Maak je tuin klaar voor de lente!

(Last Updated On: April 5, 2022)

De lente staat weer aan haar begin. De tijd van het jaar om eens uitgebreid inspiratie op te doen voor de tuin. Vooral nu we zoveel thuis zijn is er toch niks fijner als een tuin die voldoet aan al jouw wensen, hopen en dromen?! In dit artikel neem ik je mee in de nieuwste leukigheden voor dit jaar.

Breng Ibiza naar jouw achtertuin

Dit jaar dromen wij meer dan ooit tevoren van reizen naar warme bestemmingen. Extra veel reden om dit naar jouw achtertuin te halen! De Ibiza natural home trend is extreem hip en geeft direct het ultieme lounge gevoel. Dit heb jij voor jouw mediterrane rust oase nodig:

 

  1. Design meubelen in aardtinten bestaande uit natuurlijke materialen zoals rotan (of van waterdicht polyrotan), bamboo en natuursteen
  2. Woontextiel zoals kussens, gevlochten vloerkleden, hangmatten, zitzakken en plaids in mediterrane prints of lichte kleuren
  3. Sfeervolle verlichting: een rustieke vuurschaal, romantische fakkels of juist lantaarns uit natuurlijk materiaal
  4. Mediterrane planten zoals: lavendel, citroenbomen, olijfbomen, mediterrane kruiden (o.a. oregano, tijm, salie, rozemarijn) etc.
  5. Decoratie met een beachvibe.: schelpjes, zand, steigerhout en windvangers
tuin-trends
tuin-trends

Zwemmen in eigen tuin

2020 was voor velen het jaar waarin zij besloten om een zwembad in de tuin te nemen. De trend voor 2022 is echter veel milieuvriendelijker en meer in de geest van natuurlijk tuinieren: de zwemvijver doet haar intrede. De zwemvijver vindt op natuurlijke wijze haar plaats in de tuin; tussen verschillende biezen, waterplanten en riet kun je de verkoeling opzoeken. De planten reinigen het water. Hierdoor is er geen chloor of algenbestrijding nodig. Je kunt er zelfs voor kiezen om vissen in de zwemvijver te nemen.

Voor wie liever niet tussen de vissen zwemt; de opblaasbare jacuzzi zal ook dit jaar weer een echte aanrader zijn.

tuintrends
tuintrends

Eten in & uit eigen tuin

Dat de tuin een fijne plek is om gezamenlijk te eten, dat is bekend. De trend die in de laatste jaren vanuit Amerika & Australië is overgewaaid is daarop aangesloten: de outdoor keuken. Een complete keuken, met bar, grill, koelkast, pizzaoven, kookplaten en spoelbak is een absolute trend voor het komende seizoen in 2021.

Je kunt deze buiten keuken natuurlijk aanpassen naar jouw wensen en zo groot of klein maken als je wilt. Dit geldt ook voor de prijs; maak je er een leuk DIY-project van dan ben je voor een klein bedrag al klaar. Kies je echter voor een uitgebreid en professioneel kooksysteem met verschillende functies dan kunnen de prijzen snel oplopen, net zoals bij de keuken binnenshuis.

 

Wat betreft de producten waarmee gekookt wordt, ligt de zelfvoorzienende tuin in trend. Een eigen moestuin met diverse verse kruiden, fruit en groenten is niet alleen een leuke hobby, het spaart tevens de nodige bezoekjes aan de supermarkt. Het leukste nog is dat deze trend niet alleen kan in grote tuinen, dankzij handige kweekbakken is het hebben van een eigen moestuin zelfs mogelijk op een klein balkon!

tuintrends-2021

 

Welke trends ga jij uitproberen?

 

© michaelbarrowphoto / Shutterstock (zwemvijver)
© ibiza-ibiza-ibiza / Unsplash (bar)
© Photographee.eu / Shutterstock (Ibiza stijl, lounge)