verfrissend en revitaliserend werkt op de hersenen. Hiermee blaas je de woonruimte écht een nieuw leven in.

Buiten de kleur van het jaar is er ook het nieuwe Palette du Maître Salon ontwikkeld; een 10-tal aan kleuren, waaronder Bright Skies, waarmee u een zachte verfrissende ruimte creëert.

Zeker de moeite waard om even naar te kijken. Het mooie is dat alle kleuren bij elkaar passen, in elke combinatie. Dus wanneer jij een verfrissende kijk nodig hebt op jouw interieur, is dit de juiste weg om te bewandelen.

Opmerkelijk is dat de natuurlijke kleuren en kleurcombinaties door twee grote namen worden geadviseerd voor dit jaar. Op deze manier, ongeacht of we naar buiten mogen of niet, kan je in de toekomst hoe dan ook genieten van de invloeden van de natuur.

Colora verftrends

De medewerkers van Colora weten alles over verf, behang, en verschillende kleuren. Hier staan elke dag meer dan 250 coaches voor jou klaar.

Je kan hier dus altijd terecht voor een nieuwe kleur op de muur, gewoon een stukje advies, of natuurlijk allebei. Daarbij willen ze je overal helpen, zowel online en in de winkel, als bij jou thuis.

Colora sluit zich aan bij het advies van een ´stukje natuur in huis halen´. Bij hen is als trendkleur 2022 de kleur Re-Used Cardboard gekozen,

Met deze kleur kan je alsnog alle kanten op, aangezien het een perfecte basiskleur is met een sfeervolle neutrale uitstraling. De kleur hoort bij de collectie genaamd Art of Balance, waarin allerlei innoverende kleurencombinaties mogelijk zijn.

Ook heeft Colora hierin wat voorwerk gedaan zodat jij meteen in kaart hebt voor jezelf welke combinaties je aan kunt denken.

De variatie in opties bestaat bijvoorbeeld uit een simpele en rustige combinatie door het toevoegen van een diversiteit aan grijstinten, het interieur ´opwarmen´ met meerdere tinten groen, of je kunt gaan voor een ‘zacht’ huis door middel van neutrale poeder- en zandtinten.

Hoe dan ook nodigt Colora je uit, net als Karwei en Levis, om het gevoel van de natuur in huis te halen. Het lijkt langzaam een rode draad te worden in het advies dat deze partijen geven, echter is het advies niet zomaar uit de lucht komen vallen.

Tot op dit moment lijkt het in ieder geval de ‘way to go’.

Flexa verftrends

Al meer dan 60 jaar is Flexa werkzaam in verf en kleur. Het kleurentrendonderzoek, dat elk jaar wereldwijd plaatsvindt, genaamd de ColourFutures is ontwikkeld om iedereen inzicht te geven in de ontwikkelingen en trends op gebied van kleuren en verf.

Laten we dus eens kijken wat zij over de trends van 2022 te zeggen hebben.

Wanneer het gaat over Flexa´s Kleur van het Jaar zien we een oude bekende terugkomen: Bright Skies! Zo kunnen we deze prachtige blauwtint niet meer ontwijken en is het een echte kleurentrend van 2022.

Aangezien we al wat zaken hebben besproken met betrekking tot deze natuurlijke rustgevende kleur, gaan we even verder kijken dan de Kleur van het Jaar.

De experts van Flexa gaan elk jaar nauwkeurig te werk met het samenstellen van verschillende kleurenpaletten, ieder met hun eigen sfeer en identiteit.

Op deze manier zorgt Flexa ervoor dat jou ruimte de persoonlijkheid krijgt waarmee jij je het best kunt associëren.

Flexa benadrukt dat jou huis natuurlijk aan moet sluiten op je wensen, maar daarnaast ook meerwaarde moet, én kan hebben aan iedereen die bij jou naar binnen stapt. Als maatstaaf om dit te bereiken, gebruiken zij het woord ‘sfeer’. Dit hebben we ook al vaker teruggezien. Het sfeervol maken van een huis zit hem ook voor het grootste gedeelte in de kleuren.

Farrow & Ball verftrends

Hier nemen ze het concept van verf heel serieus. Van de materialen tot de verwerking, op elk gebied is iedereen dagelijks bezig met het perfectioneren van het product dat iedereen in potjes kan halen of bestellen.

