5x Hoe blijf je fit tijdens de quarantaine? + tips om een crosstrainer te kopen

(Last Updated On: December 3, 2021)

We zitten nu al wekenlang in quarantaine en de grote vraag is: hoe blijf je fit als je zo lang thuis zit? Ik werk zelf nog maar parttime door de coronacrisis en heb dus meer tijd over, misschien jij ook wel?

Of moet je net meer werken omdat je bijvoorbeeld in de zorg werkt? Het blijft heel belangrijk om fit te blijven en vooral te blijven bewegen, ook al heb je daar niet echt veel zin in… ik spreek hier eventjes voor mezelf 😉

Net daarom zocht ik enkele manieren om toch fit te blijven tijdens deze periode waarin we niet naar de sportschool kunnen en niet met vrienden samen kunnen gaan sporten.

Kan je nog wat tips gebruiken om een fijne crosstrainer of hometrainer voor thuis uit te kiezen? Ook dan zit je hier goed!

Lang leve yoga!

Ken je ‘Yoga with Adrienne’ al? Nee? Dan moet je haar nu direct op Youtube gaan volgen! Veel mensen denken dat yoga geen sport is, maar dat is het wel.

Het is voornamelijk ook heel fijn om je spieren te versterken en om tegelijkertijd te kunnen ontspannen. Er bestaan verschillende soorten yoga, dus is het ook handig als je verschillende soorten yoga uitprobeert.

Zo weet je gelijk welke soort yoga helemaal jouw ding is.

Netflix en… crosstrainer?

Nog eventjes een gouden tip van mij: zorg voor fitnesstoestellen thuis! Ikzelf heb een inklapbare hometrainer en samen met de hometrainer heb ik al enkele afleveringen ‘You’ op Netflix verslonden.

Of zoek een toffe Youtuber uit waar je graag naar kijkt? Dat zorgt ervoor dat je vergeet dat je eigenlijk ondertussen aan het bewegen bent.

Eerlijk gezegd ben ik zelf meer fan van een crosstrainer dan van een hometrainer, maar we hebben niet genoeg ruimte om een crosstrainer in huis te halen. Jij wel? Top!

Ik vond namelijk deze handige lijst met aankooptips waardoor je veel gemakkelijker kan ontdekken welk type crosstrainer iets voor jou is: welk type vliegwiel je nodig hebt, wil je een stillere variant van crosstrainer,…?

Trainen met gewichten

Trainen met gewichten is ook iets wat ik je erg kan aanraden! Je kan met je eigen lichaamsgewicht trainen (planken, push-ups,…), maar ook flessen water of andere wat zwaardere items kunnen gemakkelijk dienen als gewicht!

Gewoon eventjes erop letten dat ze niet zomaar uit je handen kunnen vliegen tijdens de oefeningen!

Eet gezond

Ah, dit vind ik zelf zo moeilijk… ik ben een ontzettende emotie-eter: ik eet als ik gelukkig ben, als ik me rottig voel, als ik helemaal ten onder ga aan PMS.

Altijd, dus. En als ik stress voel, zoals de laatste weken, is het al helemaal erg. Ik merk dat ik dan voornamelijk extra veel zin heb in een zak chips, wat chocola of mijn grote zwakte: violetjes!

Ik probeer nu dus ook om daar niet té veel aan toe te geven – het lukt niet zo supergoed – maar eet wel regelmatig wat soep of fruit, of ik maak een extra slaatje om het iet of wat te kunnen compenseren.

fit-quarantaine
fit-quarantaine

Ga wandelen en relax

Je mentale gezondheid is ook enorm belangrijk, en is ook weer van belang om ook fysiek fit te blijven.

Probeer daarom ook regelmatig te ontspannen door eventjes buiten te gaan wandelen. Kan je naar een stukje natuur in de buurt? Ideaal!

Woon je in een stad en is dat moeilijker? Misschien is dit hét moment om bijvoorbeeld wat meer over architectuur en bouwkunst te gaan leren en op die manier nog meer te kunnen genieten van je dagelijkse wandeling.