Uitgetest: Mr. Anti snurk antisnurkbeugel (review en ervaringen)

(Last Updated On: November 27, 2021)

Uitgetest: Mr. Anti snurk antisnurkbeugel (review)

Werkt de anti snurk beugel Mr. Anti snurk? Onze review en ervaringen! Hier ten huize Glamourista zitten we soms met 2 snurkers (3, als je de kat meetelt), maar ondergetekende zaagt al eens wat vaker een boom door ‘s nachts. Op zich helemaal niet zo erg, vriendlief kan er nog redelijk doorslapen. Ik ben daarentegen iemand die nogal slecht in slaap valt en vaak snel weer wakker wordt.

Als mijn mijnheer wederhelft dan begint te snurken, is het voor mij veel moeilijker om weer in slaap te geraken. Het kwam dan ook goed uit dat we van Mr. Anti-Snurk enkele anti-snurkbeugels mochten testen, hierbij onze review en ervaringen:

Waarom snurk je?

Maar laten we beginnen bij het begin: waarom snurken mensen? En waarom snurk je als je in een bepaalde houding ligt of net niet? Ook als je alcohol drinkt, snurk je vaak standaard omdat het gehemelte verslapt. Heb je overgewicht? Dan snurk je ook sneller omdat je een vetter gehemelte hebt. De tong zakt ‘s nachts naar achteren en maakt je luchtwegen nauwer.

 • vergrote amandelen
 • je hebt alcohol gedronken
 • je weegt te veel
 • je slaapt op je rug
 • je rookt
 • door bepaalde medicatie
 • slap gehemelte of huig

Hoe werkt Mr. Anti snurk?

Je legt de antisnurkbeugel in heet water (ook al staat er op de verpakking van niet, ik kreeg de beugel anders echt niet gevormd) voor enkele minuten. Daarna haal je de antisnurkbeugel er voorzichtig uit en laat je het afkoelen in een glas koud water. Is het wat afgekoeld, maar niet volledig? Stop de antisnurkbeugel dan in je mond en vorm de beugel voorzichtig naar je mond.

 • Haal de antisnurkbeugel uit de verpakking en leg m in een beker met heet water
 • Laat het blauwe lipje er nog even inzitten
 • Leg de beugel nu even in koud water
 • Steek de beugel in je mond en vorm de beugel met je lippen, tong en handen (niet met je tanden, staat er uitdrukkelijk in de handleiding)
 • Hou de beugel een poosje in je mond 
 • Spoel de beugel af en gebruik hem ‘s nachts

Ziezo, nu heb je een antisnurkbeugel op maat! 

mr-anti-snurk-ervaring-review
mr-anti-snurk-ervaring-review

Mijn ervaringen en review van de antisnurkbeugel Mr. Anti Snurk

In het begin had ik niet zulke handige ervaringen met deze antisnurkbeugel: ik had hem wel in heet water gelegd zoals in de gebruiksaanwijziging stond, maar blijkbaar had ik het water te snel laten afkoelen. Er stond in de manual namelijk dat het water niet te heet mocht zijn, dus deed ik dat niet. Daardoor lukte het me maar niet om de beugel te vormen… ik had het water simpelweg niet warm genoeg gemaakt, oeps. Ik vroeg me al af hoe je dan comfortabel kan slapen met zo’n bitje in je mond…

Maar op den duur viel mijn euro eindelijk en heb ik het opnieuw in heet water gelegd. Ik ben trouwens ook erg blij dat er een aparte container bijzit om je antisnurkbeugel ‘s ochtends in op te bergen. Er staat op de gebruiksaanwijzing dat je ‘m gewoon onder koud water kan spoelen, maar ik zou je toch aanraden om te spoelen met warm tot heel erg warm water, kwestie van de bacteriën erop te doden.

Het is flink wennen om met zo’n antisnurkapparaatje te slapen, dat zeker wel. Maar als ik hem in doe, merk ik echt wel dat ik vlotter kan blijven ademen en dat is net wat ervoor zorgt dat je veel minder tot niet meer snurkt. Aan de andere kant heb ik van nature uit een overbit en mag ik dit van mijn tandarts niet meer gebruiken. 

Wanneer mag je deze antisnurkbeugel niet gebruiken?

 • als je tandenknarst
 • als je slaapapneu hebt
 • als je jonger dan 18 bent
 • als je een gebitsprothese hebt of loszittende tanden
 • het is geen boks-bitje!
 • als je stoornissen aan je kaak hebt

Wat zijn de bijwerkingen van deze antisnurkbeugel?

 • je maakt veel meer speeksel aan (check!)
 • je krijgt een droge mond
 • je krijgt even pijnlijke kaken de eerste dagen
 • je gehemelte kan gevoeliger worden

Winactie:

Wil jij graag een van de 2 antisnurkbeugels winnen? Stuur dan snel een mailtje naar ‘katrijn at glamourista punt nl’ en vertel mij waarom je dit graag zou willen winnen. Ik stuur je een mailtje terug als je gewonnen hebt!