Voor een bedrijf dat zichzelf specialiseert in het samenstellen van de perfecte verf, konden we niet anders verwachten dan dat ook zij met een goed advies zouden komen.

De persoon die jou vanuit Farrow & Ball de kleurentrends presenteert, is niemand minder dan hun eigen kleurcurator Joa Studholme.

Haar advies luidt als volgt: Creëer een veilig toevluchtsoord, een mogelijkheid om te kunnen ontsnappen aan de turbulente buitenwereld waar we momenteel in leven. Zij geeft aan dat de transitie van 2021 naar dit jaar voornamelijk gaat over afstand doen van de diep donkere kleuren, en ruimte maken voor, wederom, natuurlijke invloeden en tinten.

Dit betekent dus niet dat donkere kleuren niet zijn toegestaan. Integendeel. Een donkere kleur kan de ruimte juist compleet maken, maar wat wel verleden tijd is, zijn de donker op donker variaties.

Kleuren die we dus vaak terug zien zijn groen en bruin, en alle varianten die hierop te bedenken zijn, maar dan wél met een frisse en zachte uitstraling.

Aangezien we tegenwoordig weer bij elkaar over de vloer mogen komen, is het wenselijk een ruimte in te richten op een manier waardoor iedereen zich ‘geknuffeld’ voelt, door het huis, bij binnenkomst.

Weer zien we een natuurlijke look terugkomen in het advies. Inmiddels mogen we conclusies gaan trekken en stellen dat ‘de natuur in huis halen’ door middel van kleuren écht helemaal in is. Een Kleur van het Jaar blijft achterwege, echter zijn de tips zoals altijd zeer waardevol.

Histor verftrends

Histor is al sinds 1949, en daardoor de grootste, leverancier én producent van coatings en verven, met als missie nooit een streep achter te laten.

Zij zijn constant bezig met nieuwe ontwikkelingen, en houden daarom ook alles wat hierbij komt kijken goed in de gaten, zoals kleur! Vandaar dat Histor ook zeker de ruimte verdient om een je een kritisch advies te kunnen geven.

Wederom gaan we naar een Kleur van het Jaar kijken die alles te maken heeft met een natuurlijk interieur: Olive Sprig.

Histor denkt altijd goed mee als het gaat over het inrichten van jou woning met betrekking tot kleur. Kleurexpert bij Histor, Annette Vraa, koppelt de omgeving waarin we leven, aan de mind-set die we hebben.

De reden om kleur in de woning aan te brengen is omdat het optimisme met zich meebrengt. Na veel binnen zitten door lockdowns, familie en vrienden minder kunnen uitnodigen en veel negatieve periodes zijn mensen toe aan gezelligheid, helderheid en natuurlijke invloeden.

Door verschillende combinaties van 3 bij elkaar passende kleuren, creëert iedereen een omgeving die bij hem of haar past.

Uiteindelijk komen overal de natuurlijke en frisse elementen in terug, en dus kunnen we stellen dat dit, net als het overeenkomende advies van Histor’s voorgangers, advies is wat je ten harte mag nemen.

Conclusie:

Onderaan de streep komen de elementen van natuur, gezelligheid en verfrissing in elk advies terug. Daarbij geven de experts meerdere mogelijkheden, waardoor iedereen met de trends van dit jaar alsnog iets kan inrichten wat er uniek en persoonlijk uitziet.

De afgelopen jaren is er een hoop gebeurd, en er gebeurt nog steeds veel in de wereld. Dit heeft een grote grauwe wolk gecreëerd die ons allemaal heeft beïnvloed, en dat is waarschijnlijk ook de grootste reden dat de kleurentrend van dit jaar zijn zoals ze zijn.

Om die grauwe wolk te verwijderen, kan je niks beter doen dan de boel verfrissen en vernieuwen met kleur.

Zoals eerder benoemd doet kleur meer met ons als mens zijnde dan we ons in eerste instantie bewust van zijn.

Dus als jij gaat kijken voor een nieuw stuk behang, andere muurverf of een nieuwe vloer, wees dan bewust van bovengenoemde kleurentrends zodat jou huis een warm welkom is voor iedereen. En in het speciaal; voor jou!